Hur man ställer in Fitbit Versa | enkla instruktioner för att konfigurera Fitbit Versa för första gången

Innan du kan börja använda din Fitbit Versa måste du ställa in den först. Hela förfarandet är enkelt även om det kräver några grundläggande saker som att följa enkla instruktioner, wifi-internetuppkoppling och lite tålamod. Det kan ta ungefär 30 minuter att göra hela processen men en enorm bit av den tiden är att vänta. Se till att inte avbryta processen när den har börjat undvika att orsaka synkroniseringsproblem. Även om du kan använda din klocka som en fristående enhet föreslår vi att du ansluter den till din telefon, surfplatta eller dator så att du kan se dina framsteg på ditt Fitbit-konto. I ditt Fitbit-konto kan du se din statistik, analysera historiska trender, sätta mål, logga mat och vatten, ansluta till vänner och mer.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man ställer in Fitbit Versa | enkla instruktioner för att konfigurera Fitbit Versa för första gången

Det är enkelt att installera Fitbit Versa, även för icke-tekniska kunniga användare. Nedan följer stegen för att börja använda klockan.

Ställ in Fitbit Versa steg 1: Ladda ner och installera Fitbit-appen

Det första du vill göra är att se till att du har Fitbit-appen i din telefon, surfplatta eller dator. Appen är det som gör din Fitbit Versa till ett bra komplement till din telefon, surfplatta eller PC. Utan det kommer du inte att kunna njuta av de saker som gör din smart tracker fantastisk. Du kan ladda ner appen beroende på vilken enhet du använder.

  • För Android-enheter, besök Play Store och följ denna länk.
  • För Apple-enheter öppnar du Apple App Store och laddar ned med den här länken.
  • Om du kopplar ihop en dator, telefon eller surfplatta med Windows 10 OS måste du besöka Microsoft Store.

Kom ihåg att du bara kan ladda ner och installera en app från Microsoft Store om du har ett Microsoft-konto.

Ställ in Fitbit Versa steg # 2: Skapa Fitbit-konto

När Fitbit-appen har installerats på din enhet är nästa steg att ställa in Fitbit Versa att trycka på Gå med Fitbit- knappen. Detta öppnar processen för att skapa ett Fitbit-konto. Följ bara anvisningarna på skärmen för att skapa ditt Fitbit-konto. Du behöver ett e-postkonto för den här inställningen, så se till att du använder det du kontrollerar regelbundet. Försök att undvika att använda e-postmeddelanden som du inte använder ofta eftersom det kan leda till att du glömmer din Fitbit-inloggning i framtiden. Under upprättandet av kontot kommer Fitbit att be dig om personlig information såsom ditt fulla namn, kön, höjd, vikt, bland andra. Denna information behövs för att appen och din Fitbit Versa ska kunna beräkna din basala metabolism eller BMR. Detta hjälper i sin tur till att bestämma din kroppsmassaindes och beräknade kaloriförbrukningar. Oroa dig inte, den information som samlas in av appen är inställd på att vara dold som standard såvida du inte väljer att dela dem med dina kontakter eller vänner.

Under installationen kommer din Fitbit Versa att be dig att ansluta till wifi. Detta behövs för att den ska kunna ansluta din tracker till ditt nätverk för att göra några saker som ladda ner musikspelningslistor, ladda ner appar från Fitbit App Gallery, installera firmware och OS-uppdateringar och annat för att konfigurera andra inställningar. Så vi rekommenderar starkt att du är hemma när du ställer in din klocka så att du kan ha en stabil och snabb internetanslutning.

Om du redan har ett Fitbit-konto trycker du bara på Logga in alternativet för att gå med Fitbit. Ange sedan dina referenser för att få åtkomst till ditt konto igen. Efter inloggning kan enheten kanske be dig installera en uppdatering. Detta beror på appens tillstånd under installationen.

Ställ in Fitbit Versa steg 3: Koppla ihop enheterna

Det sista steget för att ställa in din Fitbit Versa skulle vara att para ihop enheterna. När du har gjort det kan du sedan börja njuta av din smartklocka.

Hur man ställer in Fitbit Versa om det inte finns någon telefon eller surfplatta

Du kan fortfarande njuta av din Fitbit Versa-klocka även om du har en kompatibel telefon eller surfplatta med hjälp av en dator. Saken är att din dator måste ha Bluetooth-kapacitet för att detta ska fungera. De flesta bärbara datorer har redan Bluetooth-funktionalitet så om det du har är ett skrivbord och det inte har Bluetooth måste du säkra en trådlös synkroniseringsdongle först som den här. Du behöver inte nödvändigtvis köpa en Fitbit-märkt dongle. Besök din lokala elektronikaffär och fråga om den här enheten om du inte vet vad du ska få. Installera sedan Fitbit Connect- appen på din dator. Fitbit Connect är en gratis programvara som låter dig synkronisera din dator med din Fitbit Versa. Så här ställer du in Fitbit Connect på din dator:

  1. Om din dator inte är Bluetooth-aktiverad sätter du in en trådlös synkroniseringsdongle i en USB-port på din dator. Om du använder en bärbar dator ska du aktivera Bluetooth.
  2. Gå till //www.fitbit.com/setup.
  3. Rulla ner och klicka på den rosa nedladdningsknappen.
  4. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på den nedladdade filen för att starta installationen.
  5. När du installeras väljer du Ställ in en ny Fitbit-enhet.
  6. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ett Fitbit-konto och ansluta din enhet.

Det är allt! Din Fitbit Versa bör vara igång nu. Gå flytta!


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.