Hur man spelar mp3-filer på iPad (iOS) utan att ansluta till iTunes (ingen Jailbreak behövs)

Tusentals iPad-ägare har frågat hur man kopierar och spelar mp3-filer från sin iPad utan att ansluta till iTunes eller använda den ursprungliga musikappen. Många sa att det är möjligt att spela mp3-musikfiler på en iPad men det fanns inga handledning tillgängliga online som skulle bli den ultimata guiden för iPad-ägare som vill utnyttja sin enhet.

Vårt svar på den frågan är att det är möjligt och vi vet precis vad vi ska använda och hur vi gör det. I grund och botten kommer det här inlägget att handla om hur man kopierar mp3-filer till iPad så att de kan spela dem närhelst de vill ha antingen med internetanslutning eller inte.

Men är det verkligen nödvändigt när du bara kan synkronisera din iPad med iTunes?

När det gäller nödvändighet är det inte. Det är bara att det lägger till mer funktionalitet på din enhet för att inte tala om att du kan göra din iPad verkar som en mp3-spelare där du kan spara musikfiler i den och direkt på.

När du ansluter din iPad till din dator ser maskinen den som ännu en lagringsenhet. Ja, du kan spara mp3-filer direkt i den. Problemet är att iPads ursprungliga musikapp inte kunde hitta dem om det inte var iTunes som satte dem i dess minne. Det är där problemet kommer in och det är där vi kommer att fokusera i den här guiden.

Översikt

Hela processen kommer att involvera kopiering av mp3-filer till iPad, installation av nödvändiga iPad-appar och datorprogram med hjälp av iTunes. Det finns inget behov av att jailbreaka enheten men jailbroken iPads kommer fortfarande att fungera bra.

Filer att ladda ner

  1. iTunes - om du äger en iPad eller någon iOS-enhet är jag ganska säker på att du redan har installerat iTunes på din dator. Om du inte har gjort det, ladda ner det här och installera det.
  2. i-FunBox - detta är en filhanterare för iOS-enheter. Du kan komma åt alla kataloger eller filer på din iPad med det här programmet. Ladda ner den härifrån och installera den på din dator där iTunes installerades. Du kommer att iTunes för utan den kan inte i-FunBox upptäcka iPad; det kan vara några nödvändiga drivrutiner installerade när du installerar iTunes.
  3. Tonido iPad App - den serverar också som filhanterare men den kommer med musik- och videospelare. Du kommer att behöva den här för att spela lokala mp3-filer som du sparar på din iPad. Ladda ner den från App Store eller följ bara den här länken och installera den sedan på din iPad.

Steg-för-steg-guide

Om de ovannämnda applikationerna redan har laddats ner och installerats i din dator och iPad, är du redo att kopiera dina favorit mp3-filer till din iPad och spela upp dem senare.

Steg 1: Anslut din iPad till din dator.

Steg 2: Starta i-FunBox från din dator och vänta tills den har upptäckt din iPad.

Steg 3: Hitta app-fildelningskatalog i den vänstra rutan i i-FunBox-gränssnittet och klicka på det lilla plus (+) -tecknet för att utöka innehållet.

Steg 4: Hitta Tonido och klicka på plustecknet (+) bredvid. Det kommer att finnas fyra mappar; Dokument, musik, foton och videor. Klicka på Musikmappen så ser du ett tomt fönster till höger om i-FunBox UI.

Steg 5: Klicka på Copy From PC-knappen strax ovanför det tomma fönstret.

Steg 6: Navigera till katalogen på din dator där du sparat dina mp3-filer. Välj de du vill kopiera till din iPad och klicka på Öppna-knappen. De kommer att kopieras direkt till din enhet. När du har slutfört detta kan du nu koppla bort din iPad från din dator.

Steg 7: I det nedre vänstra hörnet av i-FunBox finns det en knapp som säger Device Safe Removal. Klicka på den innan du kopplar bort kabeln som ansluter både din iPad och din dator.

Steg 8: Starta Tonido-appen från din iPad. Om det ber dig lägga till ett konto, tryck bara på Avbryt.

Steg 9: Klicka på den här enheten i den vänstra rutan. Klicka på Musikmappen till höger så ser du låtar eller mp3-filer som du har kopierat från din dator.

Steg 10: I det övre högra hörnet av Tonidos gränssnitt hittar du knappen Åtgärder. Klicka på det och välj Spela alla låtar i mappen om du vill kö dem i din spellista eller om du kan trycka på någon av titlarna och trycka på Spela.

Så gör du det när det gäller att spela mp3-filer på en iPad.

Om du känner till en lösning eller två, tveka inte att berätta för oss så vi kan inkludera det i det här inlägget.