Hur man skickar och tar emot textmeddelanden utan telefonplan eller SIM-kort

De av er som följer vår guide på Google Hangouts vet redan hur man ringer och tar emot gratis Wi-Fi-samtal utan ett SIM-kort. Idag visar vi dig hur du tar ett steg längre och använder ditt Google Voice-nummer för att skicka och ta emot textmeddelanden på Google Voice-webbplatsen, i Google Voice-appen, via din SMS-meddelanden-app eller via Hangouts - allt utan en telefonplan eller SIM-kort.

Dessutom har du ett par andra alternativ för att skicka och ta emot textmeddelanden utan en telefonplan eller SIM-kort - det finns faktiskt ett antal appar som hjälper dig här ute. Låt oss komma igång, ska vi?

Det finns två huvudbegränsningar när det gäller att skicka och ta emot textmeddelanden via Google Voice:

 • Inga internationella textmeddelanden : om du planerar att skicka gratis SMS-meddelanden till dina vänner och släktingar i Europa, Asien eller någon annan plats som inte är USA och Kanada kommer du att stöta på en viktig spärr. För närvarande är det internationella stödet endast begränsat till mottagande. Skicka är endast möjligt till USA eller Kanada.
 • Inga multimediameddelanden : Google Voice stöder inte multimediameddelanden. Bilder ignoreras helt enkelt, och ingen av parterna kommer att få något meddelande om att leveransen inte lyckades. Beroende på hur mycket multimediameddelanden är viktiga för dig, kan du vara bättre på att använda ett av alternativen som beskrivs i slutet av denna artikel.

De av er som redan har ett Google Voice-nummer kan säkert hoppa över det här steget. Alla andra måste välja ett nytt Google Voice-nummer från tillgängliga Google Voice-nummer.

 1. Gå till Googles officiella sida och logga in på ditt konto.
 2. Välj ”Jag vill ha ett nytt nummer”.
 3. Du måste ange ett riktigt telefonnummer som kommer att användas för bekräftelse. Den goda nyheten är att du senare kan inaktivera samtal och SMS-aviseringar för detta nummer.
 4. Klicka på "Ring mig nu" för att verifiera din registrering.
 5. Välj det nummer du vill använda.

Google Voice är speciellt i hur det fungerar. När du skickar ett textmeddelande från standard-SMS-appen skickas det via din operatör. Men när du skickar ett textmeddelande från Google Voice-appen kommer det att använda dina data eller Wi-Fi-anslutning istället.

Hur man skickar texter från en smartphone

 1. Se till att Google Voice-appen är installerad på din smartphone eller surfplatta.
 2. Starta appen Google Voice.
 3. Klicka på skrivikonen, längst ner till vänster.
 4. Välj mottagare.
 5. Skriv ditt meddelande och skicka det genom att klicka på triangelikonen bredvid.

Hur man skickar texter från en dator

 1. Öppna Google Voice på din dator.
 2. Klicka på 'Text' -knappen längst upp till vänster på sidan.
 3. Ange mottagarens telefonnummer.
 4. Skriv ditt meddelande.
 5. Och klicka på "Skicka".

Varje gång någon skickar ett SMS till ditt Google Voice-nummer tas det emot av Google och placeras i din inkorg, vilket är exakt vad vi vill ha. Men det finns också ett alternativ att Google automatiskt vidarebefordra SMS till ditt mobilnummer med din operatör.

Detta är skadligt för vårt mål att endast använda data eller Wi-Fi-anslutning för att ta emot meddelanden. Vad du behöver göra är att gå till Inställningar> Telefoner> [Mobiltelefon] och avmarkera sedan "Ta emot textmeddelanden på den här telefonen". Alla SMS-meddelanden hamnar fortfarande i din Google Voice-inkorg, men du behöver inte oroa dig för otänkta avgifter och avgifter.

Hur du tar emot texter i din e-post

Det enda alternativet som faktiskt kan vara mycket användbart är att konfigurera Google Voice så att alla textmeddelanden skickas till ditt Google-nummer till den e-postadress som är kopplad till ditt Google-konto. På det här sättet kan du läsa vad folk har att säga till dig bara genom att logga in på ditt Gmail-konto.

 1. Öppna Google Voice.
 2. Överst till höger på sidan klickar du på "Inställningar".
 3. Gå till fliken "Röstbrevlåda och text".
 4. Markera rutan bredvid "Vidarebefordra textmeddelanden till min e-post."
 5. Klicka på "Spara ändringar."

Du kan till och med svara på ett textmeddelande från det e-postmeddelande du har fått, och det kommer att skickas som ett textmeddelande till den ursprungliga avsändaren.

Den största fördelen med att ta emot textmeddelanden med Google Voice är att absolut alla som har en telefon kan kontakta dig. Men om du ger upp denna funktion kommer en hel värld av alternativa meddelandeappar för Android att öppna dig. Det finns många appar i Google Play Store som låter dig skicka och ta emot både inhemska och internationella SMS-meddelanden, multimediameddelanden, ringa gratis telefonsamtal, dela din plats och göra mycket mer än du kan göra med Google Voice. Nackdelen? Många av dessa appar kräver att den andra personen har samma app som du.

WhatsApp

Som vi nämnde ovan är WhatsApp en av de andra applikationerna som låter dig skicka inhemska och internationella SMS-meddelanden. WhatsApp använder telefonens internetanslutning, oavsett om det är mobil eller via WiFi, för att låta dig meddela och ringa vänner och familj. Byt från SMS till WhatsApp för att skicka och ta emot meddelanden, samtal, foton, videor, dokument, röstmeddelanden och så mycket mer.

Medan WhatsApp kan fungera som en snabbmeddelanden a la Facebook Messenger har den en funktion som låter dig skicka SMS, men extra priser kan komma att gälla.

Facebook Messenger

Facebook Messenger kräver ett Facebook-konto för att skicka meddelanden, men det är ett bra sätt att skicka och ta emot meddelanden utan en telefonplan eller SIM-kort. Visst, det kräver att andra också har ett Facebook-konto, men Facebook Messenger är en av de snabbast växande plattformarna som människor föredrar framför traditionella SMS.

Ett Facebook-konto är gratis och får människor till en meddelandetjänst mycket lättare, för det finns lite till ingen kostnad, bortsett från den ursprungliga smarttelefonen. Det finns dock inga återkommande kostnader. En av de coola sakerna med Facebook Messenger är att den till och med kan binda med människors telefonnummer - du kan använda det för SMS om du har en telefonplan!

Viber Messenger

Lite mer dold än Facebook Messenger och WhatsApp, Viber Messenger är fortfarande ett utmärkt sätt att få kontakt med människor och skicka meddelanden med en telefonplan eller SIM-kort. Används av över en miljard människor över hela världen kan du faktiskt ringa gratis ljud- och videosamtal till andra Viber-användare. Dessutom kan du ringa billiga samtal till fasttelefoner med Viber Out - fasttelefoner och användare som inte är Viber. Du kan även använda Viber Out för billiga internationella samtal också!

Och naturligtvis erbjuder Viber gratis meddelanden också. Och den bästa delen? Det är 100% alla privata och säkra!

Dom

Som ni ser, förutom de funktioner som Google Voice erbjuder dig, finns det ett antal andra appar som låter dig skicka och ta emot textmeddelanden utan en telefonplan eller SIM-kort. Det enda kravet är att du har en trådlös anslutning; och även om du inte har Wi-Fi hemma finns det många platser idag som erbjuder gratis Wi-Fi.

Har du ett personligt favorit sätt att skicka och ta emot textmeddelanden utan en telefonplan? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!