Hur man skärmdumpar på Xiaomi Pocophone F1

Det finns tider som du önskar att du har ett enkelt sätt att fånga vad som finns på skärmen. Lyckligtvis för dig vill många också ha det. Det är anledningen till att alla smartphones har sätt att ta en bild av skärmen. Om du undrar hur du ska skärmdumpa på din Xiaomi Pocophone F1, följ stegen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man skärmdumpar på Xiaomi Pocophone F1

Det finns ett antal olika sätt att ta en skärmdump på Xiaomi Pocophone F1. Det är upp till dig vilken av metoderna som är mer bekväm för din livsstil. I grund och botten är alla metoderna nedan alla enkla, men vissa kan kräva en enkel installation först.

Metod 1: Hur man skärmdumpar på Xiaomi Pocophone F1 med hårdvaruknappar

Det enklaste sättet att ta en skärmdump på Xiaomi Pocophone F1 är att använda den tilldelade tangentkombinationen. Du kanske inte får det rätt första gången, men eftersom kombinationen är enkel, skulle alla efterföljande försök vara värda det. Så här använder du hårdvaruknapparna för att fånga din Poco F1-skärm:

 1. Öppna applikationen / sidan eller skärmen som du vill fånga.
 2. Tryck och håll in både Volym ned- och strömknapparna samtidigt.
 3. Håll ned dessa knappar tills du hör ett slutarljud.
 4. När du hör slutarljudet, är det antydan att en skärmdump har tagits.

Om du inte hör slutarljudet, eller om det inte visas någon skärmdumpikon efteråt, upprepar du stegen ovan tills du har fått det rätt.

Metod 2: Hur man skärmdumpar på Xiaomi Pocophone F1 med hjälp av Quick Ball

Quick Ball är en unik assistent på Xiaomi Pocophone F1-enhet som använder beröring. En användare kan anpassa upp till fem genvägar för att möjliggöra snabb eller enkel åtkomst till utvalda appar eller genvägar. Med snabbboll har du ett alternativ att lägga till en genväg för att ta skärmdumpar.

För att aktivera Quick Ball:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Ytterligare inställningar.
 3. Knacka på snabbboll.
 4. Gå till Quick Ball-inställningarna.
 5. Aktivera Quick Ball genom att flytta vippbrytaren på Slå på Quick Ball till höger.
 6. Aktivera Håll dig fast vid kanten efter 3 sekunder av inaktivitet så att Quick Ball flyttar sig till kanten på skärmen när den inte används efter 3 sekunder.
 7. För att börja använda Quick Ball, tryck på dess ikon och välj sedan skärmdumpikonen bland alternativen. Genom att trycka på skärmdumpikonen bör du fånga skärmen.

Metod 3: Hur man skärmdumpar på Xiaomi Pocophone F1 med hjälp av skärmdumpgest

Ett annat snabbt sätt att fånga en skärmdump är att använda en gest. Följ stegen nedan för att ställa in en trefingergest:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Ytterligare inställningar.
 3. Tryck på skärmdump
 4. Aktivera tre fingrar glidande gest.
 5. Kontrollera om gesten nu är funktionell genom att dra dina tre fingrar från topp till botten.

Metod 4: Hur man tar rullande skärmdump på Xiaomi Pocophone F1

Att rulla skärmdump eller lång skärmdump är användbart om du planerar att fånga en sida som vanligtvis går utöver hela skärmen som du ser. Så här tar du en rullande skärmdump:

 1. Ta en skärmdump med någon av metoderna ovan.
 2. När skärmdumpen har tagits klickar du på den lilla pop up som visas längst upp till höger på skärmen.
 3. Klicka sedan på bläddringsalternativet för att berätta för enheten att ta en skärmbild i full längd.
 4. Klicka på Klar när du har tagit den skärmdump du vill ha. Annars låt bara enheten fortsätta att ta en skärmdump. Detta fortsätter ner på skärmen. Det stoppar om du pekar på skärmen.

Hur man hittar sparade skärmdumpar

Det är enkelt att hitta dina skärmdumpar. Skärmdumpar sparas som standard i Galleri-appen så det du vill göra är att manuellt öppna nämnda app och hitta mappen eller albumet för skärmdumpar.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.