Hur man skärmdumpar på Galaxy S10 [enkla steg för att fånga din skärm]

På din Galaxy S10 finns det ett antal sätt att fånga en skärmdump. Lär dig hur du gör var och en av dessa metoder genom att kolla in stegen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Ta en skärmdump på Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Detta är det enklaste sättet att fånga skärmen på din Galaxy S10. Du kanske inte får det första gången så allt du behöver göra det öva några gånger till. Efter det kommer du att uppskatta denna metod för att det är enkelt. Här är stegen för att ta en skärmdump med hårdvaruknappar:

 1. Öppna applikationen / skärmen som du vill ta en skärmdump av.
 2. Tryck nu och håll ner knapparna Power och Volume Down i ungefär 2 sekunder.
 3. Om det lyckas ser du en snabb animation och höra ett feedbackljud som visar att en skärmdump precis togs.

Metod 2: Ta en skärmdump på Galaxy S10 med hjälp av Palm-svepa för att fånga

Handflata för att fånga kräver inställning först. När du har slutfört installationen behöver du bara köra handflatan över skärmen. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Du måste aktivera själva gesten innan du faktiskt kan använda den. För att göra det går du till appen Inställningar och väljer avancerade funktioner.
 2. Från avsnittet avancerade funktioner, tryck på Rörelser och gester.
 3. Tryck på Palm Swipe för att ta bilder .
 4. Växla brytaren för Palm Swipe för att fånga.
 5. Stäng inställningsappen och förbered skärmen eller appen du vill fånga.
 6. Svep kanten på din hand horisontellt från höger till vänster eller vänster till höger och från kant till kant. Din hand måste förbli i kontakt med skärmen för att lyckas göra en skärmdump.

Metod 3: Ta en skärmdump på Galaxy S10 med hjälp av Scroll capture

Om du försöker fånga skärmdumpar av långa artiklar eller bilder kan du göra det genom att använda Scroll capture. Som Palm Swipe för att fånga, måste detta alternativ konfigureras först. När du har gjort det kan du gå vidare och fånga skärmdumpar. Här är vad du behöver göra:

 1. Aktivera Scroll capture först. Öppna Inställnings-appen, gå till Avancerade inställningar och aktivera Smart capture . Detta bör ge dig möjlighet att knacka på Scroll capture från alternativen som visas när du har tagit skärmdumpen.
 2. Stäng inställningsappen och förbered skärmen eller appen du vill fånga.
 3. Börja fånga skärmen genom att trycka på “Scroll capture” från alternativen som visas.
 4. Fortsätt knacka på knappen Scroll capture tills du är klar med att fånga innehållet.

Så visar du dina skärmdumpar

Det är lika enkelt att se dina skärmdumpar. Allt du behöver göra efter att ha tagit en skärmdump med någon av metoderna ovan är genom att knacka på förhandsgranskningen som visas. I samma uppsättning alternativ längst ner bör du kunna redigera bilden.

Alternativt kan du öppna Galleri-appen och öppna mappen Skärmdumpar för att se dina skärmdumpar.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.