Hur man rensar cache-partition på Galaxy Note10 + | enkla steg för att uppdatera systemcachen

Om du har varit Android-användare ett tag nu kan du ha hört talas om cachepartitionen vid felsökningsproblem eller som en lösning. Tja, om du inte har det för att du är ny på Android eller om det är första gången du stöter på ett problem på din Galaxy Note10 + är det okej. När du fixar Galaxy Note10 + -problem måste du ibland rensa cache-partitionen eller uppdatera systemcachen. I den här korta artikeln förklarar vi varför du kan behöva göra det och hur.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller #Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad är en cache-partition och varför rensa den på din Galaxy Note10 +?

Android använder partitioner i enhetens interna lagring för att lagra saker. En sådan partition är cache-partition. Cache-partitionen håller uppdateringsfiler och annan information som kallas systemcache. Uppdateringsfiler laddas ner och lagras i en cache-partition först innan de installeras. Ibland kan filerna i cache-partitionen bli skadade eller föråldrade och orsaka problem. Detta kan leda till alla möjliga problem, men de vanligaste kan kännas prestationsmässigt. Om din Galaxy Note10 + började agera trög eller långsam efter installation av en systemuppdatering eller app, kan det bero på en dålig systemcache så att du måste rensa cache-partitionen. Detta är också ett vanligt felsökningssteg för att fixa de flesta Samsung Galaxy-problem så att det är praktiskt att veta hur man gör det.

Att torka av cache-partitionen rensar bara systemfilerna och kommer inte att påverka personuppgifter som foton, videor, dokument, appar osv. Det rensar inte heller några anpassningar som du kan ha på din telefon så att du kan göra det till och med utan att skapa en säkerhetskopia.

Hur man rensar cachepartition på Galaxy Note10 +

Nedan följer stegen för att rensa cache-partitionen på din Galaxy Note10 +.

  1. Stäng av enheten. Detta är viktigt eftersom din enhet inte startar om till återställningsläge när den är på.
  2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby / Power-knappen.
  3. När skärmen för Android-återställning kommer upp släpper du knapparna.
  4. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka cache-partition'.
  5. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka av cache-partition'.
  6. Använd Volym ned för att markera Ja.
  7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta åtgärden för att rensa cachen.
  8. Vänta en sekund när systemet torkar cachen.
  9. Tryck på strömbrytaren igen för att starta om enheten. Detta kommer att återställa enheten till det normala gränssnittet.
  10. Det är allt!

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.