Hur man överför musik från dator till iPhone

Så du har en iPhone, men all den musik du vill ha på enheten finns på din dator. Om du inte är bekant med iPhone, eller ens känner till hur iTunes fungerar - liksom alla de senaste ändringarna till båda - kan det vara lite svårt att ta reda på hur du överför musik från datorn till iPhone . Det är verkligen inte direkt uppenbart hur det händer.

Redaktörens val

Om du letar efter ett enkelt sätt att överföra musik från dator till iPhone rekommenderar vi TenorShare iCarefone . Du kan överföra snabbt och till och med överföra musik som inte köpts.

MER INFORMATION

Så om du är förvirrad och inte är säker på hur du flyttar musik till din iPhone, följ med oss ​​nedan. Vi ska visa dig hur, även du, på bara några minuter, kan överföra dina favoritalbum på din dator direkt till din iPhone. Låt oss börja.

Vad händer med iTunes?

Om du försöker överföra musik från datorn till iPhone, så brukade allt hända inom iTunes; men det har ändrats med den nya MacOS Catalina-uppdateringen. Apple delar upp iTunes i tre olika tjänster för att göra det enklare, och det är lättare, men det kan ta en minut att ta reda på hur allt fungerar tillsammans.

Som sagt, om du inte har macOS Catalina - eller inte planerar att uppgradera - använder du fortfarande den traditionella metoden via iTunes. Som sagt, vi kommer att visa er båda metoder för att överföra musik, men också genom en annan metod.

iCareFone

iCareFone by Tenorshare är det enklaste sättet att överföra musik från datorn till iPhone. Det är faktiskt ett bra sätt att överföra alla typer av filer mellan din iPhone och din dator. iCareFone liknar iTunes på många sätt, men det gör också saker mycket snabbare.

Det finns många fördelar med att använda TenorShares iCareFone-programvara. Det är snabbt och rent - du kommer inte att stöta på fel eller kraschar under musiköverföringsprocessen. Det är användarvänligt och tillåter utvalda eller bulköverföringar.

En av de mer unika funktionerna med den är att den möjliggör överföring av köpta och icke köpta musik, vilket iTunes har svårt att göra på grund av DRM-rättigheter, licensiering och så vidare.

Det första steget är att få iCareFone på din dator. Du kan ta en gratis provversion av den för Mac eller Windows här.

När du är installerad öppnar du programmet på din dator. Därefter, precis som med iTunes, måste vi ansluta iPhone till din dator med en datakabel - än en gång kommer detta vanligtvis att vara en USB-A till blixtkabel, eller USB-C till blixtkabel, beroende på maskinens tillgängliga portar.

Nästan omedelbart bör din dator och iCareFone upptäcka iPhone. När det väl är det, gå över till Hantera på huvuddelen av gränssnittet. Välj musikikonen i listan . Välj sedan Importera alternativet längst upp på panelen.

Slutligen behöver du bara välja låtarna och överföra dem till din iPhone. Den här processen borde fungera bra för Mac, men vi tycker att det är särskilt bra att överföra låtar från PC till iPhone. iTunes är vanligtvis ganska buggy på Windows, så det här bryter ut den mellersta mannen.

Med iTunes

Inte fan av iCareFone? Kör du fortfarande en version av macOS före Catalina? Då borde du faktiskt kunna överföra musik från din dator till iPhone med iTunes.

Om du inte har iTunes på din dator kan du ta tag i det här för Windows och hitta mer information om det här för macOS.

Nu när du har iTunes på din Mac eller PC är det första steget att ansluta din iPhone till din dator via en USB-kabel. Om du har en äldre Mac- eller Windows-maskin är det vanligtvis via en USB-A till Lightning-kabel; Men om du bara har USB-C-portar, behöver du en USB-C till Lightning-kabel.

Kör sedan den senaste versionen av iTunes på din dator och gå över till ditt bibliotek. Härifrån kan du välja musikfilen som du vill lägga till din iPhone. Du skulle bara dra och släppa den till din iPhone, som ska visas på vänster sida i navigeringsfönstret.

Om det inte fungerar, höger bredvid iPhone-ikonen längst upp till vänster på iTunes, klicka på Sammanfattning . Välj Alternativ hantera musik och videor manuellt.

Och slutligen, klicka på Apply eller Sync.

Med Apple Music

Som vi diskuterade tidigare, sedan macOS Catalina, har all din musik flyttats till Apple Music. iTunes existerar inte längre efter macOS Catalina. Trots detta har Apple Music gjort det mycket lättare att synkronisera ditt bibliotek över alla dina enheter, trots att vi har ändrat detta.

På din iPhone

Ta tag i din iPhone och öppna sedan din Inställnings-app.

Därefter vill du navigera till det avsnitt som säger Musik.

Vänd slutligen skjutreglaget på Sync Library till det gröna läget. Tyvärr, om du inte prenumererar på Apple Music, Apples massiva musikströmningstjänst eller iTunes Match, Apples iCloud-musiksynkroniseringstjänst, ser du inget alternativ att aktivera Sync Library. Du måste prenumerera på endera eller för att det alternativet ska visas; Men om du prenumererar på Apple Music får du alla fördelarna med iTunes Match.

När Sync Library är aktiverat, synkroniseras all din köpad musik, innehåll från Apple Music och innehåll som laddats upp till ditt iTunes-bibliotek med alla dina enheter som är anslutna till ditt Apple ID.

På din Mac

Du kan också synkronisera all din musik med din Mac - dvs. låtarna som du köper på din iPhone, synkroniseras sedan till din Mac. För att göra detta, öppna Music- appen på din Mac - igen, detta är på macOS Catalina och nyare.

Nästa, titta på menyfältet högst upp på skärmen, välj Musik och välj sedan Inställningar .

Klicka på fliken Allmänt och sedan, precis som vi gjorde för iPhone, klicka på välj Sync Library för att aktivera den. I likhet med iPhone, om du inte prenumererar på Apple Music eller iTunes Match, ser du inte ett alternativ att slå på Sync Library.

Vinnaren:

Även om Apple har några integrerade sätt att överföra musik från din dator till iPhone, tror vi Tenorshares iCareFone flyttar saker så mycket snabbare och utan kraschar, buggar eller korssynkroniseringsproblem. Och på toppen av detta är Tenorshares iCareFone så mycket mer mångsidig än att bara överföra musik runt.

De har så många andra funktioner som det är värt att nämna också. Du kan använda iCareFone för att hantera nästan allt med din iPhone.

iCareFone är i grunden en allomfattande ersättning för iTunes. En av våra favoritfunktioner är funktionen Backup & Restore. Du vet aldrig när en olycka kan inträffa - och har troligen till och med upplevt en av de oväntade händelserna tidigare. Du kan alltid lita på en iCloud-säkerhetskopia, men dessa säkerhetskopior slutar när du så småningom slut på iCloud-lagring.

Detta program från Tenorshare litar inte på Cloud - koppla bara in din iPhone till din PC, klicka på alternativet Backup & Restore och följ stegen för att säkerhetskopiera din telefon. På så sätt är du säker när en olycka inträffar. När du är redo kan du bara ansluta din gamla iPhone till, eller en ny iPhone, öppna iCareFone-programvaran och trycka på Återställ .

Det tar några minuter att återställa din iPhone, men du är igång och kör som ingenting någonsin har hänt.

Systemreparation

En av de andra unika funktionerna som är värda att nämna i iCareFone är Systemreparation. Om du upplever buggar, fel eller problem med din iPhone kan du ansluta din iPhone till din dator, köra iCareFone och sedan köra funktionen Systemreparation för att förhoppningsvis fixa eventuella problem som du hade.

Systemreparation är faktiskt riktigt trevligt. Det rekommenderas att du kör en säkerhetskopia innan du använder den, men för det mesta lovar iCareFone att åtgärda eventuella buggar eller fel som du upplever utan dataförlust. Det gör livet enkelt, eftersom det normalt krävs att en äldre version av iOS återställs eller om en lång fabriksåterställning krävs för att fixa ett problem som detta.

Det lovar inte att fixa alla fel och fel där ute, men om det kan fixa några av de vanligare, sparar det allt besväret som kommer med en fabriksinställning av data.

Dom

Som du ser är det faktiskt ganska enkelt att flytta din musik från din dator till iPhone. iTunes skulle göra det enkelt, åtminstone om du fortfarande har tillgång till den ursprungliga metoden. På Mac förändrades allt i macOS Catalina-uppdateringen, som delade iTunes i tre olika tjänster. Normalt skulle iPhone, iPad och iPod säkerhetskopiera, återställa och synkronisera via iTunes, men det är nu via Finder.

Så det är fortfarande enkelt, men processen har just förändrats. Och Windows-användare har tur - att flytta musik från datorn till iPhone sker allt fortfarande direkt på iTunes.

Har några frågor? Har du förvirrat någonstans? Lämna en kommentar nedan, så hjälper vi dig att få din musik på din iPhone.