Hur man överför data till ny Android-telefon

Har du en ny Android-telefon? Kanske den nya Samsung Galaxy S10 eller Galaxy S10 +? Då undrar du utan tvekan hur du överför data till ny Android-telefon. Din gamla telefon är full av alla slags minnen och data som du inte vill tappa, till exempel foton, minnen och kanske till och med viktiga, personliga dokument. Du vill verkligen inte förlora dem efter att ha fått en ny Android-telefon, men lyckligtvis behöver du inte!

Redaktörens val

Vill du överföra data till din nya telefon? AnyTrans by iMobie är vårt bästa val. Bästa delen med det? Inga kablar behövs!

MER INFORMATION

Det finns faktiskt ett antal olika sätt som Google och andra program gör att du kan flytta dina data till en helt ny Android-telefon. Och om du inte är säker på hur vi ska visa dig steg för steg hur du kan med Google och sedan hur du kan göra ännu mer med specialiserade program. Så utan vidare, här går vi:

Säkerhetskopiera alltid dina data först

Det första steget att flytta data är att se till att du har en säkerhetskopia. Du vill alltid se till att dina data säkerhetskopieras innan du flyttar data. Du vet aldrig vad som kan avbryta överföringen, och ibland kan avbrott skada data, vilket gör det omöjligt att hämta igen. Det är därför det är viktigt att först säkerhetskopiera dina data till en plats någonstans, helst molnet.

Om du inte bryr dig om att backa upp till molnet har du faktiskt massor av alternativ tillgängliga för dig - Google Drive, Dropbox, Amazons egen molntjänst med mera.

Som sagt kan du skapa och logga in på någon av dessa tjänster. När du gör det kan du manuellt ladda upp ditt fotoalbum och filer till Cloud en för en, eller så kan du markera alla dina filer. Det finns några appar i Google Play Store som till och med kommer att paketera alla dina uppgifter i en .zip-fil och skicka den till en molntjänst som du väljer. Som sagt, se till att du gör detta först.

När du har säkerhetskopierat dina data från webbplatsen kan vi faktiskt starta överföringsprocessen.

Överföra data med Google

Google tillåter dig faktiskt att överföra data på Android ganska enkelt, även om det inte är bra. När du först installerar din Android-telefon kan du kryssa av i en ruta för att Google ska säkerhetskopiera dina Android-telefondata, som Google kommer att spara i sin egen molntjänst.

När du går till installationen av din nya Android-telefon bör du kunna välja ett alternativ som säger "återställning från sista säkerhetskopia." Det gör det ganska enkelt att flytta alla dina data; dock inte alla har tillgång till det här alternativet. Detta beror på att alternativet att kontinuerligt säkerhetskopiera din telefon till Googles servrar bara är tillgängligt när du initialt konfigurerar din smartphone. Du kanske kan hitta liknande funktioner i Google Drive, men du måste gräva efter det.

Som sagt, du kommer definitivt att se till att du kontrollerar det alternativet för säkerhetskopiering när du installerar din nya smartphone. Du är inte riktigt lycklig när det gäller överföring av data. Du kan göra det på gammaldags sätt och manuellt flytta allt genom en tråd; Men det finns ett lättare sätt ännu: med ett program som heter AnyTrans.

Den bästa metoden: Överföra data med AnyTrans

AnyTrans uppfyller faktiskt många olika behov som Android-användare har. Det är inte bara ett bra sätt att flytta alla dina data från din gamla Android-telefon till din nya, utan det är ett av det bästa sättet att hantera allt om din Android-telefon, oavsett om det är videor, foton, musik och mer.

Det snygga med AnyTrans är att mjukvaran har fokuserat på mobildata och programhantering för både Android- och iOS-plattformar i flera år nu. Som sagt, de har viss riktigt bra expertis i branschen och gör det enkelt att flytta data från en telefon till en annan.

AnyTrans, till skillnad från annan mjukvara för datahantering där ute, kräver inte att du enbart använder en stationär app. Det beror på att AnyTrans är ett mångsidigt program, tillgängligt på Dektop, Mac och mobilplattformar. På AnyTrans nedladdningssida kan du ta reda på vilken plattform som passar dig.

Den ena delen av AnyTrans som kommer att bli viktigast för Android-användare är funktionen 'Android Mover'. Med de nya Galaxy S10 och Galaxy S10 + nu ute, vill du och många andra se till att all data flyttas till den nya telefonen, särskilt när det gäller foton och videor - du vill verkligen inte lämna dina minnen bakom!

Inte bara det, men du kanske vill ta med dig andra former av data till din nya telefon, till exempel kommunikation - kanske tidigare textmeddelanden eller senaste samtal. Och du vill verkligen se till att dina kontakter överförs! AnyTrans kan göra alla dessa saker.

När du har hämtat AnyTrans på din stationära eller Android-telefon kan vi börja arbeta med att flytta dina data till den nya telefonen.

Först vill du se till att AnyTrans laddas ner på båda dina smartphones. När du har gjort det, se till att båda telefonerna är anslutna till samma WiFi-nätverk. När de väl är på samma WiFi-nätverk, vill du trycka på bilden som säger Anslut till telefon .

På den gamla telefonen som du vill flytta data från, i det övre högra hörnet vill du trycka på QR-koden. Nu, på telefonen som du vill att data ska flyttas till, vill du trycka på rektangeln med en strejk genom den. En QR-kodskanner visas, som du sedan använder för att skanna QR-koden som visas på din gamla telefon.

Du kan nu börja flytta enskilda dataobjekt till din nya telefon, till exempel textmeddelanden, telefonsamtal, kontakter, foton, videor och mer. Du behöver bara trycka på knappen Överför längst ner till höger på skärmen i appen och sedan starta processen.

Det trevliga med den här processen är att överföringen sker via trådlös - du behöver inte kablar som ansluter de två telefonerna alls, och du behöver inte heller använda din PC som ett "nav" för att allt detta ska ta plats.

Och den riktigt coola saken? AnyTrans gör det enkelt att även flytta data från din iPhone till din Android-enhet. Du kan följa samma process ovan, bara se till att du har laddat AnyTrans från AppStore på din iPhone. Här kan du läsa exakt hur du kan flytta textmeddelanden från en iPhone till en annan Android-enhet här.

Att överföra data över Android- och iOS-appen kan faktiskt allt göras gratis - det finns inga betalningsalternativ som krävs för att ladda ner appen / apparna, och det finns verkligen inga köp i appen.

Fildelning

Som du ser kan du enkelt använda funktionen Anslut till telefon och överföring för att flytta minnen och annat viktigt innehåll till din nya Android-telefon. Men utöver det kan AnyTrans enkelt användas för att överföra filer mellan smartphones.

Har du en vän som skrev upp ett dokument till dig på sin Android-telefon som behöver dela det med dig? Kanske i en samarbetsinställning, eller till och med en fil för något annat, till exempel en lista för en kommande softball-liga? AnyTrans låter dig enkelt överföra filen mellan varandra.

Du kan använda funktionen Anslut till telefon för att ansluta till varandras telefoner via AnyTrans, och sedan kan din vän skjuta dokumentet till din över trådlöst. AnyTrans gör det snabbt för de flesta fildelningsfunktioner.

Ibland behöver du en kabel

Det finns ibland där du behöver en kabel för att flytta nya filer till din nya Android-telefon, särskilt om du kommer från en iPhone. Som sagt, häng i AnyTrans-programmet på deras webbplats för skrivbord.

Anslut sedan din iPhone och Android-telefon till din dator eller bärbar dator. När AnyTrans är öppet på skrivbordet vill du klicka på Android Mover- alternativet. Här kan du enkelt flytta alla dina textmeddelanden, samtalsloggar, kontakter och annan data från en telefon till en annan.

Vad sägs om att ansluta till datorn?

AnyTrans gör det ganska enkelt att ansluta din nya Android-telefon till datorn också. Du måste hämta skrivbordsapplikationerna från deras webbplats och du måste ansluta din Android-telefon till din dator via en USB-kabel. Desktop-appen låter dig hantera de flesta av dina iPhone- eller Android-telefonfiler.

Du kan till och med skapa en säkerhetskopia av dina data som finns på din telefon på din PC. Du kopierar bara alla filer från din telefon till din dator. Du kan placera alla dem i en .zip-fil när de kopieras över och förvara dem någonstans i filsystemet på din PC.

AnyTrans-applikationen för PC fungerar faktiskt som nästan en iTunes för Android. Precis som iTunes är för iOS-enheter, är AnyTrans till Android-enheter. Du kan enkelt överföra, organisera och säkerhetskopiera foton, musik, kontakter, meddelanden, appar, videor, ringsignaler och massor av andra dataobjekt direkt på din dator.

Inte bara det, men AnyTrans låter dig skicka filer från skrivbordet till din Android-telefon. Så om du har en ny spellista på din stationära eller bärbara dator som du vill flytta över till din nya Android-telefon kan AnyTrans enkelt göra detta med sin Android Mover-funktion.

På samma sätt kan du också ta bort data från din Android-telefon. Springer ut ur rymden? Flytta och ta bort alla dina foton. Flytta dina foton till en ny plats på din dator och radera sedan kopiorna från din smartphone. Detta frigör extra utrymme på din telefon, vilket ger dig gott om utrymme för andra saker, som nya foton, nya videor, ytterligare appar och mer.

Lösenord, bokmärken och webbläsarhistorik

AnyTrans kan inte alltid flytta gamla lösenord till din nya telefon, och det kan inte heller enkelt flytta bokmärken och webbläsarhistorik till din nya telefon. Men det är inte något som AnyTrans behöver göra heller.

Detta beror på att de flesta webbläsarplattformar tillåter dig att logga in på ett konto för din webbläsare (dvs. för Firefox eller Chrome), och sedan behåller det alla dina historik, bokmärken och lösenord sparade i molnet.

Så när du har laddat ner din valda webbläsare till din nya telefon eller överfört webbläsaren med AnyTrans, loggar du bara in i ditt webbläsarkonto, och sedan ska alla dina lösenord, bokmärken och webbläsarhistorik automatiskt synkroniseras med din nya telefon.

Viss programvara rör sig inte

AnyTrans kan inte flytta varje programvara till en annan telefon, särskilt om du försöker överföra data till ny Android-telefon från en iPhone. Det beror på att inte alla appar som finns på iOS kan hittas på Android. Som sagt, AnyTrans gör sitt bästa för att få dig igång själv; emellertid finns det ibland där det bara inte är möjligt.

Ansluter till webbläsaren

Eller, om du inte nödvändigtvis behöver din dator, AnyTrans har faktiskt en webbapplikation som låter dig följa samma QR-kodprocess som ovan. När webbläsaren och webbsidan har anslutits kan du faktiskt visa alla telefonens filer direkt från webbläsaren. Du kan ladda ner dem och till och med flytta dem till din dator, om du så önskar - du behöver bara använda webbläsarapplikationens "Exportera" -funktioner.

AnyTrans Media Downloader

Som ni ser erbjuder AnyTrans några utmärkta funktioner för att flytta data från Android-telefon till Android-telefon, iPhone till Android - eller tvärtom - eller till och med Android till skrivbord. AnyTrans har dock en annan branschledande funktion som fungerar som en utmärkt nedladdning av media.

Om du har haft problem med att hitta program och program från sent som skulle låta dig ladda ner videor och musikfiler från Internet, kommer du definitivt att titta på att använda AnyTrans 'Media Downloader-funktion.

Media Downloader låter faktiskt vem som helst ladda ner onlinevideor och musik från över 1000 webbplatser online. Hittade du en favoritvideo eller musik som du vill ta bort från YouTube? AnyTrans låter dig ladda ner den direkt till din dator för personlig visning.

När den väl är på din dator kan du skicka videon som en helhet till din nya Android-telefon, eller så kan du extrahera musikfilen som en .mp3 och skicka den direkt till din telefon. Hur som helst, detta är en trevlig funktion, eftersom det gör att du kan komma i kontakt med det innehåll du älskar och med lite investeringar.

Dom

Som ni ser är det extremt enkelt att överföra data till ny Android-telefon. Genom att följa några av stegen ovan kan du få all information på din gamla Android-telefon flyttad över till din nya inom bara några minuter.

AnyTrans är verkligen en av de bästa inställningarna när det gäller att flytta data från en telefon till en annan. Inte bara kan de göra det snabbt och enkelt på grund av att de inte behöver kablar, utan de har också massor av andra funktioner som gör AnyTrans värt det som din go-to bit av datahanteringsprogramvara, som att kunna ladda ner videor och musik av på Internet gratis!

Fastnat någonstans i processen? Se till att lämna en kommentar nedan, så hjälper vi dig att överföra data till den nya Android-telefonen!