Hur man löser skärmproblemet i iPhone X: skärmen glitches efter installation av iOS 12

Välkommen till vår senaste artikel om felsökning av iPhone X (#iPhoneX). iOS-uppdateringar ger ibland både bra och dåliga saker. I dagens korta artikel visar vi ett av fallen där uppdateringar kan leda till problem. Vi säger inte att du bör undvika att installera uppdateringar alls. iPhones är mycket komplicerade och det finns miljoner möjliga misslyckanden. Utvecklare kan inte förutse alla problem så fel kan ibland uppstå efter en översyn av en iPhones programvarumiljö. Det här inlägget täcker också några andra problem som inte direkt hänförs av användare till uppdateringar. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem nr 1: Hur man löser skärmproblemet i iPhone X: skärmen glömmer efter installation av iOS 12

Min iPhone X har en glittrande skärm i två månader nu. Den hade inte fallit. Jag uppdaterade just det till IOS 12 igår kväll och det fixade inte problemet. Det går tillbaka till det normala och sedan glitch igen. Jag startar alltid om det men det hjälpte inte mycket. Hur kan jag fixa det?

Lösning: Vi kan verkligen inte ta reda på det exakta problemet om du bara säger att skärmen glittrar. Du borde ha gett en bättre beskrivning.

iPhone-skärmar är generellt pålitliga och kan fungera i flera år om de tas om hand. Om du är säker på att telefonen aldrig tappades, utsatt för vatten, fukt eller extrem temperatur, är den förmodligen defekt. Felet kan vara där när enheten släpptes från fabriken.

För att kontrollera om du har problem med hårdvaran, försök att torka av telefonen genom att återställa programvaruinformationen till standardvärden. Här är hur:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter till iTunes eller iCloud.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på Allmänt.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.
 6. Om du uppmanas att ange ditt lösenord.
 7. Klicka på Radera iPhone.
 8. Ställ in din telefon som en ny enhet istället för att använda en säkerhetskopia. När du är i detta ny torkade tillstånd, observera telefonen i några timmar för att se om det finns en skillnad. Om skärmen fortsätter att glida (oavsett vad det betyder för dig), kontakta Apple support.

Problem nr 2: iPhone X svarar inte på natten när larmet är aktiverat

Jag har en helt ny apple iphone x. Den uppdaterades nyligen till iOS 11.4.1. På kvällen satte jag ner telefonen bredvid mig för att vara ett larm. Efter ett par timmar blir det svart och svarar inte. Jag måste tvinga återställning för att få det tillbaka. Jag använder det som ett larm och varje natt gör det det. Jag har gjort en fabriksåterställning, jag har gjort återställningsinställningar, jag har provat allt. Jag har inte tappat det och har heller inte vattenskador. Detta händer bara på natten när jag lägger mig. Jag behöver att telefonen ska stanna på och därför använder jag mig som larm. Några lösningar? kt

Lösning: Din iPhone kan ha utvecklat ett systemfel. En sådan situation kan uppstå av ett antal skäl. Eftersom det inte finns något sätt att säkert veta var problemet ligger, bör du göra ett antal felsökningssteg för att begränsa faktorerna.

Installera uppdateringar

Både appar och operativsystem (iOS) behöver regelbundna uppdateringar för att ta bort buggar och få nya ändringar. Vi förstår att enhetens programvara nyligen uppdaterades så det finns en chans att problemet faktiskt kommer från en av apparna som du installerar. Vissa appbugg fixas genom att endast ändra sina koder så se till att alla kör sin senaste patch. Din iPhone bör ladda ner och installera appuppdateringar automatiskt, men om du ändrar den här inställningen tidigare, se till att du regelbundet letar efter uppdateringar just nu.

Avinstallera appar

Till skillnad från Android-enheter kan inte iPhones som kör aktiefirmware starta till säkert läge så det finns inget sätt att kontrollera om en av dina appar orsakar detta problem. Det mesta du kan göra för att kontrollera om det finns ett app-problem är av test-och-fel. Om problemet inträffade nyligen och efter installation av en app kan den nya appen klandra. Försök att avinstallera den, observera telefonen och se om problemet uppstår utan den.

Om du inte installerade någon app nyligen alls kanske du måste spendera mer energi och tid för att lösa problemet. I det här fallet vill du avinstallera den mest troliga appen som kan orsaka problem. Börja med appar som är utformade för att ändra eller ändra utseendet och känslan i användargränssnittet eller ljudet. Anpassningsappar är relativt kraftfulla eftersom de har tillgång till djupare OS-funktioner för att genomföra förändringar. Om du har många sådana appar, avinstallera dem en och en. Var noga med att följa telefonen i några timmar efter varje avinstallation. Detta bör ge dig tillräckligt med tid att märka någon skillnad, om det finns någon.

Ställ in telefonen som en ny enhet

Ett annat sätt att lösa problemet är att torka av telefonen (fabriksinställning) och ställa in den som en ny enhet. Du kan hänvisa till vårt förslag till problem nr 1 om hur du gör det.

Problem nr 3: Hur man löser iPhone X wifi-problem: wifi fortsätter att koppla ifrån

Min iPhone X fungerar på mitt hem WiFi och allt verkar bra men plötsligt stängs WiFi av. Det finns inget felkod eller någonting, jag vet bara att det stängs av eftersom vad jag än är på som använder data bara stannar eller buffertar och går inte längre. Telefonen visar fortfarande att den är ansluten till WiFi. Jag måste stänga av WiFi och sedan sätta på den igen (bara WiFi-knappen på min telefon) så kommer allt att ansluta igen. Detta kommer inte att pågå länge tills det hela gör det igen. Ingen annan enhet i huset gör det så att bevisar att routern i huset är bra. Jag har försökt återställa nätverksinställningarna, det fungerade inte. Jag har också just uppdaterat iOS till iOS 12 och det fungerar fortfarande inte.

Lösning: Liksom i de flesta iPhone-problem finns det inget enkelt sätt att veta om detta problem orsakas av en ny uppdatering som du installerade eller om det är av något annat. Om en nätverksåterställning visade sig värdelös kan du prova en mer drastisk lösning som att återställa från en gammal säkerhetskopia. Den aktuella uppsättningen appar eller konfiguration kan störa din enhets wifi-funktion. Det bästa att veta är att genom att föra tillbaka telefonen till sitt äldre programvaruläge. Om du har skapat en säkerhetskopia innan iOS 12-uppdateringen, eller några veckor tillbaka, kan du försöka använda det och se om det finns någon skillnad. Nedan följer de allmänna stegen för hur du återställer din iPhone X:

 1. Anslut din iPhone till din dator med kabeln som medföljde telefonen.
 2. Vi antar att du kommer ihåg telefonens lösenord så ange det bara när du blir ombedd om det.
 3. Välj din iPhone när iTunes ber dig om den specifika enheten.
 4. När du är i panelen eller skärmen för sammandrag väljer du alternativet som återställer din enhet (Återställ).
 5. Bekräfta genom att klicka på Återställ-knappen.
 6. Vänta några ögonblick medan iTunes återställer enheten till fabriksinställningarna. Det kan också ta lite tid om iTunes kommer att behöva installera en uppdaterad version av operativsystemet.
 7. Efter denna fabriksinställning bör alla programinställningar återställas till sina standardvärden.

Du kan också torka av programvaran genom att göra en fabriksåterställning istället. Detta kommer att säkerställa att du blir av med alla nya inställningar och parametrar som kan bidra till problemet. Se stegen ovan om hur du fabriksinställer din iPhone X.

Om det inte lyckas lösa problemet, föreslår vi att du rapporterar felet till Apple så att de antingen kan skapa en biljett för det eller uppdatera den nuvarande (om vissa människor också upplever problemet).

Problem nr 4: iPhone X-kameran visar svart skärm

Den bakre kameran på min iPhone X fungerar inte korrekt. När jag öppnar den ursprungliga kamera-appen visas den som en svart skärm. Men när jag öppnar upp tredjepartsappar som ljusrum eller den öppna kameran via Facebook-messenger, fungerar en av de bakre kamerorna. Jag får en inzoomad bild av det som någonsin står inför min bakre kamera. Kanske fungerar en av linserna? Detta händer dock inte med alla tredjepartskameraprogram. Endast genom de två apparna som jag har nämnt tidigare. Den främre kameran fungerar bra. Blixten fungerar inte längre och jag får meddelandet om att blixt är för varmt och det måste svalna, men jag har inte kunnat använda blixten på ungefär en månad nu.

Lösning: Ser ut som om du har en felaktig kamera. Den här är troligtvis hårdvarorelaterad eftersom du också får ett överhettningsfel för blixten. Försök att återställa enheten och se vad som händer. Om kameran förblir problematisk efter en fabriksåterställning är det ett tecken på att problemet inte är programvara alls. Ring Apple så att du kan ställa in reparationer eller ersätta möten.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.