Hur man löser Samsung Galaxy J7 skärmflimrande problem, andra skärmrelaterade problem [Felsökningsguide]

Vi börjar ta emot klagomål från ägare av #Samsung Galaxy J7 (# GalaxyJ7) som klagar över skärmflimrande problem, vilket är lite komplicerat jämfört med andra problem som rapporterats till oss sedan enheten släpptes. Det är mer komplicerat eftersom vi kanske tittar på ett allvarligt visningsproblem istället för bara app- eller firmware-relaterade problem.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med detta problem och förklara de möjliga orsakerna och felsökningsförfarandena vi måste använda för att lösa det. Vi utesluter möjligheterna till app- och firmwareproblem och försöker se om det är mer ett hårdvaruproblem än något annat. Så läs om du vill veta om det här problemet och lära dig hur du felsöker din telefon när det händer.

Om du emellertid har andra problem eller problem kan du besöka vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten, särskilt de vanligaste. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Se till att du inkluderar viktig information om när och hur problemet började så att det skulle bli lättare för oss att felsöka problemet.

Felsökning Galaxy J7 med skärmflimrande problem

Den här felsökningshandboken försöker leda dig genom att avgöra vad det är som är problemet med din telefon. När vi har fått reda på orsaken kan vi försöka formulera en lösning som kanske bara löser problemet som plågar din enhet specifikt på skärmen. Till att börja med, här är ett av de problem som skickats av våra läsare som bäst beskriver det här problemet:

Jag använder Samsung Galaxy J7 innan några månader min telefons skärm började flimra men några dagar därefter slutade den att flimra automatiskt. Det hände igen kontinuerligt i en månad sedan slutade det att flimra igen. Jag gick till servicecentret och de sa till mig att det händer på grund av vatten på något sätt min telefon har absorberat fukt. De sa till mig att byta moderkort, men jag gick inte för det några dagar efter det att det slutade flimra igen. Ibland märkte jag att det flimrar eftersom jag installerar vissa appar som kik och 4Chat men efter att jag avinstallerat den appen slutar det inte att flimra. Ibland händer det på grund av mjukvaruuppdatering. Fixa min fråga.

Efter flera år med att ge stöd till våra läsare har vi redan stött på nästan alla de problem som nya ägare av Galaxy-enheter upplever och detta är inget undantag. Med det sagt, låt mig lista de möjliga orsakerna till att telefonens skärm flimrar:

 • Vissa appar orsakar inkonsekvenser i systemet som påverkar de tjänster som hanterar skärmen. Oftare är det dessa appar som kräver mycket resurser för att köra, till exempel spel och andra CPU-intensiva applikationer.
 • Telefonen kan ha blivit vattenskadad och resterna som fångats i telefonen orsakar problemet.
 • Vissa cache och / eller data kan ha skadats men systemet använder dem kontinuerligt, det är därför vissa tjänster inte fungerar bra. Detta kan hända vid uppdateringar av firmware eller inträffa utan uppenbar orsak eller orsak.
 • Enheten kan ha lidit fysisk skada och skärmen har påverkats starkt av stöten och kan behöva bytas ut.
 • Flexkabeln eller anslutningar för den delen kan vara lös så att bildskärmspanelen inte kan upprätta en stabil kontakt med telefonens moderkort.
 • Det kan vara en tillverkningsfel.

Med allt detta är det dags att vi går till vår felsökning och det är detta du behöver göra.

Steg 1: Starta om Galaxy J7 i felsäkert läge och se om skärmen fortfarande flimrar

I detta steg försöker vi utesluta möjligheten att kanske några av de tredjepartsappar du laddade ner kraschar eller skapar konflikter i firmware och får skärmen att flimra. Det är lättare och säkrare att utesluta denna möjlighet först innan någon annan. Så här startar du din J7 i säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (till höger) tills Telefonalternativ visas och släpp sedan.
 2. Välj och håll ner strömmen tills prompten Omstart till säkert läge visas och släpp sedan.
 3. Tryck på RESTART. Anmärkning : Det kan ta upp till en minut att slutföra processen.
 4. Vid omstart visas Safe-läget längst ner till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

Du kommer fortfarande att kunna använda dina appar och andra funktioner i det här läget så fortsätt att använda din telefon normalt men vara nog nog att se om flimringen fortsätter eller inte. Om det fortsätter är nästa möjlighet att utesluta en firmwareproblem, så fortsätt till nästa steg.

Men om problemet är fixat i säkert läge, är vår misstank att en eller några av dina nedladdade appar orsakar problemet. Ta reda på vilken app som orsakar problemet. Börja din sökning från den senaste installationen och försök att avinstallera misstänkta appar. Så här avinstallerar du en app från din J7:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på den misstänkta applikationen
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 2: Försök ta bort systemcacherna i återställningsläget

Din Galaxy J7 har också ett Android System Recovery-läge där du kan utföra några mycket viktiga procedurer för din firmware om du inte får åtkomst till Android-gränssnittet genom normal uppstartsprocess. Genom det här läget kan du radera alla systemcacher för att tvinga telefonen att skapa nya. Det finns tillfällen då dessa cachar skadas men enheten använder dem fortfarande. Du kan följa dessa steg för att rensa cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter att telefonen har startat om, fortsätt med att observera den för att veta om den fortfarande flimrar, för i så fall måste du göra nästa steg.

Steg 3: Utför proceduren för återställning av master på din Galaxy J7

Detta är det sista steget i din felsökning. Om problemet fortfarande fortsätter efter detta måste det vara ett hårdvaruproblem. Observera dock att dina data och filer kommer att raderas när du gör det så se till att du säkerhetskopierar dem innan du följer stegen nedan:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av din Galaxy J7.
 3. Tryck och håll ned Volym upp-knappen och Hem-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter detta måste du verkligen få telefonen kontrollerad av en tekniker så att ytterligare tester görs för att avgöra vad problemet är.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.