Hur man löser Samsung Galaxy J3 (2016) skärmflimrande problem [Felsökningsguide]

Medan skärmflimrande problemet med Samsung Galaxy J3 (2016) verkar vara ett hårdvaruproblem, finns det tillfällen då det beror på vissa problem med firmware eller till och med problem med apparna. Men saken är att vi verkligen inte kan vara säker på varför det är därför vi måste felsöka för att helt enkelt ha en uppfattning om vad problemet handlar om, vad som orsakar det och vad som måste göras för att fixa det.

Nedan följer vår felsökningsmetod som hanterar detta specifika problem med Galaxy J3 som vårt ämne. Så om du äger den här enheten och för närvarande har problem med skärmen som kan flimra, slå på och stänga av, ändrar ljusstyrka från tid till annan etc., läs vidare när det här inlägget skrivs för att ta itu med sådana problem.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem, gå till vår Galaxy J3-felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen sedan vi började stödja den. Försök hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om du behöver ytterligare hjälp från oss, fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är gratis.

Felsökning Galaxy J3 med skärmflimrande problem

Syftet med denna felsökning är att vi ska veta varför problemet händer och vad som måste göras för att fixa det, även om vi inte garanterar en absolut lösning, särskilt om problemet beror på ett hårdvaruproblem eller något relaterat till skärmen panel. Men innan vi hoppar in i vår felsökning, här är ett problem från vår läsare som bäst beskriver detta problem:

Problem : Hej killar. Jag köpte den här relativt billiga smarttelefonen som heter Galaxy J3 och nyligen verkar det som att skärmen började flimra och ändra ljusstyrka när den vill. Det är lite irriterande att en helt ny enhet fungerar så här. Jag hoppas att ni kan belysa denna typ av problem. Snälla hjälp mig.

Felsökning : Låt oss nu fortsätta med vår felsökning och jag hoppas att du kan följa eftersom stegen här är väldigt enkla att förstå och göra. Även om vi inte föreslår procedurer som kan förstöra din telefon, kan saker fortfarande hända så fortsätt på egen risk.

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge direkt

Detta löser inte problemet men kommer säkert att ge oss en inblick i huruvida tredjepartsappar har något att göra med problemet eftersom om de gör det kommer skärmen inte att flimra i detta läge. Så här startar du upp din enhet i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om du är övertygad om att appar från tredje part orsakar detta problem, försök att hitta apparna som orsakar problemet medan du är i det här läget. Om du misstänker att några kan du försöka rensa deras cacheminne och data eller till och med avinstallera dem en efter en och starta sedan om enheten i normalt läge för att se om skärmen fortfarande flimrar. Du kanske vill börja din sökning efter den skyldige med appar som du installerade ungefär när problemet började.

Så här rensar du cache och data för misstänkta appar:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager
 5. Klicka på misstänkt app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Steg 2: Ta bort systemcacherna eftersom vissa kan ha skadats

När du tar bort cacheminnet påverkar det inte faktiskt prestandan för din telefon helt enkelt för att i det ögonblick telefonen startar kommer de att ersättas med nya. Det är dock inte fallet när en cache är skadad eller föråldrad. Systemet kommer fortfarande att fortsätta använda det men det skulle vara några negativa effekter på hur vissa tjänster fungerar. Därför föreslår jag att du tar bort systemcacherna så att alla kommer att ersättas inklusive de skadade:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det kan ta lite längre tid för telefonen att starta om men vänta bara på den. När du är aktiv kan du fortsätta använda det som du brukar, men var intresserad av om problemet fortfarande existerar eller inte och om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Gör masteråterställningen på din Galaxy J3

Efter att ha genomfört de två första stegen och problemet fortfarande existerar, kan vi på denna punkt i vår felsökning säga att problemet kan bero på ett firmwareproblem. Eller kanske vissa systemfiler och data skadades eller så kan det vara felkonfigurationer med din telefon. Vi måste utesluta dessa möjligheter genom att göra återställningen. Se dock till att du säkerhetskopierar dina filer och eftersom de kommer att raderas. Därefter inaktiverar du stöldskydd genom att följa dessa steg:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Och följ sedan dessa steg för att äntligen återställa din enhet:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. På skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, i detta fall markera alternativet 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet 'Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 9. Telefonen startar om lite längre än vanligt och återställningen är klar.

Efter återställningen, installera inte någonting ännu, i stället observera din telefon för samma problem. Om det fortfarande inträffar kan det vara ett hårdvaruproblem och du behöver en tekniker som kommer att utföra fler tester för att avgöra vad problemet handlar om.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.