Hur man löser problemet med Galaxy S9-batteriladdning på grund av AASAservice

Många Galaxy-användare upptäcker att ibland AASAservice, som är en Samsung-tjänst, överraskande toppar listan över appar som förbrukar mycket batterikraft. I detta felsökningsavsnitt, ta reda på hur du kan hantera AASAservice och vad du kan göra i allmänhet för att hantera problem med batteriladdning på din Galaxy S9.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy S9-batteriladdningsproblem på grund av AASAservice

Jag använder en Galaxy S9 samsung. Jag installerade just ny Android-uppdatering den 2 december. Sedan dess började mitt batteri tappas snabbt. Jag var tvungen att ladda tre gånger på en dag sedan dess. Jag har slagit på och av med volymknappen + bixby-tangenten strömknapp och gjort vad som har rekommenderats att göra. Men det fungerade inte.

För det andra fann jag att vissa AASA-tjänster använder det mesta av batteriet. Men avaktiveringsknappen är inte markerad (aktiverad). Jag kunde bara tvinga stopp. Jag vet inte om det är det exakta skälet men vissa avbrott efter kraftstopp. En tid senare fortsätter dock tömningen av batteriet. Skärmupplösningen, alltid på skärm etc etc används innan ny uppdateringsinstallation också. Så att föreslå att de inte skulle hjälpa till att lösa det faktiska problemet. För det tredje stängs min SMS-app automatiskt mitt i meddelanden och skärmen återgår till hemskärmen. vad är problemet? snälla hjälp mig.

Lösning: AASAservice är en av de många kärntjänster som behövs för att ge den distinkta Samsung-upplevelsen på Galaxy-enheter. I allmänhet bör det inte överst i listan över appar och tjänster som förbrukar batteriet under batterianvändning. Om AASAservice på din enhet verkar ha varit de främsta orsakerna till batteriladdning, eller om det finns en betydande skillnad i batterianvändning efter en uppdatering, är dessa felsökningssteg som du kan prova:

Rensa cache-partitionen

Ibland kan din enhets systemcache, som används av Android för att ladda appar snabbt, bli en uppdatering. Om detta händer kanske vissa appar inte fungerar ordentligt, kraschar eller blir långsamma. Om flera appar påverkas av en dålig cache kan det uppstå en systemavbromsning som i sin tur kan leda till längre laddningstider och ineffektiv funktion. För att säkerställa att systemcachen är i god form måste du rensa cache-partitionen regelbundet. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Tvungen omstart

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din S9 att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Installera appuppdateringar

Vissa appar kan utveckla buggar eller bli problematiska efter en större Android-uppdatering. Se till att alla appar som du installerade är kompatibla med den nuvarande OS-versionen för att undvika problem med dem. App-utgivare vill minimera inkompatibilitetsproblem med Android så mycket som möjligt, men vissa appar kanske inte får samma mängd vård eller underhåll. Som slutanvändare är det mest du kan göra att installera uppdateringar. Gör vad du kan.

Kalibrera batteriet

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Rensa appinställningar

Vissa appar kräver standard- eller kärnappar och tjänster för att fungera korrekt. Ibland kan uppdateringar oavsiktligt störa Android och inaktivera viktiga systemappar. För att åtgärda situationen måste du först återställa alla appinställningar till deras standardvärden. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Ett av de effektiva sätten att lösa problem med batteriladdning efter en uppdatering är fabriksinställning. Om AASAservice fortsätter att vara överst på listan för appar som bidrar till problemet, torka av telefonen genom att göra en fabriksåterställning.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Andra möjliga lösningar på batteriladdning

Lägre skärmens ljusstyrka. Dämpa skärmen är ett bra, enkelt sätt att förlänga batteriets livslängd dag ut och dag ut. Minska skärmens ljusstyrka till den lägsta bekväma nivån för dig och lämna den där.

Avinstallera appar . Ju fler appar du installerar, desto större är risken för problem eller batteriladdning. Bli av med appar som du inte har använt de senaste två veckorna. Om du inte använde dem så länge just nu är chansen stor att de inte är viktiga för dig eller för din livsstil. Ta bort dem för att rensa utrymmet och minska möjligheten att stöta på problem med dem. Du kan alltid installera dem ändå om du vill i framtiden.

Döda appar du inte använder . Använd funktionen för övervakade och alltid sovande appar från Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri> Oövervakade appar. Du bör inte ha några appar där (radera om det finns något). Använd funktionen Alltid sovande appar och lägg alla appar där som du inte behöver pushmeddelanden för.

Optimera . Gå till Inställningar> Enhetsunderhåll> Låt det ladda och klicka på Optimera nu.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.