Hur man löser problem med långsam webbsökning på en iPhone 7 Plus [Felsökningshandbok]

Det finns många möjliga skäl till varför du skulle uppleva problem med långsam surfning på din iPhone. Det kan bero på ett nätverksproblem, webbläsarproblem, serverfel, webbplatsproblem och programvarufel i telefonen. Det finns också andra fall där en felaktig nätverksutrustning (trådlös router eller modem) och hårdvarorelaterade problem på telefonen är skylden.

I detta inlägg behandlas ett problem med långsam surfning som påverkar iPhone 7 Plus-smarttelefonen. Om du äger den här enheten och hanterar samma problem när du surfar på internet som är så trög kan du hänvisa till följande lösningar. Läs vidare för att lära dig mer.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone 7 Plus med problem med långsam surfning

Försäkra dig om att problemet inte isoleras i en webbläsare, försök att använda en annan webbläsarapp. Om du till exempel upplever långsam webbsökning med Safari-webbläsaren kan du försöka byta till en annan webbläsare som Google Chrome-appen eller andra alternativ. Om problemet inte uppstår när du använder andra appar är det ett webbläsarproblem. I så fall kan du prova alla tillämpliga lösningar för att rensa eventuella fel i webbläsarappen du använder. I annat fall kan du felsöka ditt iPhone-system.

Första lösningen: Rensa webbläsarappen.

För att utesluta webbläsarproblem från den underliggande orsaken kan det hjälpa att rensa webbläsarappen. Detta kommer att korrigera eventuella mindre fel som kan ha orsakat att webbläsarappen glitch och laddar sökningar och webbplatsingångar mycket långsamt. Så här görs:

 1. Tryck snabbt på Hem-knappen . Om du gör det kommer en ny skärm att visas som innehåller en lista med nyligen använda appar som inte är stängda.
 2. Dra upp förhandsgranskningen av webbläsarappen för att tvinga stäng eller rensa enskilda appar. Gör samma sak för att rensa resten av bakgrundsappar. Detta kan hjälpa till att eliminera fel orsakade av andra bakgrundsappar som har blivit falska.

Förutom att rensa appen kan du också rensa webbläsarappens cache och data. Metoderna kan variera beroende på vilken webbläsartyp du använder. Om du använder Safari följer du dessa steg för att rensa historik och webbplatsinformation från appen:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Safari .
 3. Klicka på alternativet för att rensa historik och webbplatsdata. Detta raderar din surfhistorik, inloggningar på webbplatsen och annan relevant information.
 4. Tryck på alternativet för att bekräfta åtgärder och sedan avsluta / avsluta alla webbläsarskärmar.

Starta webbläsaren Safari igen och se sedan hur den fungerar. Du kan också rensa historik och webbplatsinformation i en iOS Chrome-webbläsare.

Andra lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

En mjuk återställning eller omstart av enheten rensar mindre programvaruproblem som kan ha orsakat att webbläsarappen blivit felaktig. Det dumpar också cache och data från minnet, vilket är viktigt för att påskynda prestandan på din iOS-enhet. Följ de här stegen för att återställa din iPhone 7 Plus:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills kommandot Slide to Power Off visas.
 2. Dra sedan strömbrytaren till höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Du behöver inte säkerhetskopiera filer innan du utför en mjuk återställning eftersom det inte kommer att påverka data lagrade i det interna minnet. Var säker på att du inte tappar några personliga filer i processen.

Tredje lösningen: Stäng av Wi-Fi och slå sedan på igen.

Din iPhones Wi-Fi-system kan också stöta på fel och fel vid någon tidpunkt. Och när detta händer, är det troligt att negativa symtom kommer att leda till. Ett av dessa symtom är långsam surfning. I det här fallet är det enklaste sättet att åtgärda felet att stänga av Wi-Fi och sedan på igen. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen i några sekunder och tryck sedan på för att slå på igen.

Alternativt kan du också slå på flygläget i några sekunder och sedan stänga av det.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> Flygplan- menyn och tryck sedan på omkopplaren bredvid Flygläge för att aktivera och inaktivera funktionen. Eller så kan du öppna kontrollcentret och sedan trycka på ikonen för flygplansläge.

Trådlösa tjänster inklusive Wi-Fi och Bluetooth inaktiveras automatiskt när flygläget är på. Detta trick har redan gjort underverk för många människor som har stött på mindre nätverksproblem inklusive från långsam surfning till Internet alls.

Fjärde lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverket och anslut sedan igen.

Problemet kan kvarstå om ett skadat Wi-Fi-nätverk är skylden. I det här fallet är det nödvändigt att ta bort och lägga till Wi-Fi-nätverket på din iPhone. Om du gör det kommer din enhet att ansluta till nätverket som om det är första gången. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck för att aktivera Wi-Fi vid behov.
 3. Klicka på informationsikonen bredvid namnet på det Wi-Fi-nätverk som används.
 4. Välj sedan alternativet Glöm det här nätverket.
 5. Tryck på alternativet för att bekräfta åtgärd.
 6. Starta sedan om din iPhone

Om det inte hjälper heller, kan du istället prova att återställa nätverksinställningarna. Detta raderar alla nätverkskonfigurationer på telefonen och låter dig ställa in internetanslutning och återansluta till Wi-Fi. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan för att bekräfta återställning av inställningar.

Din iPhone startas automatiskt när återställningen är klar. När det har startats om kan du fortsätta med nätverksinstallationsprocessen och ansluta till Wi-Fi igen.

Femte lösningen: Uppdatera din iPhone-programvara till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone kan vara nyckeln till att åtgärda problemet om det har något att göra med systemfel och skadlig programvara. Programvaruuppdateringar erbjuder också säkerhetsfunktioner för att bli av med eventuella buggar och skadlig programvara som kan ha orsakat vissa tuffa problem på iPhone inklusive Internet-problem. Så här ser du efter tillgängliga OTA-uppdateringar på din iPhone:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Klicka på Ladda ner och installera.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra nedladdningen och installationen av iOS-uppdateringen.

Alternativt kan du använda iTunes för att manuellt uppdatera din iPhone på en dator. Det här är det bästa alternativet om nedladdning av trådlös uppdatering inte är möjlig på grund av en mycket långsam internetanslutning på din enhet. För att göra detta måste du använda en Windows- eller Mac-dator med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. Anslut sedan din iPhone med den medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln. När din iPhone har identifierats i iTunes, följ bara kommandona på skärmen för att uppdatera din iPhone 7 Plus till den senaste versionen av iOS som finns tillgänglig.

Andra alternativ

Att utföra en fabriksåterställning kan också betraktas som de sista alternativen om du misstänker att problemet tillskrivs systemfel, buggar och skadlig programvara. Denna återställning raderar dock all data från din enhet, så du kan behöva förlora personlig information under processen. Om du fortfarande vill fortsätta ska du säkerhetskopiera kritisk data till iCloud eller iTunes.

Om inget av det hjälper kan du försöka starta om ditt nätverk. Om du gör det kommer det att hjälpa till att rensa firmwareproblem på nätverksutrustningen som kan ha orsakat långsam surfningsproblem på dina enheter.

Alternativt kan du kontakta din Internetleverantör eller operatör för att verifiera din kontostatus. Vissa operatörer skulle begränsa eller begränsa mängden data för konton med oupplåtna problem och / eller räkningar. Som ett resultat får du inte samma surfhastighet som du prenumererar på. Kontrollera och se till att det inte finns några pågående avbrott som kan ha påverkat nätverkstjänster och så småningom orsakat långsamt surfproblem.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone 7-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 7 Plus-prestationsproblem: Varför är min iPhone 7 Plus väldigt långsam? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 7 Plus som inte svarar eller fastnar efter installation av iOS-version 11.4-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 7 Plus Instagram-appen som fortsätter att krascha eller inte laddas ordentligt efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Whatsapp som inte laddas, fortsätter att krascha efter att ha uppdaterat iOS på iPhone 7 Plus [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Snapchat som slutar fungera, fortsätter att krascha på iPhone 7 Plus efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]