Hur man löser problem med långsam laddning av Galaxy S10 | enkla sätt att felsöka S10 som inte laddar snabbt

Har du problem med långsam laddning av Galaxy S10? Lär dig hur du felsöker problemet genom att följa våra förslag i den här artikeln.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man löser problem med långsam laddning av Galaxy S10

Om du har problem med långsam laddning av Galaxy S10 finns det ett antal felsökningssteg som du måste göra för att veta var problemet ligger. Följ våra förslag nedan.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 1: Använd officiella laddningstillbehör

Det allra första du skulle kontrollera om du stöter på problem med långsam laddning på din S10 är att bekräfta att du använder den medföljande Samsung-kabeln och adaptern. Detta är en viktig övervägning eftersom USB-kabel Type-C USB-kabel kanske inte är kompatibel eller defekt. Försök att hålla sig till tillbehör som medföljde enheten. Billiga kablar kanske inte kan ge rätt parametrar som din S10 behöver för att ladda snabbare. Om du redan använder den officiella kabeln och adaptern just nu, hoppar du helt enkelt över detta förslag.

Om du använder Samsung-tillbehören men kabeln verkar trasig eller trasig, kan du överväga att ersätta den med en ny för att lösa problemet. UBS-kablar består av ett antal små trådar inuti och om det inte finns tillräckligt med fungerande ledningar kanske det inte finns tillräckligt med ström för att tillåta snabb laddning på din S10.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 2: Bekräfta att snabbladdning är aktiverad

Snabb kabelladdning är aktiverad som standard men bara för att se till att du vill kontrollera om det verkligen är på. Det är möjligt att du kan avaktivera snabbladdning av misstag så att ditt nästa felsökningssteg skulle vara att se till att det verkligen är aktiverat. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Enhetsvård.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Tryck på Fler inställningsikon (tre punkter) uppe till höger.
 5. Klicka på Inställningar.
 6. Leta efter snabb kabelladdning och växla omkopplaren. Se till att den flyttas till höger för att slå på den.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 3: Starta om enheten

Ett generellt felsökningssteg som måste starta om din enhet måste göras i detta skede om ingenting har förändrats. Försök göra en mjuk återställning i stället för den vanliga omstarten. Följ dessa steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 4: Stäng av enheten under laddning

Om din Galaxy S10 fortfarande är långsam laddning just nu, försök att kontrollera om den laddas långsamt. Om det gör det är det möjligt att det finns ett antal appar som körs aktivt eller i bakgrunden som förbrukar ström. Försök se om din telefon återupptas till snabbladdning när den är avstängd. Om snabbladdning fungerar när din S10 stängs av, betyder det att det kan finnas appar du måste stänga. I vissa fall kan skadlig programvara eller ett antal av dem också köras i bakgrunden och gör uppgifter som kräver mycket energi. Om detta händer kan det se ut som att din telefon kanske inte laddas snabbt. Även om snabbladdning är aktiverad kan det ta flera timmar att ladda batteriet helt. Försök kontrollera batteribrukverktyget och se om det finns appar som är ovanligt högt uppe i listan. Om dessa appar inte är relativt okända, eller om du inte kände dem alls, överväg att ta bort dem från systemet.

Galaxy S10 långsam laddning nummer 5: Rensa cache-partition

För att ladda appar snabbt använder Android en uppsättning tillfälliga filer som kallas systemcache. Ibland kan denna cache bli skadad eller föråldrad, vilket kan leda till prestandaproblem eller fel. För att se om du har ett dåligt cacheproblem kan du försöka ta bort systemcachen med följande steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Att rensa cache-partitionen kan göras på ett säkert sätt och det kommer inte att leda till att dina personuppgifter går förlorade. Det finns ingen anledning att oroa dig för att förlora dina viktiga data just nu.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 6: Kalibrera Android och batteri

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 7: Laddning i säkert läge

Om det finns en falsk app som orsakar Galaxy S10 långsam laddningsproblem, är nästa felsökningssteg för dig att se om snabbladdning fungerar i säkert läge. Om det gör det betyder det att en av apparna är orsaken.

Så här startar du om till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När du kör i säkert läge kommer alla tredjepartsappar att stängas av och laddas inte alls. Så om din Galaxy S10 laddar normalt och snabbladdningen börjar fungera igen, betyder det att en app är skylden. För att identifiera vilka av dina appar som är källan till problem måste du använda elimineringsmetod. Här kan du göra:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 8: Håll systemet uppdaterat

Att hålla Android och appar uppdaterade betyder kanske inte så mycket för många användare, men det är lika viktigt som alla andra lösningar vi nämner hittills. Vissa Android-problem kan bara åtgärdas genom att ändra vissa koder och eftersom fixet händer utan att en användare vet det, är det inte många som är entusiastiska över att göra det. En del hindrar till och med att deras enhet inte laddar ner uppdateringar med avsikt. Om du är en av dem rekommenderar vi att du slutar göra det och installera de uppdateringar som väntar just nu.

Galaxy S10 problem med långsam laddning nr 9: Återställ programvaruinställningarna till standardvärden

Den senaste felsökningen för enheten är att återställa fabriken. Detta torkar alla programinställningar och återställer dem till fabrikstillstånd. Fabriksåterställning kommer att ta bort alla dina appar och personliga data så se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Som referens, här är de två sätten att fabriksinställa din enhet:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Få hjälp av Samsung

Om ingen fungerar i detta skede måste du ta med enheten till ditt lokala Samsung Service Center så att den kan kontrolleras. Om det fortfarande är under garanti kan reparation vara gratis men se till att prata med din Samsung tekniska team för att veta om det finns någon avgift som du kanske måste betala.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.