Hur man löser problem med Galaxy A5-batteri

Ett av de vanliga problemen för Android-användare är batteriladdning. I dagens felsökningsartikel behandlar vi det här problemet. Vi inkluderar också två # GalaxyA5-scenarier som skickats in till oss av några medlemmar i vårt samhälle. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man löser problem med Galaxy A5-batteriladdning [felsökningsguide]

Jag har version av Galaxy A5 2017. Nyligen slog min telefon medan jag smsade och vägrade starta igen. Så nästa dag tog jag den till en samsung-butik och den startades. Men det har nu ett annat problem. När jag sätter på data går det och tar som 30 minuter att starta igen. När du slår på den visar den denna blues-sida med två cirklar och längst ner säger appen startar och tar lång tid att slå på igen. Sedan när den är på och jag använder den genast går den av. Och när jag väntar och använder den efter några minuter eller försök att lägga ut data går det igen också när jag använder data under en tid det överhettas och laddningen tappar mycket snabbt n när det blir 30% går det av. Nu tvingas jag använda telefonen utan data om jag vill ha det på. Det är verkligen stressande snälla hjälp.

Hallå. Efter den senaste uppdateringen (den 3 augusti) av Android på min Samsung A5 tappas batteriet extremt snabbt. Innan uppdateringen skulle batteriet vara ungefär 24 -36 timmar (beroende på användning). Jag har alltid avaktiverat aviseringar, platsspårning av, synkroniserad inaktiverad, skärm till 10% ljusstyrka och energisparläge på ... Allt som rekommenderas för att spara energi, eftersom jag inte använder funktioner mycket annat än samtal och sms. Men efter uppdateringen skruvade batteriladdningen ner. Det varade bara i 6-7 timmar (i bästa fall utan att ens använda det). Jag kontrollerade alla inställningar och det förbättrades lite efter att inaktivera synkroniseringen igen, men det varar fortfarande bara cirka 10-12 timmar. Försökte att rensa cache (stäng av, ström / hem / vol.up) och INGENTING inhämtad (svart skärm). Kunde dock slå på den efterkrigstiden. Men varför hade problem bara börjat efter uppdateringen? Hur kan jag fixa det här? (den aktuella versionen är Android 7.0, eller så säger det) Med vänlig hälsning.

Lösning: Det kan vara ett problem med operativsystemet och hur det upptäcker batteriets effektnivåer. Försök att kalibrera batteriet och operativsystemet igen och se vad som händer. Följ de här stegen om du inte har provat det ännu:

  1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
  2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
  3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
  4. Starta om enheten .
  5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
  6. Upprepa steg 1-5.

Rensa cache-partitionen

Problem med långsam prestanda och batteriladdning följer vanligtvis en uppdatering eftersom systemcachen är skadad. Följ stegen nedan för att se till att telefonens cache är i ordning:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka cache-partition”.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Observera i säkert läge

En annan möjlig orsak till ditt problem kan vara en dålig tredjepartsapp. För att kontrollera om du har installerat en dålig app tidigare, vill du starta upp telefonen till säkert läge. I det här läget avbryts alla tredjepartsappar så det är ett bra sätt att kontrollera om vår misstankar är sant.

Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen medan den är i säkert läge i minst 48 timmar.

Om problemet inte existerar medan din enhet är i säkert läge, är det en indikation på att du har lagt till en dålig tredjepartsapp. För att identifiera vilka av dina appar som är skyldiga, måste du använda metoden för eliminering för att begränsa möjligheterna. Tänk på att Safe-läget inte kommer att fastställa appen åt dig. Du måste anstränga dig för att identifiera det. Så här gör du:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din A5 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Detta är ett viktigt felsökningssteg och möjligen en lösning. Att torka av telefonen och återlämna all sin mjukvaruinformation till standardvärden är nödvändig i denna situation för att veta om dålig programvara är skylden.

Så här återställer du A5:

 1. Stäng av din A5.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy A5-skärmen blir gul och stängs av efter blinkning

Hej folkens, jag ärvde nyligen en Galaxy A5 från en släkting, som ser ut att vara i mycket bra skick och de rapporterade inga problem till mig. Jag blinkade direkt den senaste TWRP-återställningen, LineageOS och GApps och rotade telefonen. Telefonen verkade fungera bra tills en vecka eller två senare, då telefonen utvecklade samma problem som detta: //www.youtube.com/watch?v=2Z87xTHt7Sw. Med andra ord, när du försöker väcka telefonen (genom att trycka på hem- eller strömknapparna) inträffar följande: 1. Hela telefonskärmen tänds mycket kort (kanske 50-100 millisekunder). Färgen på "blixt" tenderar att vara gul. Sedan ... 2. Låsskärmen visas mycket kort (igen, kanske 50-100 millisekunder). Sedan ... 3. Skärmen blir svart och förblir så. Obs! Medan skärmen är svart så tänds knapparna "bak" / "alternativ" längst ner på (framsidan av) telefonen som normalt och pekskärmen förblir responsiv (jag kan berätta på grund av haptisk feedback när jag kör fingret över skärmen). Jag kan faktiskt låsa upp skärmen, stänga av eller starta om telefonen även med den svarta skärmen. Detta problem uppstår intermittent och annorlunda. Till exempel: - Ibland slår jag 'låsa upp' och allt fungerar som normalt. - Ibland slår jag 'låsa upp' och jag får en skärmblixten (se punkt 1 ovan) men då fungerar allt som normalt. - Ibland uppstår problemet bara en eller två gånger innan allt fungerar som normalt igen. - Ibland uppstår problemet 10-15 gånger innan allt fungerar som normalt igen. - Ibland uppstår problemet ständigt och jag måste ta bort batteriet innan allt fungerar som normalt igen. - Ibland när jag tar bort batteriet sätter du tillbaka det och slår på telefonen - det fungerar som normalt. - Ibland när jag tar bort batteriet, sätter i det igen och slår på telefonen - ingenting visas, inte ens Samsung-logotypen och väckningsproblemet kvarstår. Jag har märkt att när telefonen laddas förbättras problemet väsentligt. Och konstigt nog har jag lagt märke till att den första försöket väcka upp vid laddning _ alltid väcker upp telefonen men efterföljande försök kanske inte. [B] Försökte lösningar [/ B] - Säkert läge - Rensa cache - Fiddling med olika skärminställningar - Aktivera 'kraft GPU-rendering' och 'inaktivera HW-överlägg' under utvecklarinställningar - Nytt batteri Inget av detta fungerade. All hjälp folk skulle kunna vara mycket uppskattad.

Lösning: Om det här problemet bara inträffar efter att en anpassad ROM har blinkat, orsakas problemet troligen av ett kodningsproblem med den inbyggda programvaran. Försök att blinka den ursprungliga Samsung ROM och se vad som händer. Det här kan vara ett tillfälligt fel som kommer med den anpassade ROM som du använder. Så länge det inte finns något hårdvarufel eller funktionsfel bakom detta fenomen, bör blinkande lager firmware hjälpa.

Problem nr 3: Hur du sparar Samsung Memos på din Galaxy A5

Hallå. Min Samsung Galaxy A5-telefon fungerade bra fram till i morse. När jag vaknade visade skärmen tiden och allt såg bra ut. Sedan försökte jag glida och låsa upp det några gånger utan tur och hela skärmen blev oskarp. Jag har kunnat säkerhetskopiera den till min bärbara dator, utom memon som jag måste ha tillgång till. När jag trycker på hemknappen kan jag fortfarande se min låsskärm med den vanliga fotobakgrunden, men den är låst och allt är suddigt. Jag har försökt starta om den och stänga av den. Medan jag kan få omstart och stänga alternativ för att dyka upp (och de är INTE suddiga), när jag trycker på ett val, blir hela skärmen svart och ingenting händer. Jag klickar sedan på hemknappen igen och jag är tillbaka till den suddiga låsskärmen. Snälla hjälp!

Lösning: Vi vet inte hela enhetens historik så vi kan inte riktigt säga vad som händer. Om du fortfarande kan, försök att säkerhetskopiera dina memos till molnet med ditt Samsung-konto. När du har gjort det kan du sedan försöka återställa enheten för att fixa skärmproblemet.

Så här säkerhetskopierar du memon till ditt Samsung-konto:

 1. Kontrollera först att du är inloggad på ditt Samsung-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Knacka på Samsung-molnet.
 5. Hitta andra telefondata och tryck på den.
 6. Aktivera synkronisering för memo. Detta bör initiera ett kommando för att börja synkronisera memos till molnet.

När dina memon har synkroniserats med molnet kan du torka av telefonen. Ställ sedan upp telefonen igen och logga in på ditt Samsung-konto. Sedan kan du återställa dina Samsung-data under Inställningar> Moln och konton> Säkerhetskopiera och återställa .


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.