Hur man löser iPhone 5s Bluetooth-parningsproblem efter iOS-uppdatering

Para ihop din iPhone med en Bluetooth-enhet kan enkelt åstadkommas på bara några få kranar och växlar. Men det finns många faktorer som kan komplicera processen och du skulle bara inse att du inte kan para din iPhone med en Bluetooth-aktiverad enhet. En av de vanligaste orsakerna till Bluetooth-parningsfel är felaktiga uppdateringar. Nedan markeras några användbara lösningar som kan användas när du hanterar ett problem med Bluetooth på en iPhone 5s efter implementering av iOS. Läs vidare för att lära dig hur du hanterar din iPhone 5s Bluetooth-parningsproblem efter iOS-uppdatering.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av Bluetooth-parningsproblem efter iOS-uppdatering på din iPhone 5s

Det faktum att problemet uppstod efter en uppdatering gör det till en uppenbar indikation på ett problem efter uppdateringen som måste åtgärdas. Innan du ger Apple Support en ring kan du prova några sätt att lösa problemet när du använder dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone och Bluetooth-enhet.

Antingen din iPhone 5s eller din Bluetooth-enhet upplever mindre fel från den senaste iOS-övergången och kan därför inte ansluta till ditt första parningsförsök. För att eliminera slumpmässiga glitches som detta kan omstart av båda enheterna hjälpa. Utför en mjuk återställning på din iPhone 5s om du inte redan har gjort det. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren (viloläge / vakna) -knappen längst upp på telefonen i några sekunder.
 2. Släpp knappen när Power Off- skjutreglaget visas. IPhone stängs sedan av.
 3. Efter några sekunder trycker du på strömbrytaren (Sleep / Wake) tills Apple-logotypen visas och släpp sedan knappen.

På Bluetooth-enheten som du har problem med att para ihop med din iPhone 5s, leta upp strömbrytaren eller slå sedan på den för att stänga av enheten och slå på den igen. Dessa enkla gester eliminerar effektivt slumpmässiga systemfel inklusive de som påverkar Bluetooth-tjänster.

Efter att ha startat om båda enheterna, försök igen koppla ihop och se om problemet är borta.

Den andra lösningen: Slå av och på Bluetooth.

Fel efter uppdatering som påverkar telefonens Bluetooth-funktioner är de nästa faktorerna för att utesluta om en mjuk återställning eller omstart på båda enheterna inte löser problemet.

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Vrid sedan på Bluetooth-omkopplaren för att stänga av funktionen.
 4. Efter några sekunder ska du växla igen för att slå på Bluetooth igen.

När du har aktiverat Bluetooth på din iPhone 5s startar du om din Bluetooth-enhet och försök sedan ihopkoppla dem igen. Om parningen fortfarande inte lyckas, gå vidare och prova nästa lösningar.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone 5s e-postproblem efter iOS-uppdatering, kan inte skicka / ta emot e-postmeddelanden

Tredje lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Problem med trådlös anslutning inklusive Bluetooth-parningsfel som orsakas av iOS-buggar kan också åtgärdas av tricket för flygplansläget. Det fungerar genom att ge en samtidig omstart på telefonens trådlösa radioapparater och relevanta funktioner. Eventuella tillhörande fel elimineras på samma sätt i processen, vilket kan vara nyckeln till att korrigera problem med Bluetooth-parning på din iPhone 5s. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar din iPhone trådlösa radio och relevanta funktioner är avstängda.
 4. Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPhone.
 5. När det startats om, gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplanläge .
 6. Vrid sedan Airplane Mode-omkopplaren för att stänga av Airplane Mode igen.

När du har stängt av flygplansläget återaktiveras trådlösa radioapparater och funktioner på din iPhone. För att koppla ihop din iPhone 5s igen, gå tillbaka till Inställningar-> Bluetooth- menyn och växla sedan för att slå på Bluetooth.

Fjärde lösningen: Glöm Bluetooth-enheten från din iPhone.

Bluetooth-enheten kan bli skadad från en uppdatering och om det händer kommer parningsfel sannolikt att visa sig. För att se till att detta inte är den underliggande orsaken, följ dessa steg för att glömma Bluetooth-enheten från din iPhone och försök att para dem ihop som första gången du gjorde. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att komma igång.
 2. Tryck på Bluetooth och se till att omkopplaren är på.
 3. Bläddra till listan över sparade Bluetooth-enheter och hitta den Bluetooth-enhet som du vill koppla ihop med din iPhone 5s.
 4. Om du inte ser den, placera den bredvid din iPhone och se till att den är i upptäcktsläge.
 5. Välj namnet på Bluetooth-enheten och tryck sedan på informationsikonen bredvid den.
 6. Klicka på Glöm den här enheten för att ta bort enheten från telefonens Bluetooth-katalog.
 7. Om du uppmanas klickar du på alternativet för att bekräfta att du vill ta bort Bluetooth-enheten.
 8. Ta också bort alla andra sparade Bluetooth-enheter som inte används så att de inte kommer att orsaka någon slags konflikt när du försöker koppla ihop din iPhone 5s med ett nytt Bluetooth-tillbehör.
 9. När du har tagit bort Bluetooth-enheter stänger du av Bluetooth.
 10. Starta om din iPhone 5s (mjuk återställning) medan Bluetooth är avstängt.
 11. Så fort det startar upp, gå tillbaka till Inställningar-> Bluetooth- menyn.
 12. Vrid sedan på omkopplaren för att slå på Bluetooth igen.

När Bluetooth är aktiverat, navigerar du till listan över Bluetooth-enheter och tryck sedan på för att välja den enhet du vill koppla ihop med din iPhone 5s.

LÄS Också: Hur man fixar Apple iPhone SE som inte kommer att ansluta till Bluetooth Bluetooth [Felsökningshandbok]

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar för att fixa iPhone 5s Bluetooth-parningsproblem efter iOS-uppdatering.

Om parningen fortfarande inte lyckas efter att de tidigare metoderna har utförts, kan du behöva överväga att använda en nätverksåterställning. Om du gör det elimineras problem med trådlös anslutning inklusive Bluetooth-parningsproblem orsakade av felaktiga nätverksinställningar på telefonen. Detta behövs vanligtvis om den senaste uppdateringen har åsidosatt dina nätverksinställningar och så småningom resulterat i problem med Bluetooth-parning. Om du vill prova det, följ bara dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 5s:

 1. Klicka på Inställningar från din startsida för att komma igång.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPhone 5s.

Efter nätverksåterställning, gå till dina iPhone-inställningar och aktivera Bluetooth. Försök igen koppla ihop med din Bluetooth-enhet och se om parningen redan är framgångsrik. Om det fortfarande misslyckas kan du fortsätta och försöka utföra andra programåterställningar.

Sjätte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Felaktiga systeminställningar orsakade av felaktiga åsidosättningar av iOS-uppdateringar kan också orsaka liknande problem. Om återställningen av nätverksinställningar inte fixar din iPhone 5s Bluetooth-parningsproblem efter den senaste iOS-uppdateringen, kan du fortsätta till en återställning av alla inställningar. Detta raderar dina aktuella inställningar och anpassade alternativ och återställer sedan de ursprungliga värdena. Eventuella tillhörande fel elimineras på samma sätt i processen. Så här görs:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Efter återställningen kommer din enhet att starta om automatiskt och laddar sedan upp de ursprungliga värdena. För att använda nödvändiga funktioner, särskilt de som är inaktiverade som standard, måste du aktivera dem individuellt. Med detta sagt, se till att Bluetooth är aktiverat och försök sedan ihopkoppling av din iPhone 5s med din Bluetooth-enhet.

Om ingen av dessa återställningar ger positiva resultat, kan du välja att felsöka ytterligare och använda dig av att återställa iOS. Du kan återställa din iPhone 5s från en tidigare iOS-säkerhetskopia antingen i återställningsläge eller DFU-läge via iTunes. För att göra detta måste du säkra en Windows- eller Mac-dator med den senaste versionen av iTunes-applikationen. När du är redo kan du gå vidare och ansluta din enhet till datorn och installera iOS-återställning i iTunes.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5 som håller på att förlora Wi-Fi-signal

Har du fortfarande samma Bluetooth-parningsproblem på din iPhone 5s efter att ha uppdaterat iOS?

Försök att para in din iPhone 5s till alla andra kompatibla Bluetooth-aktiverade tillbehör som är inom räckhåll. Om parningen är framgångsrik är det en indikation på att problemet är med den tidigare Bluetooth-enheten som du försöker para med din iPhone 5s. Med det sagt finns det inga problem att fixa på din iPhone 5s. Du kan rapportera problemet till tillverkaren av Bluetooth-enheten att du har problem med att para ihop med din iPhone 5s eller ännu bättre hitta alternativ. Om din iPhone 5s inte kommer i par med någon Bluetooth-enhet kan det bero på några komplexa iOS-buggar som krävde en dedikerad fixfix. I så fall måste du eskalera problemet till din enhetsoperatör eller kontakta Apple Support för att rapportera problemet för ytterligare rekommendationer. Om du gör det kommer de också att låta dem få veta att ett sådant problem existerar efter den senaste uppdateringen och därför taggar det bland nästa problem efter uppdateringen för att hantera i nästa fix-patch.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.