Hur man löser Galaxy S9-textfrågan: skickar inte text till en kontakt

Hej och välkommen till vår nya artikel om felsökning # GalaxyS9. Dagens inlägg kommer att besvara några textfrågor som vi har fått för den här enheten under de senaste dagarna. Vi hoppas att våra lösningar är användbara.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man löser Galaxy S9-textfrågan: skickar inte text till en kontakt

S9 Kan inte skicka text till en kontakt endast ...! Jag uppgraderade just till S9 från Iphone6s plus för fem dagar sedan. Jag kan inte skicka textmeddelanden till enbart ett kontaktnummer. Jag kan se mottagande meddelanden från kontakten i min telefon men när jag trycker på meddelandesymbolen dyker ingenting upp. När jag försöker textmeddelande eller svara på meddelandet så hänger meddelandeskärmen på och ingen markör blinkar, inget tangentbord, etc. ... i stort sett komplett telefon bara frysa upp. Jag har till och med tagit bort kontakten och försökt att sms den medan den inte sparades. Min telefon låter mig inte trycka på skicka-knappen för att skriva det specifika numret. Det är inte ens på den blockerade listan. Jag ringde Samsung och de säger inget fel med telefonhårdvara. tillbringa nästan en timme med teknisk supportperson hos min leverantör och inga lösningar. Jag har också kontrollerat den personens telefon. Ingenting är blockerat på någon telefon. speciell kontakt som för det mesta jag måste SMSa varje dag ... så konstigt ... nu är jag helt litar på vad som bara är appen. alla lösningar eller hjälp skulle bli mycket uppskattade.

Lösning: Det finns ett antal viktiga faktorer att tänka på i det här fallet. Låt oss diskutera var och en av dem och hur man adresserar var och en.

Inaktivera iMessage

Detta gäller bara om du helt enkelt återvinner ditt SIM-kort och använde det på din nya Galaxy S9. Se till att avregistrera iMessage först så att du inte har några problem med att skicka och ta emot texter till och från iPhone-användare. Följ denna länk för att göra det.

Om du redan har avregistrerat iMessage eller om personen du försöker skicka ett meddelande till inte använder en iPhone, hoppar du bara över detta felsökningssteg.

Rensa textmeddelanden appdata

Det kan finnas ett fel i den textmeddelanden-appen du använder så att nästa goda sak att göra är att rensa dess data. Den här proceduren kommer att återställa meddelanden appens inställningar till sina standardvärden och raderar alla dina textmeddelanden. Om du vill behålla dem kan du försöka säkerhetskopiera dem i förväg.

Det finns två sätt att säkerhetskopiera dina textmeddelanden med officiella metoder. En är via Samsung-molnet. Gå bara under Inställningar> Moln och konton> Säkerhetskopiera och återställa> Säkerhetskopiera data . Den andra är genom att använda Samsung Smart Switch.

När du har kopierat dina textmeddelanden på ett säkert sätt till molnet eller till Smart Switch följer du stegen nedan för att rensa data för din textmeddelanden-app:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Vissa textproblem åtgärdas genom att återställa en enhets nätverksinställningar. Se till att du gör detta innan du hoppar till nästa felsökningssteg. Här är vad du behöver göra:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Arbeta med din transportör

SMS-problem diagnostiseras bäst av din nätoperatör eftersom de har tillgång till information relaterad till ditt konto, nätverk och enhet. Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra i slutet. Se till att arbeta vidare med din transportör för att identifiera var problemet kan ligga. Om telefonen kom från dem kan det finnas ett fel i deras firmware eller meddelanden app som de inte har förutsetat. Försök att prata med deras tekniska supportteam så att en rapportbiljett kan skapas för problemet. Om detta är en kodningsproblem kan det ta lite tid att få en lösning. Det minsta du kan göra är att rapportera problemet, de kan bli medvetna om det.

Prova en annan app för textmeddelanden

Om du fortfarande inte kan text som kontaktar upp till denna punkt föreslår vi att du provar annan textmeddelanden-app. Det finns många gratis meddelandeappar i Google Play Store. Vi föreslår att du håller dig med officiella företag från välrenommerade företag. Ett bra exempel är Googles Android-meddelanden.

Problem nr 2: Galaxy S9-textmeddelanden-appen fortsätter att blinka när du skickar, säger fortfarande ogiltig mottagare

Min Android messenger-app börjar bli kloodgy. Det förklarade "ogiltig mottagare" för nbrs I text dagligen. Sedan "meddelande inte skickat" utan anledning. Slutligen blinkade det b / w tills appen stängdes. Avinstalleras. Installeras. B / w blinkar. Installerad annan app. Använde det. Försökte installera om Android Messenger. Ingen tur. Drivs av och dras. Ingen hjälp. Kör oavsett nuvarande Android OS finns på Samsung s9. Ställ in för att ta tag i uppdateringar. Väldigt frustrerande. Pls pekar på lämplig artikel på din webbplats om någon. Är nu skärmblind ... Tack.

Lösning: Om din S9 kunde skicka NBRS utan problem tidigare och det här problemet först startade nyligen, är det möjligt att det orsakas av ett nätverksproblem (operatörssida) eller enhetsfel (app- eller programvarufel). Följ dessa förslag nedan för att se om problemet kan åtgärdas på din nivå:

Återställ appen för textmeddelanden till standardinställningarna

Det kan vara ett problem med det aktuella villkoret för din textmeddelanden-app. Var noga med att rensa dess data genom att följa stegen ovan (problem # 1) för hur du rensar appdata för textmeddelanden.

Installera uppdateringar

Med uppdateringar menar vi uppdateringar för både alla appar och Android. Vissa nätverksproblem orsakas av dålig kodning och det enda sättet att fixa dem är genom uppdateringar. Om du har hållit på med app- och operativsystemuppdateringar av någon anledning, se till att installera dem nu.

Skicka i säkert läge

Det finns en chans att en av dina appar kan orsaka problemet. Om du vill se om du har problem med tredje part bör du starta om telefonen till säkert läge innan du skickar igen. I det här läget är alla tredjepartsappar blockerade, vilket bara låter förinstallerade appar köras. Om din S9 bara skickar meddelanden i säkert läge är det ett tecken på att du har ett appproblem.

Här är stegen för att starta upp din telefon till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om du tror att det finns ett appproblem måste du begränsa de möjliga orsakerna. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S9 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Som nämnts ovan kan vissa nätverksbugg också åtgärdas genom att göra detta enkla felsökningssteg. Se de medföljande stegen ovan om hur du gör det.

Fabriksåterställning

Om alla förslag ovan inte hjälper alls, bör du överväga att torka av telefonen med fabriksinställning. Detta hjälper dig att se om problemet orsakas av ett operativsystemfel. Se till att säkerhetskopiera viktig användardata innan du torkar telefonen. Om du inte använder molntjänster för att säkerhetskopiera dina filer föreslår vi att du försöker Samsung Smart Switch. Detta gör att du kan skapa en bild av din telefon. Om du inte har hört talas om Smart Switch tidigare, se till att besöka den här sidan: Hur skapar du säkerhetskopia från Samsung-enheten till din dator via Smart Switch.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta nätoperatören

Eftersom detta problem involverar din operatörs nätverk är din sista utväg att arbeta med dem. Var noga med att tillhandahålla all nödvändig information, till exempel när exakt den startade, saker du lagt till i enheten, ändringar när det gäller inställningar, saker du gjorde annorlunda innan problemet uppstod, bland andra. Dessa är viktiga detaljer för alla partier som kommer att felsöka problemet.

Problem nr 3: Hur man löser problem med Galaxy S9-gruppens textmeddelanden

Galaxy S9 har problem med gruppmeddelanden i cirka 30 dagar nu. Jag använder standardmeddelanden-appen.

 1. Alla mina kontakter får individuell text som jag skickar. Men en kontakt tar emot dem timmar senare än den faktiska sändtiden.
 2. När jag svarar i en grupptext (spelar ingen roll om jag är skaparen av grupptexten eller bara svarar på en grupptext jag fick), får några av medlemmarna min text och andra ser absolut ingenting och får inte någon . Jag ser dock alla andra svara på gruppen.
 3. Jag har kontakter som använder Androids och iphones och som använder flera bärare. Problemet verkar inte vara telefontyp eller operatörsspecifikt. Som en del Android-användare får min grupptext och andra inte. Samma med iPhone och bärare som vissa gör och andra inte. All hjälp skulle bli mycket uppskattad.

Lösning: När det gäller grupptextmeddelanden är det en viktig sak att komma ihåg: så länge meddelandet har rensats från den sändande enheten måste problemet ligga någon annanstans. Med andra ord finns det inget problem på din telefon alls. För första gången måste problemet vara i ditt nätverk, i mottagarens nätverk eller i mottagarens telefon.

Gruppera meddelanden som involverar flera operatörer och plattformar (som iOS), problem kan ibland uppstå på grund av brist på support eller inkompatibilitet. Vi kan dock försäkra er om att det inte finns några enhetsproblem i slutet. Försök att prata med din transportör så att de kan ge dig råd om vad du ska göra i det här fallet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.