Hur man löser Galaxy S9 Bluetooth-problem: strömmar inte ljud till bilens Bluetooth-system

Dagens felsökningsartikel kommer att ge lösningar för fler # GalaxyS9-problem. Vi ger dig ytterligare fyra S9-fall i det här inlägget, så vi hoppas att du tycker att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar en Galaxy S9 som säger att lagringsutrymmet är lågt

Min nya Galaxy S9 säger att jag har använt nära upp till 62 GB av 64 GB. När det listar vad jag har lagrat på min telefon har jag: Dokument 9, 99 MB, Bilder 178 MB, Ljud 5, 98 MB, Videor 210 MB, Apps 6, 3 GB. Det finns inget sätt som ger upp till 62 GB. Det är extremt frustrerande att få ett meddelande som påminner dig om att du har lite utrymme när du knappt har använt något.

Lösning: I de flesta fall är numren som visas under Inställningar> Enhetsunderhåll> Lagring vanligtvis inte ihop. Det beror på att det faktiska lagringsutrymmet som används av appar inte beaktas alls. Om du till exempel laddar ner en show i din Netflix-app och sparar den lokalt kommer appen Inställningar inte att visa att appen har sparat något. Istället kommer det att fortsätta att visa standard, den ursprungligen upptäckta storleken på Netflix-appen.

Vissa appar som spel kan installera stora uppdateringar och de visas inte av appen Inställningar under lagringsavsnittet så du kommer antagligen att bli felaktig läsning. Det finns ingen officiell förklaring från Samsung eller Google (Android-utvecklaren) varför detta är så och besegrar syftet med denna funktion verkligen. Förhoppningsvis kommer detta att behandlas i nästa iteration av Android eller i kommande Samsung-enheter.

Det bästa du kan göra är att anta att din enhet verkligen blir lite lagringsutrymme. För att undvika att få den irriterande varningen om lågt lagringsutrymme, prova att ta bort appar som kan hålla enorma data. Alternativt kan du försöka flytta dem eller några saker till ett SD-kort.

Problem nr 2: Galaxy S9 kraschar tillbaka till startskärmen

Hej killar. Av någon konstig anledning när jag öppnar mina appar, några sekunder senare tar det mig tillbaka till hemskärmen. Jag kan öppna den igen men de flesta gånger har det tagit mig tillbaka till hemskärmen. Jag kan vanligtvis passera detta bara genom att öppna den cirka 4-5 gånger och appen kommer att fungera normalt men det blir riktigt irriterande när jag öppnar appen och några sekunder senare tar den mig automatiskt tillbaka till startskärmen. Finns det ändå något för att lösa problemet?

Lösning: Apparna du pratar om kan krascha. Om detta bara inträffar för några få utvalda, är det första du vill göra att rensa deras data. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Du kan också försöka installera om dem om ingenting händer efter att deras respektive data har raderats.

Om problemet uppstår för många eller alla appar kan det vara ett fel som gör att systemet stänger dem. Det första du vill göra är att torka av cache-partitionen med dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Vissa appar kan krascha om det finns långsam eller intermittent internetanslutning. Om apparna du har problem med är de som bara behöver internet kan det finnas ett internet- eller nätverksfel bakom det. Prova att rensa enhetens nätverksinställningar för att se vad som händer.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Om ingenting fungerar på det här laget, överväg att torka av telefonen genom att återställa fabriken. Detta kommer att återställa all mjukvaruinformation till sina standardvärden. Detta är ofta en effektiv metod för att fixa okänt systemfel. Se till att säkerhetskopiera dina data innan du gör det.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 3: Hur man fixar Galaxy S9 Bluetooth-problem: strömmar inte ljud till bilens Bluetooth-system

Land: Belgien

Bärare: Proximus

Hallå. Jag kontaktar dig när det gäller artikeln om Bluetooth-frågor. Sedan jag har återvänt från en amerikansk resa kan min telefon inte strömma ljud till min BT-bilstereo. (Pioneer DEH4800BT). Det ansluter perfekt och jag kan till och med läsa spår-ID eller hoppa över låten på själva stereon. Min telefon kan fortfarande strömma ljud till alla andra enheter, (hörlurar, ljudfält, ..) Jag har också försökt att åtgärda detta (programuppdateringar, återkoppling, hård återställning) men ingenting verkar fungera. När jag var i USA parade jag min telefon till en liknande bilstereo, en äldre en faktiskt, och det fungerade bra. Jag hoppas att ni vet någon form av lösning för detta. Tack på förhand.

Lösning: Det kan finnas ett fel i telefonen eller i bilens system så det första felsökningssteget som du vill göra är att uppdatera anslutningen mellan dem. Du kan göra det genom att ta bort alla Bluetooth-parningar i båda enheterna och sedan koppla ihop dem igen efteråt.

Om du redan har försökt ta bort kopplingar i båda systemen innan du kontaktar oss, eller om ingenting hände efter att ha gjort det nu, kan du också prova vad som händer om du rensar din S9s nätverksinställningar. Om du gör det raderas wifi-namn och lösenord, mobilkonfigurationer, VPN-inställningar och alla Bluetooth-relaterade inställningar i din telefon. När alla anpassade nätverksinställningar raderas tvingas telefonen att skaffa nya inställningar för alla nätverksfunktioner igen och därmed uppdatera dem. Detta är ofta ett effektivt sätt att lösa nätverksfel. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Problem nr 4: Galaxy S9-mikrofon fungerar inte med Bluetooth-system för bilar under samtal

Galaxy S9. Fungerade bra de första par veckorna, och nu när jag inte kan returnera det, gör det som min S7 gjorde. Problemet jag har är med Bluetooth i bilen. Det låter mig ringa, och jag KAN höra personen som jag ringde säga ”hej? hej? ”men de kan inte höra mig. Allt de hör är vad som har beskrivits som ett surrande ljud, som ett slags elektroniskt laser-surr.

Jag har rensat mitt bilsystem, jag har återställt och till och med raderat min mobiltelefon till fabriksinställningarna. Efter allt detta fungerade det en dag, men nu är det tillbaka till surr. Om jag byter till högtalartelefon eller använder den vanliga metoden för att ringa samtal fungerar det bra.

Musik spelar också bra genom bluetooth- och bilhögtalarna. Det är konstigt och irriterande. Telefonen är 1 månad gammal och har uppdaterad programvara från en wi-fi-nedladdning. Det fungerade ärligt fram till programuppdateringen. Jag kan inte skylla på det ... eller kan jag ändå återvända till surr även efter att jag raderade hela telefonen. Lycka till med att lösa det här problemet. Jag har inte kunnat räkna ut det. Jag har till och med tagit bilen in i återförsäljaren för att testa Bluetooth och de sa att den fungerade korrekt. Fordonet är en Honda Civic Si 2012, om det hjälper till att veta. Tack!

Lösning: För att två Bluetooth-enheter ska fungera måste båda ha stöd för samma uppsättning regler eller profiler. Bluetooth-profiler gör det möjligt för din Galaxy S9 att kommunicera med bilens Bluetooth och överföra ljud till den. Under varje större Bluetooth-profiler finns undergrupper som kan bli källan till problem med inkompatibilitet. Efter en programuppdatering kan din telefon ha lagt till (eller tagit bort) mer specifika regler som nu leder till att båda systemen inte kan fungera tillsammans. Eftersom telefoner vanligtvis sportar mer avancerade Bluetooth-system än Bluetooth-system i fordonet, kan inkompatibilitetsproblem hända även om de två tidigare fungerade bra före uppdateringen.

Om det inte hjälper att göra grunderna som att ta bort gamla kopplingar, återställa nätverksinställningar på telefonen eller starta om, så finns det förmodligen ingenting som du kan göra. Som slutanvändare kan du bara använda vad som helst Bluetooth-kapacitet som finns i dina prylar. Det finns inget sätt för dig att lägga till eller ta bort profiler eller definiera vilka funktioner de stöder.

Naturligtvis kommer din bilhandlare att säga att Bluetooth-systemet är bra (det har inga problem att ansluta till telefonen trots allt). Det verkliga problemet ligger i det faktum att din bil Bluetooth, även om den fortfarande är funktionell i vissa avseenden, har blivit föråldrad i förhållande till telefonens Bluetooth-funktioner. Kom ihåg att Bluetooth-system håller på att utvecklas ständigt och precis som alla andra elektroniska prylar idag kan de också utelämnas när nyare system kommer med. Om du inte kan säkra ett mer avancerat Bluetooth-system för din bil, måste du bara möta verkligheten att det aldrig fungerar korrekt igen med mer avancerade telefoner.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.