Hur man löser Galaxy S8 kameraproblem: kameran kommer inte att fokusera ordentligt

Har du ett kameraproblem på din Galaxy S8? Dagens felsökningsavsnitt talar om några kamerarelaterade problem samt ett par andra # GalaxyS8-problem. Som vanligt tas fallen nedan från rapporter du skickade till oss. Om du inte kan hitta någon användbar lösning för din egen S8-fråga kan du försöka besöka andra S8- och S8 Plus-artiklar som vi publicerat tidigare. Eller så kan du alltid skicka oss ditt problem och vänta på artiklar som täcker dem.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem 1: Vad ska man göra om Galaxy S8 SD-kort skadas

Hallå. Mitt mikro-SD-kort blev skadat ur det blå. Av någon anledning bytte min foton lagringsplats från SD-kort till telefonens interna minne. Jag insåg det och bytte lagringsplats. Så snart jag gjorde det klagade min telefon på något av "Inte kunde kopiera till sd-kortet" och sekunder senare började ALLA tidigare lagrade foton på mitt micro SD-kort försvinna. Min SD visas inte längre på telefonen (medan den fortfarande är intakt på mikro-SD-kortplatsen). Jag försökte ta bort den och anslutit till min PC och MAC, fortfarande ingen användning. Oavsett vad jag gör kommer kortet inte ens att känna igen. Jag tappade mina data i den och uppenbarligen angelägen om att återställa dem tillbaka. Jag använde google (vissa dataåterställningsprogram) i hopp om att hitta en lösning för detta, men de hjälpte inte. Mitt SD-kort kunde inte ens känna igen i första hand när det är anslutet. Låt mig veta dina tankar om denna situation. Tack på förhand.

Lösning: Elektroniska lagringsenheter som SD-kort är inte 100% pålitliga. Liksom mekaniska hårddiskar (HDD) och Solid State Drive (SSD) kan SD-kort misslyckas när som helst. Vi är inte här för att diskutera faktorer som kan leda till SD-kortfel, så om du vill veta om dem måste du göra din egen forskning. Vi förstår att ditt huvudsakliga problem handlar om hur du återställer dina filer på SD-kortet. Tyvärr tror vi inte att det finns något mer du kan göra just nu. Om en annan enhet som en telefon eller dator inte längre kan upptäcka SD-kortet i första hand, betyder det vanligtvis att hela enheten måste ha skadats. Återställningsprogramvara kan inte ångra korruptionen alls men de kan kanske skanna kortet efter användbara bitar. Om det finns tillräckligt med data kan vissa program för återställning spara vissa filer. Om dessa filer är mycket viktiga rekommenderar vi att du betalar för ansedda företag som kan hjälpa till. Dataåterställning är svårt och inte garanterat, så se till att veta vad villkoren är i händelse av att ingenting återhämtas. Vissa återhämtningsföretag kanske inte debiterar dig för deras tjänst om ingenting återställs alls. Använd Google för att leta efter sådana företag.

Problem nr 2: Galaxy S8-skärmen förblir svart efter oavsiktlig tappning

Jag tappade min telefon med framsidan ner på trottoaren från cirka en meter i höjd. Telefonskärmen var ganska dåligt knäckt och när jag försökte sätta på telefonen ett segment av skärmen (en linje på vänster sida av skärmen, ungefär 5mm i bredd) blinkade dock efter det att telefonskärmen inte svarade och förblev svart. Följande morgon gick mitt larm på s8 därför fungerar telefonen men skärmen kan inte visa eller registrera något. Jag försökte hålla in strömbrytaren och volymknappen och samma ljuslinje som nämnts tidigare visades igen i cirka 2 sekunder. Jag antar att jag kanske måste gå till en telefonverkstad för att kanske fixa en del LED-saker (jag är inte riktigt säker). Jag hoppas att du kan komma tillbaka till mig så fort jag behöver min telefon repareras i nästa vecka. Tack.

Lösning: Du har ett hårdvaruproblem så ja, reparation är det minsta som behöver göras här. Uppenbarligen kan dålig hårdvara inte fixas genom att justera programvaran. Om du har tur och problemet bara isoleras på skärmenheten bör det vara en relativt enkel lösning att byta ut det. Om du hoppas veta om det finns något du kan göra just nu, är vi ledsna att du spricker din bubbla. Du kan inte fixa en fysiskt skadad del genom att trycka på knappar eller ändra programinställningar. Låt en professionell undersöka telefonen så att du vet om den fortfarande kan sparas genom att byta ut skärmen.

Problem nr 3: Hur man löser Galaxy S8 kameraproblem: kameran kommer inte att fokusera ordentligt

Min telefon har problem när jag försöker fokusera på som ett papper, den kommer att fokusera på hälften av den och den andra hälften kommer att vara suddiga. Jag trycker på mitten av skärmen så att den kan fokusera på hela papperet. Istället fokuserar det på den nedre halvan och suddar den övre halvan. Jag försöker få en annan med andra saker och det kommer att oskärpa vänster sida av skärmen och fokusera på höger sida. När jag trycker på skärmen för att fokusera den igen kommer det att göra motsatsen. Jag har försökt slå på och av HDR men det kommer fortfarande att göra samma sak.

Hej. Idag märkte jag att min samsung s8 bakre kamera är suddig och inte kan fokusera. Selfie-kameran är bra. Jag försökte stoppa kameraprogrammet, startade om inställningarna för telefonens återställning och installerade den senaste programuppdateringen som släpptes den 1 september. Jag rengörde till och med linsen. Vad ska jag göra? Telefonen är drygt ett år gammal. Tack.

Lösning: Är du säker på att du inte använder stående läge i din kameraapp när du tar foton? Porträttläge suddar vissa delar (vanligtvis bakgrunden) på fotot för att betona ämnet. Försök använda andra kameralägen och se om det kommer att göra en skillnad.

Om du är säker på att problemet inträffar oavsett lägen du använder kan du försöka återställa kameraappen. Här är hur:

 1. Öppna Camera-appen.
 2. Klicka på Inställningsikonen uppe till höger.
 3. Rulla ner och tryck på Återställ inställningar.
 4. Tryck på Återställ.

Om återställning av kameraprogrammet inte fungerar, torka av telefonen med fabriksinställning. Detta är det mesta du kan göra när det gäller felsökning. Om problemet orsakas av ett operativsystemfel bör fabriksinställning hjälpa till. Så här torkar du din S8:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Ställ in din telefon igen, men installera inte någon app ännu. Se till att kontrollera problemet.

Om ingenting kommer att ändras efter en fabriksinställning, kontakta Samsung för reparation eller utbyte. Om kameran fortfarande är problematisk måste det finnas problem med hårdvaran som du inte kan fixa. Låt Samsung hjälpa dig med det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.