Hur man löser Galaxy S3 otillräckligt internminneproblem

Många användare förvirrar internt minne med RAM, det är därför när "Otillräckligt internt minne" -problem uppstår i deras Galaxy S3, de vet inte vad de ska och var de ska titta på. Även om vi har behandlat detta problem från vår tidigare publikation, mailade många av våra läsare oss med frågan om hur vi kan lösa detta fel. Om du är en av ägarna till S3 och har blivit felaktig av det här problemet fortsätter du att läsa nedan, eftersom vi kommer att ge dig information som kan hjälpa dig när det inträffar igen.

Det vanligaste skälet till bristen på minnesutrymme beror på foton och videor som är lagrade på telefonen. Det enklaste sättet att lösa är detta att registrera sig för Amazons Prime-prenumeration med 30 dagars gratis provperiod, alla medlemmar får obegränsad lagring för foton sparade på molnet. När du har konfigurerat rätt kan du spara alla foton automatiskt i molnet och du kan med säkerhet ta bort alla foton på din telefon för att rensa minnesutrymmet. Åh, och se till att kolla in alla andra förmåner som kommer med ett Amazon Prime-konto.

Översikt över problemet

Felet Internt minne kan uppstå när du är en omfattande nedladdare och att du sparar allt i telefonen. Det kan också vara ett resultat av feladministration av filer eller av vissa tjänster som laddar ner filer utan att du vet det. Lyckligtvis kan detta problem enkelt lösas med enkla förfaranden. Men innan vi går längre, låt oss försöka isolera saker.

Typer minnen

I Samsung Galaxy S3 finns det tre typer av minnen som du skulle stöta på. De är som följer;

 1. RAM (Random Access Memory) - majoriteten av smartphoneägare vet vad “RAM” är. För fördelarna för användare som kanske inte har känt det ännu, refererar RAM till minnet som tilldelats för systemet att använda. Alla appar och tjänster cachar en del data när de används och dessa data sparas där så att nästa gång systemet ringer på dem kan de snabbt startas. Galaxy S3 har 1 GB RAM men cirka 800 MB kan användas av användare. Det återstående utrymmet tilldelas för Android.
 2. Internt minne - detta kallas ofta av "inbyggt minne" eftersom det kommer inbyggt med enheten. Detta är den primära lagringsenheten som Android skulle använda för att spara nedladdade appar och deras data. Galaxy S3 har tre kapacitetsvarianter; 16 GB, 32 GB och 64 GB. Oavsett vilken variant du väljer, det skulle alltid komma en tid att du skulle ta slut på utrymmet varför Samsung gjorde det till en punkt att göra S3 expanderbar.
 3. Externt minne - detta hänvisar till det microSD-kort du använder i din telefon. Lagringsenheter som kan tas ut från enheten betraktas som "externa minnen." Innan Jelly Bean-uppdateringen kan S3-ägare tycka att detta minne är mycket användbart eftersom de kan överföra appar till det. Men ända sedan JB-uppdateringar har rullats ut kan det externa minnet i Galaxy S3 endast användas för filer och inte för appar.

Problemisolering

Vi vill bara klargöra att ”Otillräckligt internt minne” betyder att det inte finns tillräckligt med utrymme kvar för att systemet kan spara data i det inbyggda minnet. Det är inte detsamma som saknar RAM eller något. Så för detta har vi några steg som vi rekommenderar för att avhjälpa problemet. Eftersom RAM-relaterade problem också är vanliga i Galaxy S3 kommer vi att inkludera några rekommendationer om att frigöra lite RAM-utrymme i din telefon.

Lösa otillräckligt internminneproblem

Det här problemet kan lösas genom att ta bort vissa data eller avinstallera vissa appar från din enhet. Så här är vad du ska göra:

 1. Gör en lista över appar du ofta använder särskilt spel. Ju mer du använder appen, desto mer data kan den samla in. Spelappar sparar ofta större data än andra appar du använder. Många spelappar tar automatiskt skärmdumpar och sparar dem i det inbyggda minnet.
 2. Avinstallera appar du inte använder längre. För att göra det, gå till Inställningar => Programhanterare => välj app du vill avinstallera => Avinstallera.
 3. Synkronisera dina foton med din dator för att göra en säkerhetskopia för alla dem och ta bort dem från din telefon. Du måste också rensa data från Galleri-appen så att alla miniatyrbilder tas bort.
 4. Överför dina musik- och filmfiler till ditt externa minne.
 5. Slutligen, försök att hantera dina filer och bestäm vilka som ska stanna och vilka som måste tas bort eller överföras till din dator.

Lösa otillräckligt RAM-problem

Genom att gå till applikationshanteraren vet du hur mycket RAM som finns kvar på din enhet. Men om du inte har kontrollerat RAM-minnet nyligen, skulle du veta om du har slut på det om telefonen går mycket långsamt eller om den totala prestationen plötsligt blir dålig. Här är vad du måste göra om detta inträffar:

 1. Starta om din enhet vid första tecken på prestandaproblem.
 2. Gå till din applikationshanterare och hitta appar som äter upp mer RAM. Öppna sina inställningssidor och tryck på Force Stop-knappen eller inaktivera de som du inte behöver för nu.
 3. Tryck länge på Hem-knappen och svep bort appar som körs i bakgrunden. Gå sedan till fliken RAM och tryck på Rensa RAM.
 4. Om allt annat misslyckas, skulle en fabriksinställning lösa problemet.

Slutsats

Dessa problem kan faktiskt lösas genom korrekt hantering av dina filer och appar. Medan Galaxy S3 är en kraftfull enhet har den begränsningar och du bör veta att du inte bara kunde lagra allt där inne. Så radera filer du inte behöver och avinstallera appar du inte använder.

Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig. Om det gör det, dela detta inlägg med dina vänner eller personer som också kan behöva hjälp. Om du har andra problem, tveka inte att kontakta oss och ställa frågor på [e-postskyddad].