Hur man löser Galaxy J7-mobildatafel: TracFone-mobildata fungerar inte

Det finns många Android-användare som stöter på mobildataproblem varje dag så detta felsökningsinlägg kommer att besvara några frågor från # GalaxyJ7-ägare. I den här artikeln ger vi dig lösningar för att prova om du har ett mobildataproblem som liknar det som beskrivs nedan. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy J7-mobildatafel: TracFone-mobildata fungerar inte

Jag köpte nyligen en Galaxy J7 och fick med sig 2 månaders TracFone-tjänst. Mitt problem är att när det inte finns någon Wifi tillgänglig kommer telefonen inte att ansluta till någon app eller webbplats även om tjänsten innehåller data. Jag har försökt stänga av WIFI men det fungerar fortfarande inte - vad gör jag fel? Jag har en äldre XTE-telefon med samma tjänst men den har inga av dessa problem och tillåter mig att surfa eller öppna appar utan WIFI tillgängligt. Jag gillar den här nya telefonen, men bor för närvarande med någon som ”inte tror” på WIFI eller internet. Jag har tänkt på att köpa en mobil wifi men det bugar mig att den här telefonen inte kommer att fungera som den borde. tack.

Lösning: Nedan följer lösningarna som du kan försöka lösa problemet:

Se till att mobildata är PÅ

Detta kan vara uppenbart, men många tycker felaktigt att mobildatafunktionen fungerar automatiskt. Se till att du aktiverar mobildata först innan du använder appar som behöver internetuppkoppling.

Använd Smart Network Switch

Medan vissa Samsung-enheter kan vara utrustade med Smart Network Switch, en funktion som automatiskt slår på mobildata när det inte finns någon wifi, kanske den inte fungerar som den annonseras. Följ stegen nedan för att kontrollera om din J7 har denna kapacitet:

 1. Gå till app-ikonen från en startsida.
 2. Klicka på Inställningsikonen.
 3. Klicka på Wi-Fi (avsnittet Trådlöst & nätverk).
 4. Klicka på Avancerat.
 5. Klicka på Smart nätverksbrytare.
 6. Tryck på omkopplaren (belägen uppe till höger) för att slå på Slå på eller av Stäng av.

Installera Android- och appuppdateringar

Oavsett om du har problem eller inte, gör det alltid till en punkt att regelbundet leta efter uppdateringar för både Android och appar. Uppdateringar ger inte bara kosmetiska förändringar utan också

Gå till Inställningar> Programuppdatering för att leta efter Android- uppdateringar .

För att se om det finns några tillgängliga appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Tryck på Fler inställningar längst upp till vänster (tre-radsikonen).
 3. Högst upp där du ser fotot för det valda Google-kontot, klicka på profilfotoet för det konto du vill använda.
 4. När du har valt den önskade profilen väljer du Mina appar och spel och uppdaterar dina appar.

Återställ nätverksinställningar

Återställning av en enhets nätverksinställningar utförs vanligtvis för att åtgärda textmeddelanden, röstsamtal eller andra nätverksproblem. Om du inte har provat det ännu, följ stegen nedan för att veta hur det görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa Android-användare kunde fixa mobildataproblem tidigare genom att tillfälligt koppla bort SIM-kortet. Försök göra det och se om det kommer att göra en skillnad. Så i princip är det dessa steg du vill göra:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Ta försiktigt ut SIM-kortet från enheten.
 3. Slå på den igen utan SIM-kortet.
 4. Sätt tillbaka SIM-kortet efter några ögonblick.
 5. Kontrollera hur mobildata fungerar.

Kontakta din transportör

Om problemet fortsätter efter att ha gjort alla stegen ovan är problemet troligtvis konto- eller nätverksrelaterat. I något av dessa fall skulle bara din transportör kunna hjälpa dig. Se till att kontakta TracFone för support.

Problem nr 2: Galaxy J7 fortsätter att starta om när du försöker öppna en URL, kommer inte att ladda

Jag installerade den senaste uppdateringen den 15 juli 2020 och sedan dess när jag använder googlesökningen för att slå upp något eller vilken url-adress jag är i, stängs av och återgår till telefonens startsida. skärmen jag är på går tillbaka till startsidan och sparar inte url-adressen som jag var i. Först var det slumpmässigt, men nu är det hela tiden. Jag stängde av telefonen och tog bort batteriet i en minut och tryckte sedan på av-knappen i ytterligare en minut. Jag placerade sedan batteriet tillbaka på enheten och gick till inkognitosidan och raderade cache från sekretessinställningarna. Detta hjälpte inte.

Faktum är att jag inte kan ladda min telefon helt efter att den har varit på laddaren i över 12 timmar. Kan du berätta för mig att ta bort den senaste uppdateringen? Telefonen fungerade bara bra då, eller finns det en patch jag kan lägga till för att fixa uppdateringen.

Lösning: Så vad är exakt huvudproblemet just nu? Är det slumpmässigt avstängd eller långsam laddning? Vi vet inte tillräckligt med historia om din telefon för att hjälpa dig avgöra vad som kan orsaka dessa problem, men du kan prova två saker: cache-partitionstork och fabriksinställning.

Att ta bort den senaste Android-uppdateringen är ifrågasatt, såvida du inte kan spela lager firmware till det. Blinkar är i grunden att ändra kärnsystemfiler på din enhet med ett speciellt verktyg som heter Odin. Det är en riskfylld procedur och kan eventuellt skada din telefon för gott om den inte görs ordentligt. Om du kan acceptera den risken kan du undersöka hur du blinkar den specifika telefonmodell du har.

Torka av cache-partition

Detta är ett nödvändigt felsökningssteg om dina problem började efter en uppdatering. Ibland kan en uppdatering orsaka fil- eller cache-korruption. Om systemcachen hade skadats nyligen kan det påverka hur appar fungerar. Följ de här stegen för att säkerställa att du har en bra systemcache:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fabriksåterställning

Om du torkar cache-partitionen inte hjälper till att lösa problemen, gör en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa alla programinställningar till sina standardvärden och bör åtgärda eventuella programvarupelar som orsakar dem. Se till att säkerhetskopiera dina data först innan du återställer telefonen.

Så här återställer du J7:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få professionell hjälp

Om de två lösningarna ovan inte löser problemen måste telefonens hårdvara ha skylden. Låt Samsung kontrollera det så att de kan utföra reparation vid behov.

Problem nr 3: Galaxy J7 accepterar inte Googles kontouppgifter efter fabriksinställning

Min J7 tappade nätverksanslutningen förra veckan och den skulle inte ansluta igen. Jag ringde teknisk support de pratade mig genom en återställning men när jag försökte logga in på min google acct fortsätter det att ge "no acct by the name ...". Vi försökte öppna en ny Google Acct men det fungerade inte heller. Om jag öppnar min Google Acct på min dator accepterar jag mitt namn och PW helt fint och visar till och med all aktivitet med min telefon eftersom det här hände men jag kan inte tyckas komma förbi det här problemet. Min transportör är ATT om det gör skillnad. Jag ringde en lokal reparationssvc och han verkade inte heller ha något svar. Tack.

Lösning: Vi är inte medvetna om ett Google-fel som säger "no acct by the name ..." Försök att besöka Googles produktforum och se om det finns någon som kan hjälpa dig ta reda på det. Var noga med att ange det exakta felet så att de enkelt kan identifiera det. Som det är finns det inget i det som kan hjälpa oss att avgöra var problemet ligger.

Fabriksåterställningsskydd

Om du råkar ha ett problem med fabriksinställningsskydd och din J7 vägrar att acceptera användarnamnet och lösenordet för Google-kontot kan du ta med enheten till Samsung så att de kan låsa upp den åt dig. Du måste också presentera inköpsbeviset (kvitto) samt annat bevis på att du är ägaren till enheten. Utan dessa kommer Samsung inte att underhålla din begäran om att låsa upp telefonen alls.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.