Hur man löser Galaxy J3 Bluetooth-problem: Bluetooth stängs slumpmässigt av sig själv

Hej Android fans! Välkommen till vår Galaxy J3-felsökningsartikel om dagen. Det här inlägget kommer att täcka vanliga frågor om # GalaxyJ3 så se till att bläddra igenom hela artikeln. Vi hoppas att du tycker att det är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man löser Galaxy J3 bluetooth-problem: Bluetooth slås slumpmässigt av sig själv

Vi har två helt nya Samsung J3 2020-telefoner. Slumpmässigt förra veckan förlorade min man sin Bluetooth-anslutning. Telefonknappen skulle inte slå på. Har alla föreslagna korrigeringar, startat om, tagit ut batteriet, rensat cacheminnet. Slutligen (och brutalt) gick igenom en fabriksåterställning. Det fungerade. Tack och lov hade han sin gamla telefon och kunde byta om sina appar osv igen. En vecka senare fortfarande ok- hittills. Igår stötte jag på samma problem. Jag har gjort allt utom fabriksinställningen. Jag gick till ATT-butiken och de rekommenderade att ringa garantidepot och få en ny telefon. Jag skriver dig innan jag gör något av dessa alternativ. Jag är rädd att problemet behöver en firmware-uppdatering och kommer att fortsätta hända om vi inte kommer till grundorsaken. Din hjälp uppskattas mycket.

Lösning: Vi har inte hela enhetens historik för att veta den verkliga orsaken. Men om problemet kommer och går, som när det försvann efter en fabriksåterställning, måste det bero på en app eller ett operativsystemfel.

Starta om till säkert läge

För att kontrollera om det är ett appproblem kan du försöka starta om din J3 till säkert läge. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen och kolla om problemet.

Glöm inte att säkert läge är ett verktyg som förhindrar att tredjepartsappar körs. Om Bluetooth fungerar i säkert läge finns det inget hårdvaruproblem alls. Problemet måste orsakas av en dålig tredjepartsapp. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet, bör du starta upp telefonen till säkert läge och göra en process för eliminering. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din J3 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Gör en ny fabriksinställning

Om det inte hjälper att starta om till säkert läge kan du försöka torka av telefonen igen. Om Bluetooth fungerar efter en fabriksinställning men blir problematisk igen efter en tid kan du gå vidare med din plan att byta ut enheten. För närvarande finns det inget sätt för dig att veta om problemet beror på ett firmware-kodningsproblem eller inte. Du kan dock utesluta hårdvaruproblem. Om det är så skulle problemet vara konsekvent och inte intermittent.

Problem nr 2: Galaxy J3 kan inte överföra filer till Windows PC

När jag försöker kopiera musikfiler från min dator (Win 10) till musikmappen på mitt SD-kort i Samsung Galaxy J3 Luna Pro, får jag ett fönster som säger kopiering men inte säger vad den kopierar och sedan slutar det så småningom att inget kopieras. Jag har framgångsrikt kopierat från mitt gamla SD-kort till det nya i telefonen och sedan kopierat ytterligare ett par album framgångsrikt, men under de senaste två dagarna har kopieringen inte lyckats. Jag har provat det på många olika sätt och försökt synkronisera från Windows Media Player, vilket inte heller fungerade. Jag tog ut batteriet ur telefonen och ersatte det, men fortfarande ingenting. Några förslag? Jag har en rysk app som inte verkar fungera rätt och inte verkar vilja avinstallera även om jag har försökt två gånger - det är eBoox ny. Telefonen verkar också starta om av sig själv sedan installationen av eBoox. Problemet med att kopiera filer kom upp först efter installation av eBoox.

Lösning: Du tycktes ha identifierat orsaken till ditt problem så varför försöker du inte göra en snabbkontroll? Vi vet inte vad du menar exakt genom att inte kunna avinstallera det, men om du inte kan ta bort det helt från systemet (vilket ändå inte är ett bra tecken), gör en fabriksinställning. Sedan, när telefonen hade torkats ren, försök att flytta filer från din dator igen när den problematiska appen inte är installerad. Detta är det enda sättet för dig att veta om din misstank är rätt eller inte.

Som referens, här är stegen för att fabriksinställa din J3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 3: Galaxy J3 installerar inte uppdatering

Jag skulle verkligen vilja uppdatera min telefon till det senaste operativsystemet den kan använda. Jag har en Galaxy J3. Varje gång jag letar efter uppdateringar på min telefon säger den att den är uppdaterad. Jag försökte ladda ner Kies. Det sa att jag behövde ladda ner smart switch. Jag laddade ner smart switch och den säger att min telefon är uppdaterad med sin Android. Det är en ATT-telefon som är olåst och körs för närvarande på Cricket trådlöst. Var går jag härifrån så långt som att uppgradera till en snabbare version av Android. Är det till och med möjligt? Tack!

Lösning: Samsung-telefoner är vanligtvis byggda för att tillgodose behoven hos en transportör som beställer dem. I ditt fall är din telefon ursprungligen en AT&T-enhet så dess firmware är tänkt att fungera med AT&T-specifikationer och inte för Cricket Wireless. Carrier-specifik firmware kan inte fungera i en annan enhet så det är anledningen till att din J3 inte alls kan ta emot OTA (over-the-air) uppdateringar.

Om du vill uppdatera din J3 med en nyare firmwareversion kan du försöka blixt. Använd Google för att hitta en bra guide till hur du gör det.

Kom ihåg att blinkande är ett riskabelt förfarande och kan potentiellt bygga din enhet. Gör det på din egen risk.

Problem nr 4: Upplåst Verizon Galaxy J3 kan inte läsa T-Mobile SIM-kort

Har försökt låsa upp min Galaxy J3 så att min dotter kan använda den. Jag fick den här telefonen via Verizon och den betalas för. Jag är inte längre med Verizon. Både min dotter och jag är med T-Mobile. Verizon sa att telefonen redan är olåst, men när jag sätter i T-Mobile SIM-kortet står det alltid “SIM-kort inte från Verizon trådlöst.” Har gjort både mjuk och hård återställning. Det går inte att ta reda på hur man stänger av eller förbigår installationsguiden. Har till och med provat de specialnummer som anges i uppringaren. Har ställt in nätverket på lte / gsm / muy. Vad kan jag göra för att detta ska fungera? Snälla hjälp mig. Tack.

Lösning: Att låsa upp ditt nätverk är inte en garanti för att det nödvändigtvis fungerar i ett annat nätverk. Du måste också ta hänsyn till andra faktorer som mjukvarukompatibilitet och hårdvara (radiofrekvens).

Verizon använder CDMA-teknik som skiljer sig helt från T-Mobils GSM. Det finns en chans att din J3s mjukvara kanske inte är kompatibel med T-Mobile: s system, vilket gör att den inte fungerar med ett SIM-kort. Det finns också en chans att telefonens radio kanske inte är utrustad för att fungera med T-Mobiles operativa frekvensband. För att veta om något av dessa orsakar problemet, prata med ett teknisk supportteam för T-Mobile. De borde kunna hjälpa dig veta om din enhet kan fungera med sitt system eller inte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.