Hur man löser ett Huawei Nexus 6P-batteriproblem: laddningen sjunker plötsligt till 0%

Hej och välkommen! Denna felsökningsartikel försöker svara på några av de vanliga problemen som finns på Huawei Nexus 6P (#Nexus 6P). Vi har publicerat några inlägg om den här enheten tidigare, så försök att kontrollera dessa inlägg också om du har olika problem som inte nämns i den här.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Huawei Nexus 6P startar om på egen hand, batteriladdningen är felaktig

Min telefon läser att den har mycket batteritid i sig men kommer plötsligt att stänga av sig själv. De flesta gånger slås den inte på igen förrän jag sätter i laddaren. När den kommer tillbaka kommer den att läsa att ha tappat 50% eller mer av laddningen men så snart den börjar laddas (inom några minuter) är den tillbaka till den var när den stängdes av. Det här problemet tycktes motsvara en ny säkerhetsuppdatering men jag kan inte vara säker på att det är orsaken. Jag gjorde några av de saker du rekommenderar på din webbplats för att försöka fixa den. Jag satte det i säkert läge för att se om det var ett problem med en app men ingenting förändrades. Så småningom gjorde jag en fabriksåterställning men problemet kvarstår. Jag skulle vara mycket tacksam för all hjälp du kanske kan erbjuda.

Lösning: För närvarande är många Nexus 6P redan relativt gamla när det gäller smarttelefonens livslängd, så den mest troliga orsaken är batterirelaterad. Litiumbaserade batterier åldras och kan förlora betydande kapacitet. Det finns inget direkt sätt att testa detta men det kan nu vara problemet med din enhet. Batteriet kan ha blivit svagt och kan inte längre leverera stabil energi till systemet. I vissa fall kanske en enhet inte startar om så länge systemet inte är tillräckligt stressat. Problemet uppstår vanligtvis om enheten uppmanas att utföra mer krävande uppgifter, vilket sätter press på systemet. Detta kan anstränga det redan svaga batteriet och orsaka otillräcklig eller instabil effektuttag. Ibland är det bara en fråga om batterikalibrering som kan åtgärda den här typen av problem så försök att se om det fungerar i ditt fall.

Så här kalibrerar du operativsystemet och batteriet:

  1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
  2. Ladda telefonen tills den når 100% . Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
  3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
  4. Starta om enheten.
  5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
  6. Upprepa steg 1-5.

Batterikalibrering fungerar vanligtvis om en enhet har slutat få exakta batteriläsningar på grund av programvarufel. Det fungerar inte om själva batteriet har skadats eller har tappat betydande kapacitet. Så om ingenting förändras och din Nexus 6P fortfarande startar om på egen hand eller visar plötslig spik eller förlust i batteriladdning, måste du bestämma om du vill skicka den för reparation eller inte. Den mest troliga lösningen innefattar batteribyte så det kommer att kosta dig.

Om du tror att du kan göra det finns det många videor som visar dig hur du byter batteri själv. Men om pengar inte är en fråga, låt bara en professionell hantera saken.

Problem nr 2: Hur man löser ett Huawei Nexus 6P-batteriproblem: laddningen sjunker plötsligt till 0%

Jag uppdaterade till Android 8.1.0 i morse och alla verkade ok i ett par timmar. Plötsligt började telefonen släppa laddningen från 60% till 0% och stängde av inom 30 sekunder till 1 minut. Ursprungligen skulle den inte sedan slå på igen och jag trodde att jag hade ett problem med startlopen. Efter att ha försökt starta om i återställningsläget startade det så småningom på den ursprungliga 60% batterinivån igen men tappade fortfarande all laddning med samma otroligt snabba hastighet. Detta händer gång på gång. Jag hade också precis laddat ner Photographers Companion från Play Store men har nu avinstallerat det så jag antar att det inte är kopplat till det. Kan du föreslå vad problemet är och vad jag ska göra? Batteriet är relativt nytt. Tack så mycket.

Lösning: Precis som i problem nr 1 finns det en chans att vad din Nexus behöver bara är en batterikalibrering. Om du redan har provat det innan du kontaktar oss, eller om ingenting positivt händer efter att ha gjort det, fortsätt med fabriksinställning. Du kan också göra lite grävning om hur du minimerar batteriladdning i enheten. Det vanligaste skälet för de flesta problem med batteri eller ström är appar. Ju fler appar du har, desto större är chansen att ett system blir instabilt eller buggy. Försök se vad som händer när din telefon har återställts från fabriken och inte har installerade tredjepartsappar. Om strömmen verkar normal och batteriet inte fluktuerar under minst 24 timmar, kan du anta att appar eller ett stort antal av dem är orsaken.

Som referens är dessa steg för att återställa Nexus 6P från fabrik:

 1. Stäng av mobilen
 2. Håll in volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten slås på.
 3. Du bör se "Start" med en pil
 4. Tryck ner volymen två gånger och strömbrytaren för att gå till återställningsläge
 5. Håll in strömbrytaren och tryck sedan på och släpp volym upp-knappen
 6. Använd volymknapparna för att välja torka data / fabriksinställning
 7. Välj “Ja - radera all data” med strömbrytaren

Problem nr 3: Huawei Nexus 6P fastnat i startlopen efter en uppdatering

Hej laget. Jag använder Huawei Nexus 6P sedan 2015. Det var en underbar telefon men efter att ha fått den senaste Googles säkerhetsuppdatering startade den automatiskt några gånger igen och föll sedan i Bootloop precis så. Jag sökte på internet och fick veta att det är ett problem med Snapdragon-processorn och måste fixa med några uppdateringar som finns tillgängliga i följande länk: //www.xda-developers.com/nexus-6p-bootloop-fix/ Även efter gör allt var det fortfarande fastnat i Googles logotyp och slutligen gav jag upp och gav det för att reparera. Den killen blinkade lager Android N ROM fortfarande ingen tur !. Det startade in i OS två gånger utan Google-animering och återigen startades om och samma sak Bootloop !! Om ni människor kan få mig ur det här problemet är ni de geniska människorna i denna värld !! Snälla hjälp mig. Tack så mycket! Hälsningar.

Lösning: Det finns ingen annan lösning kvar som vi kan föreslå för ett problem som din. Att blinka tillbaka din enhets lager-ROM är den sista drastiska lösningen som kan testas. Om en professionell försökt redan har utfört lösningen inledningsvis är du förmodligen fast med enheten i detta tillstånd just nu. Vi kan inte bekräfta om guiden i länken du angav fungerar (även om författaren till guiden sa att han gjorde det) som den är relativt daterad just nu. Problem med uppstartsslingan kan orsakas av andra faktorer, men vi bekräftar att det tidigare fanns ett ohälsosamt antal Nexus-användare som stötte på det efter att ha installerat Google-firmware. På grund av komplexiteten i det här problemet finns det inget enhetligt sätt att spekulera i vad som kan ha gått fel med din enhet. Vi föreslår att du söker garantireparation om blinkande lager-ROM till din egen Nexus inte har fixat det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.