Hur man låser upp en rak samtalstelefon

Försöker du låsa upp din smartphone på Straight Talk? Kanske du befinner dig i ett dåligt serviceområde och behöver använda SIM från en annan transportör, eller är du på väg till internationella resor och vill använda en lokal transportör i ditt destinationsland. Hursomhelst måste din Straight Talk-telefon låsas upp för att använda den i ett annat nätverk. Det finns några förutsättningar du måste uppfylla, men den övergripande processen är ganska lätt. Följ med nedan!

förutsättningar

Till skillnad från den allmänna åsikten, är Straight Talk-telefoner låsta, inte låsta upp. Förvirringen är att eftersom Straight Talk ägs av Verizon, som skickar telefoner som olåsta, skulle Straight Talk-telefoner också låsas upp. Det är inte fallet - Straight Talk har minst ett krav som du måste uppfylla för att låsa upp din telefon:

  1. Straight Talk låser upp telefonen efter 12 månaders betalningstjänst. Det måste vara i följd, oavbruten tjänst.
  2. Straight Talk låser upp telefoner från nuvarande och tidigare Straight Talk-kunder utan kostnad; om du köpte en Straight Talk-telefon som en privat säljare (dvs. en icke-tidigare kund) kan du fortfarande begära en upplåsningskod, men Straight Talk kan ta ut en rimlig avgift för att tillhandahålla detta.
  3. Kunder måste ha en Straight Talk-telefon som inte rapporteras stulen, förlorad eller associerad med bedräglig aktivitet (dvs. inte svartlistad).

Militära medlemmar behöver inte nödvändigtvis uppfylla alla dessa krav. Du måste använda en Straight Talk-telefon som inte är svartlistad, men du behöver inte träffa de andra. Ge dina distribueringshandlingar, och Straight Talk kommer att respektera begäran om upplåsning.

Som ni ser finns det inte många krav, men det är fortfarande ganska strikt. När du uppfyller förutsättningen kan du ringa upp Straight Talk och låta dem ge dig, sms eller e-post till dig en upplåsningskod.

Hur du låser upp en Straight Talk-telefon

Det är enkelt att låsa upp en Straight Talk-telefon. Först ska du se till att låsa upp kodkoden till hands och sedan kan vi fortsätta med processen.

  1. Stäng av telefonen
  2. Ta bort SIM-kortet med Straight Talk, och byt ut det med din operatörs SIM-kort.
  3. Slå på telefonen.
  4. Ange upplåsningskoden när du uppmanas.

Och det är allt som finns för det!

Vilken transportör kan du använda en Straight Talk-telefon på?

När du har låst upp din Straight Talk-telefon kan du ta den till minst tre transportörer. Du kan använda den på Verizon, eftersom Straight Talk ägs av Verizon. Om telefonen är tillverkad 2015 eller senare kan du ta den i GSM-nätverk som AT&T och T-Mobile också. Tyvärr kanske du inte har lycka till med Sprint och dess dotterbolag.

Du kan också använda telefoner från före 2015 på GSM-transportörer; men du måste se till att de har de nödvändiga radioapparater och hårdvarustöd för samtal, textmeddelanden och 4G LTE-data.

Använd en tredje parts tjänst

Straight Talk, precis som andra operatörer där ute, har någon byråkrati på plats som gör det svårt att låsa upp en telefon. Det finns krav du måste uppfylla, och om du inte uppfyller dem avvisas din upplåsningsbegäran. Lyckligtvis kan du som en sista utväg använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din smartphone. Om du använder ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati från din operatör. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. När du har köpt en kod skickas den vanligtvis direkt till det medföljande e-postmeddelandet och sedan kan du följa de medföljande stegen för att låsa upp din telefon.

Dom

Kraven på Straight Talk är ganska få men ändå ganska strikta. Att behöva ha 12-månaders rak betalningstjänst är svårt att möta som en förbetald tjänst, eftersom inte alla håller fast vid förbetalda länge. Så om du inte uppfyller kraven på Straight Talk för att låsa upp en smartphone, kanske du tror att du har turen - men inte riktigt. Som vi nämnde är en tredjepartsservice en fantastisk sista utväg. Du måste betala lite extra kontant på förhand för en upplåsningskod, men de gör det möjligt för dig att kringgå de hinder som Straight Talk lägger framför dig.

Har du låst upp en Straight Talk-telefon tidigare? Ljud av i kommentarerna nedan.