Hur man låser upp en mobiltelefon

Så du har en telefon från T-Mobile, och kanske är du på väg till ett område där det inte finns någon stor närvaro från transportören, eller du vill spara pengar på extra avgifter på grund av en kommande internationell resa. För att åtgärda något av dessa problem behöver du en olåst telefon. Genom att låsa upp din T-Mobile-telefon kan du använda den i andra nätverk, inte bara T-Mobile's. Men om du köpte din telefon direkt från T-Mobile som kan göra saker lite svårare - det är inte lätt att låsa upp telefoner som köps direkt från en transportör.

Men vi kommer att ta dig steg för steg och visa dig vad du behöver göra för att låsa upp en TMobile-telefon. I slutet av den här guiden kan du använda din telefon från T-Mobile i andra nätverk i USA såväl som lokala internationella nätverk. Så låt oss dyka rätt in!

förutsättningar

Sprint kan vara en av de mest strikta transportörerna när det gäller att låsa upp, men T-Mobile slår definitivt alla andra för den mest uttömmande listan med förutsättningar du måste uppfylla för att låsa upp din telefon.

  1. Enheten måste naturligtvis vara en från T-Mobile. Om det inte är det, kan du uppenbarligen inte använda T-Mobile för att låsa upp det.
  2. Telefonen får inte vara svartlistad, t.ex. rapporterad förlorad, stulen eller används i bedräglig aktivitet.
  3. Telefonen som är kopplad till T-Mobile-kontot måste vara i "god status", dvs betalningar sker i tid.
  4. Du måste ha en aktiv T-Mobile-prenumeration.
  5. Linjen du begär att låsa upp måste ha varit aktiv i minst fyrtio dagar.
  6. T-Mobile kräver inte att du ska ha en avbetalningsplan betalad; Du måste dock ha minst 18 månatliga på varandra följande betalningar. T-Mobile kommer att överväga att låsa upp vid denna punkt; dock i de flesta fall om du är ...
  7. med hjälp av T-Mobile: s utrustningsinstallationsplan eller så hyrs den via deras JUMP! On Demand-programmet måste alla betalningar göras och enheten betalas.
  8. T-Mobile kan också avvisa dig baserat på hur många låsningsförfrågningar du har gjort på ett år. Om du gjorde mer än två upplåsningsförfrågningar per rad på ett enda år kommer T-Mobile förmodligen att avslå din upplåsningsbegäran.
  9. T-Mobile kan via deras Device Unlock App - eller via telefon - begära ett köpbevis från dig innan du kan fortsätta.

Hur du låser upp din T-mobiltelefon

Nu när vi har en lång lista med förutsättningar ur vägen, kan vi äntligen få till att låsa upp T-mobiltelefonen. T-Mobile har faktiskt ett av de mest sömlösa och automatiserade sätten att låsa upp en enhet, och det är via en app.

Så för det första kan du låsa upp din T-Mobile-telefon genom appen T-Mobile Mobile Device Unlock, så länge du uppfyller de ovannämnda kraven.

Det andra alternativet är att gå över till T-Mobile-webbplatsen och ta en direkt chatt med en T-Mobile kundtjänst. Du kan begära en upplåsning där, och du blir uppenbarligen ombedd att verifiera vissa kontouppgifter. Det andra alternativet är att faktiskt komma i telefon med T-Mobile på 1-877-746-0909 och begära att en linje låses upp.

Du kan ringa samma rad för förfrågningar om att låsa upp en förbetald enhet; Det finns dock några ytterligare krav som du måste uppfylla. För en måste enheten ha varit aktiv i minst ett år. Dessutom måste enheten ha haft $ 100 eller mer i förbetalda påfyllningar.

Använd en tredje parts tjänst

Om T-Mobile säger att de inte kan låsa upp din smartphone, eller om du bara inte vill gå igenom besväret med att verifiera alla dessa krav, kan du använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din T-Mobile-smartphone. Genom att använda ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati på plats från T-Mobile. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du sluta överlämna dina pengar till en i gengäld för ingenting.

Dom

Här har vi visat hur du kan låsa upp din T-mobiltelefon. T-Mobile har enkelt några av de mest strikta förutsättningarna för dem alla. De annonserar sig själva som Un-carrier, bättre än de andra transportörerna där ute; men de gör det omöjligt att lämna. Lyckligtvis, om T-Mobile inte låser upp din telefon, kan en av de många upplåsningstjänster som finns där.