Hur man låser upp en cricket-telefon

Cricket är kanske inte den mest kända trådlösa tjänsten på marknaden, men som ett dotterbolag till AT&T är det ett utmärkt val för lokalbefolkningen som letar efter en billigare trådlös tjänst än vad många av de stora företagen erbjuder. Men precis som de stora företagen, kan du flytta till eller åka till områden där cellsignalen är dålig, eller så vill du inte få upp absurda avgifter när du åker på internationell resa. Det är därför det är så trevligt att kunna låsa upp telefonen på Cricket. När en cricket-telefon är olåst kan du enkelt pop-in ett SIM-kort från en annan operatör för bättre mobilservice eller använda en billigare, lokal trådlös tjänst när du reser internationellt.

Så hur låser du upp en Cricket-telefon exakt? Följ med nedan så tar vi dig igenom processen steg för steg.

förutsättningar

Cricket, liksom andra transportörer, har vissa förutsättningar som du måste uppfylla innan du kan begära att din telefon ska låsas upp.

 1. Enheten du vill låsa upp har varit aktiv i minst sex 6 månaders betald tjänst.
 2. Enheten är utformad för användning på och är låst i Cricket: s nätverk.
 3. Enheten har inte rapporterats förlorad eller stulen. annars känd som svartlistad.
 4. Enheten är inte kopplad till ett bedrägligt konto; ditt konto måste också ha "god status."

Cricket är faktiskt en av få bärare som stöder militär personal ganska bra. Cricket-policyn är att de låser upp en Cricket-baserad smartphone för en servicemedlem som inte uppfyller kraven, men den personen måste lämna ut distribueringspapper eller annan underlag.

Hur du låser upp en Cricket-telefon

Cricket gör det faktiskt ganska enkelt att få en upplåsningskod, så länge du uppfyller de nödvändiga kraven. Stegen för att göra det online på Cricket webbplats är:

 1. Logga in, besök Kontoinställningar och välj Hämta kod .
 2. Rulla nedåt för att hitta numret på den telefon eller linje du vill låsa upp.
 3. Välj Begär upplåsning .
 4. Låsningskoden för berättigade Android-telefoner visas automatiskt på skärmen och textas till din telefon så länge du uppfyller kraven. Upplåsningsprocessen för berättigade iPhone-användare är lite annorlunda, eftersom de får sin upplåsningskod via textmeddelande följande arbetsdag.

Du kan också använda Cricket-appen för att låsa upp din telefon.

 1. Ladda ner och ppen din myCricket-app.
 2. Om du redan är inloggad i appen, se till att logga ut.
 3. Därifrån kan du trycka på Lås upp enhet på appens inloggningsskärm.
 4. KlickaLås upp längst ner på skärmen.
 5. När din telefon har låsts upp, starta om den för att slutföra processen. När du har startat om bör du kunna ta din Cricket-telefon och använda den i alla andra nätverk, inklusive internationella.

Som vi nämnde är Cricket en av få bärare som stöder militära medlemmar med utmärkta kommunikationstjänster. Om du behöver en snabbt upplåsning, här är det officiella ordet från Cricket:

”Om du är i militären och behöver snabbt låsa upp innan installationen, ring kundtjänst på 1-800-CRICKET (1-800-274-2538) eller ring 611 från din Cricket-telefon. Vi uppskattar din service.

Använd en tredje parts tjänst

Red tape är tyvärr en sak som du måste vada dig igenom på nästan varje transportör där ute; Men om du vill hoppa över det och inte bry dig om att betala några extra dollar för att hoppa över det, kan du använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon. Om du använder ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati från din operatör. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. När du har köpt en kod skickas den vanligtvis direkt till det medföljande e-postmeddelandet och sedan kan du följa de medföljande stegen för att låsa upp din telefon.

Dom

Som ni ser, precis som andra operatörer, har Cricket några strikta krav som du måste uppfylla för att låsa din smartphone. Det är i allmänhet fallet, eftersom de vill att du ska stanna kvar på deras nätverk och inte gå till en konkurrentens nätverk. Men Cricket har fortfarande en process på plats som låter dig låsa upp din telefon. Men om du inte uppfyller dessa krav eller blir nekad kan du använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon, om du är villig att betala den extra kostnaden.

Har du låst upp en Cricket-telefon tidigare? Följde dessa steg för dig? Ljud av i kommentarerna nedan.