Hur man lägger till någon i en grupptext på Android

Hur kommunicerade människor innan grupptexter kom till? Det är en av de enklaste sätten där ute att få ett gäng människor till en konversation för att träna logistiken för ett evenemang som ni alla försöker installera. De fungerar också bra för, till exempel, allmän affärssamtal eller för att helt enkelt få information till flera människor, till exempel födelsen av ett nytt barn eller nyheter om att en familjemedlem har gått bort. Så grupptexter är oerhört användbara, men när du startar en grupptext, hur lägger du till nya människor till den texten?

Om du följer med nedan visar vi dig hur du lägger till någon i en grupptext på Android steg för steg. Låt oss dyka rätt in.

Lägg till någon i en grupptext på Android

Som är ganska likt iPhone, kan du inte enkelt lägga till någon i en befintlig grupptext. IPhone har den extra fördelen med att stödja iMessage, vilket gör att du kan lägga till någon i en befintlig grupptext, men bara upp till ett visst antal personer. Android har inte lyxen till något liknande iMessage, så att lägga till folk i en grupptext är fortfarande ganska komplicerat och ett stort hinder.

Eftersom du faktiskt inte kan lägga till någon i en befintlig grupptext på Android måste du starta en ny grupptext med den nya personen varje gång du vill inkludera ett extra nummer i konversationen. Här är stegen:

  1. Öppna din aktuella Android-textmeddelanden-app.
  2. Klicka på ikonen Nytt meddelande i appens övre högra hörn.
  3. Nu vill du lägga till varje nummer som fanns i den tidigare gruppkonversationen, men den här gången vill du se till att inkludera det nya numret som du vill vara en del av grupptexten också.
  4. Slutligen, skicka bara ett textmeddelande för att avsluta gruppskapandet.

Som ni ser är det ganska rakt fram att lägga till en ny person i din gruppkonversation; men det är lite hinder att du inte bara kan lägga till enskilda nummer i en befintlig gruppkonversation.

Facebook Messenger

Att lägga till individer till ett gruppmeddelande via traditionellt SMS är ingen enkel uppgift. Men som modern teknik och nya kommunikationsplattformar verkar SMS i sig gå dinosauriens väg. Meddelandeplattformar som Facebook Messenger, WhatsApp och andra blir mediets val. Och som en extra bonus är det mycket lättare att lägga till folk i en befintlig gruppkonversation på plattformar som dessa. I den här artikeln ska vi visa hur du kan göra det i Android-versionen av Facebook Messenger.

Det första steget är att öppna Facebook Messenger på din smartphone eller surfplatta. Du måste sedan trycka på meddelandegruppen som du vill att den nya personen ska ha en del i. Klicka sedan på gruppens namn högst upp i chatten. Om ett specifikt namn inte anges kan det helt enkelt vara en lista med namn i gruppen. Därifrån vill du klicka på länken Se gruppmedlemmar under kategorin Inställningar . Tryck sedan på knappen Lägg till person längst upp till höger på skärmen. Du har möjlighet att bläddra igenom din lista över kontakter och lägga till enskilda eller flera individer i gruppen.

Lägga till gruppmedlemmar är inte begränsat till personer som du är vän med. Du har till och med alternativ för att lägga till personer som du inte nödvändigtvis är kopplad till, men som kräver att du söker efter ett specifikt namn i sökfältet. Du kan skriva in "John Smith", hitta den John Smith du letar efter av profilbild och sedan lägga till i gruppen.

Ett enklare sätt att bjuda in specifika personer är genom en grupplänk. Inom alternativen för din specifika gruppchatt finns det faktiskt en länk som du kan kopiera till din urklipp. Skicka den länken till personer du vill lägga till din grupp på individuell basis, och de kan gå med helt enkelt genom att klicka på länken. Det gör det enklare än att söka efter personer med namn som nämnts ovan.

Dom

Gruppsamtal är ett praktiskt verktyg för att hålla kvar, men som du ser är det kanske inte det mest intuitiva verktyget i verktygslådan. Ändå är det inte omöjligt att lägga till individer i gruppsamtal - det är bara en smula hinder. Men om du använder saker som Facebook Messenger är det bara lite lättare att hantera.