Hur man laddar upp foton till Google Drive på Android

Att ladda upp dina foton till Google Drive är enkelt eftersom Google gjorde appens gränssnitt så omfattande att du aldrig kunde gå fel med det. Och det som gör det mycket lättare för de flesta Android-användare är det faktum att Drive levereras förinstallerat med nästan alla smartphones eller enheter som kör Android. Så det finns inget behov att gå till Play Store och ladda ner appen innan du kan ladda upp.

Dessutom, när du har konfigurerat din telefon korrekt med ditt Google-konto, kommer du automatiskt att logga in på appen eftersom dessa tjänster är bundna till ett konto till skillnad från andra applikationer där du måste registrera dig och verifiera din e-postadress innan du kan börja använda sina tjänster. Beroende på hur du ser på det, är Google Drive en riktigt bra molnlagring som du kan använda när som helst och var som helst.

I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du säkerhetskopierar dina foton eller laddar upp dem till Google Drive. När du har laddat upp kan du komma åt dem från valfri enhet så länge du är inloggad på ditt konto. Utan ytterligare information, så här laddar du upp bilder till Google Drive från din Android-telefon ...

Hur man sparar foto på Google Drive med alternativet Dela

 1. Hitta dokumentet på din telefon som du vill ladda upp till Google Drive.
 2. Klicka på delningsknappen. Det ser vanligtvis ut som en vänster-pekande triangel med en prick i varje punkt.
 3. Klicka på Spara för att köra.
 4. Tryck på Tillåt om du uppmanas att tillåta Google Drive åtkomst till dina filer.
 5. Lägg till en titel i dokumentet om du vill eller ändra / skapa namnet på mappen där den skulle ligga och tryck på Spara i nedre högra hörnet på skärmen.

Uppladdningen kan ta bara en sekund eller två beroende på din anslutning som filens storlek. När du har laddat upp kan du öppna Google Drive direkt från applådan och om du inte ändrade standardkatalogen kan filen hittas i huvudkatalogen "My Drive" annars skulle den vara i mappen du skapade.

Hur man laddar upp foto till Google Drive utan att dela

 1. Starta Google Drive från din startsida eller från applådan.
 2. När appen öppnas kan du direkt se dina uppladdade filer samt mapparna du skapade.
 3. För att ladda upp dina foton trycker du på plussymbolen (+) i det nedre högra hörnet.
 4. Klicka nu på ikonen för överföring.
 5. Navigera till mappen där dina foton sparas.
 6. Om du vill ladda upp bara en bild klickar du på den men om du vill ladda upp mer än en, tryck och håll ned bilden tills en bock visas till vänster och tryck sedan bara på de bilder du vill ladda upp.
 7. Klicka på Öppna i det övre högra hörnet.
 8. Vänta tills överföringen är klar.

När det gäller att ladda upp foton till Google Drive på Android är det här några procedurer som du kan göra enkelt.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.