Hur man laddar ner / installerar appar på Samsung Galaxy S7 från Galaxy Apps & Play Store

Att äga en Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7), eller någon Galaxy-enhet för den delen, ger dig åtkomst till åtminstone två applikationsmarknader: Samsungs Galaxy Apps och Googles Play Store. Som du kanske redan känt är appar från Samsungs marknad utvecklade av dess programmerare och är exklusiva för dess enheter endast medan de från den senare är för alla telefoner och surfplattor som kör Googles Android-operativsystem.

I den här tutorialen kommer jag att visa dig hur du laddar ner och installerar applikationer från båda marknaderna och guidar dig hur du kan uppdatera dina appar och avinstallera några som du inte behöver längre. I den senare delen av inlägget kommer jag att visa dig hur du rensar appens cache och data och kort förklarar varför det är mycket viktigt vid felsökning av apprelaterade problem. Klicka på länken nedan för att hoppa till ett specifikt avsnitt:

 • Ladda ner / installera appar från Samsung Galaxy Apps
 • Ladda ner / installera appar från Google Play Store
 • Hur du uppdaterar Galaxy S7-appar
 • Hur man avinstallerar appar från Galaxy S7
 • Hur man rensar cache och data och varför det är viktigt

Innan du går längre, om du har problem med din Galaxy S7 och försöker hitta lösningar för dem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat flera problem sedan telefonen släpptes. Hitta frågor som är liknande eller relaterade till din och använd lösningarna vi tillhandahöll. Du kan också kontakta oss via detta formulär om du behöver ytterligare hjälp.

Ladda ner / installera appar från Samsung Galaxy Apps

Det finns många appar du kan ladda ner från Samsungs marknad som du kan använda för att få ut mesta möjliga av din nya smartphone. Om du inte vet det ännu så här laddar du ner appar från Galalaxy Apps:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Galaxy-appar. När du öppnat är den första fliken "KATEGORI" och andra flikar "PERSONALBILDER", "EXKLUSIV" och "TOP".
 3. Låt oss gå till 'EXCLUSIVES' för den här självstudien.
 4. Under Galaxy Essentials, tryck på Se mer.
 5. För den här självstudien, låt oss försöka installera SideSync så tryck på nedladdningsikonen bredvid den.
 6. För att bekräfta din åtgärd, tryck på "ACCEPT OCH NEDLADDNING."
 7. Appen installeras automatiskt efter nedladdningen. När du är klar klickar du på Play-ikonen för att öppna den.
 8. Det kan finnas några säkerhetsdialogrutor, så bara bekräfta eller låta appen köras. För detta ändamål trycker du på "ALLOW" när du blir ombedd att "Tillåt SideSync att spela in ljud?"

Ladda ner / installera appar från Google Play Store

Nedladdning och installation av applikationer från Play Store är ganska enkelt och lätt att göra med tanke på att det är den officiella marknadsappen för alla Android-enheter.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Play Store.
 3. Du kan bläddra igenom kategorierna för att hitta det du letar efter eller helt enkelt ange nyckelordet i sökfältet.
 4. Låt oss försöka söka efter SideSync för den här handledningen.
 5. När den hittats klickar du på knappen 'INSTALLERA' för att påbörja installationen.
 6. Tryck på 'ÖPPEN' om du vill starta appen efter installationen.
 7. Det kan finnas några säkerhetsdialogrutor, så bara bekräfta eller låta appen köras. För detta ändamål trycker du på "ALLOW" när du blir ombedd att "Tillåt SideSync att spela in ljud?"

Hur du uppdaterar Galaxy S7-appar från Play Store

Utvecklare lanserar ofta uppdateringar för sina appar för att se till att de kör smidigt och är kompatibla med nuvarande firmwareversioner för nästan alla Android-enheter. Så kommer det alltid komma en tid som du behöver uppdatera en app och här är hur du gör det:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Play Store.
 3. Tryck på App-lådan i skärmens övre vänstra hörn.
 4. Tryck på Mina appar och spel.
 5. Du vet om en app behöver uppdateras eftersom det finns en 'Uppdatera' text bredvid den. Du kan trycka på appen och trycka på 'UPDATE' -knappen eller bara trycka på 'UPDATE ALL' -knappen för att uppdatera alla appar som har tillgängliga uppdateringar.
 6. Beroende på uppdateringens storlek och din anslutningshastighet kan processen ta från några sekunder till några minuter.

Hur man avinstallerar appar från Galaxy S7

Det finns applikationer du inte kommer att använda längre, orsakar problem med din telefon eller tar upp så mycket utrymme. Dessa appar bör avinstalleras från din telefon för att förhindra ytterligare komplikationer och det gör du på så sätt:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta inställningar och tryck på den.
 3. Bläddra till och knacka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Hitta appen du vill avinstallera och tryck på den.
 6. Tryck på knappen 'UNINSTALL'.
 7. En ny dialogruta dyker upp, tryck på OK för att bekräfta din åtgärd.

Hur man rensar cache och data och varför det är viktigt

Under första gången appen startas kommer systemet att skapa sin cache så att nästa gång den körs blir den smidig och snabb. Oftare skadas dessa cachar och resultatet fryser och kraschar till appen så att de måste rensas eller raderas. Samma sak gäller data som samlats in efter flera sessioner med att använda appen. Det är viktigt att du vet hur du gör denna procedur eftersom det finns tillfällen då en enkel appkrasch kommer att leda till mer komplicerade problem med system och firmware som kan leda till att telefonen fryser, släpar, kraschar, startar om osv.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på Applications och sedan Application Manager.
 4. Dra till fliken ALLA.
 5. Hitta och tryck på appen i fråga.
 6. Tryck först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache och sedan på Rensa data, Ta bort.

Det finns tillfällen då appar kraschar och som gör att inställningstjänsten kraschar. Du kan inte komma åt applikationshanteraren. Så i det här fallet måste du starta upp din telefon i säkert läge så att den aktuella appen tillfälligt inaktiveras innan du fortsätter med felsökningsförfarandet. Så här startar du din Galaxy S7 i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart ned Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

När du är i säkert läge kan du fortsätta med att rensa cache och data eller avinstallera appen.

Jag hoppas att denna tutorial kan hjälpa dig att få ut det mesta av din nya Galaxy S7. Om du har frågor kan du lämna en kommentar eller kontakta oss genom att fylla i detta formulär.