Hur man kör Samsung Galaxy Note8 i säkert läge, återställningsläge, torka av cache-partition och utföra Master Återställ [Tutorials]

Om du är en ny ägare till Samsung Galaxy Note8 finns det grundläggande felsökningsförfaranden som du behöver lära dig för att hjälpa dig fixa mindre och till och med allvarliga problem med det. Även om det är en av de mest kraftfulla smartphones på marknaden idag, kan du inte förneka det faktum att det alltid kommer att finnas fall där du kommer att stöta på en hicka eller två medan du använder den. Vissa av dessa problem kan verka komplicerade men baserat på vår erfarenhet kan de åtgärdas genom att göra några grundläggande felsökningsförfaranden.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att köra din Galaxy Note8 i Safe Mode, som tillfälligt inaktiverar alla tredjepartsappar; starta den i återställningsläge, vilket ger dig alternativ för att torka av cache-partition och till och med göra Master Reset för att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Dessa procedurer är de viktigaste som du behöver lära dig eftersom de alltid är mycket effektiva när de används korrekt för att lösa de flesta problem med din enhet. Så fortsätt att läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men om du försöker hitta en lösning på ditt problem kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note8 eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen du kan stöta på. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Vi kommer att försöka hitta en lösning på ditt problem och publicera på vår webbplats.

Hur du kör din Galaxy Note8 i säkert läge

Som jag nämnde tidigare är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade när du startar upp telefonen i det här läget. Men att köra din telefon i detta läge ensam löser inte problemet utan ger dig en uppfattning om vad problemet handlar om eller vad som orsakar det.

Om en av apparna som du laddade ner och installerade från Play Store orsakar problemet, finns det en större sannolikhet för att problemet inte kommer att uppstå medan din telefon är i det här läget. Du måste dock fortfarande fortsätta med din felsökning för att avgöra vilken av dessa appar som är den skyldige.

Så här gör du att din Note8 körs i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När du är i detta läge och problemet inte inträffar är det uppenbart att en eller några av de tredjepartsappar du installerade orsakar problemet. Om du inte har en aning om vilken app som är den skyldige kan du försöka uppdatera appar som måste uppdateras ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Å andra sidan, om du redan har några appar i åtanke, försök sedan rensa cacheminnet och data för att återställa dem. Du måste göra samma procedur för varje app du misstänker ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Om det här inte löser problemet börjar du telefonen i normalt läge och avinstallera dessa appar en efter en tills problemet är rätt ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Hur du startar upp din Galaxy Note8 i återställningsläge och torkar cache-partition

Det finns tillfällen då problem inträffar utan uppenbar anledning alls, och för det mesta beror dessa problem på några korrupta systemcacher. En systemcache är faktiskt en tillfällig fil som skapas och används av systemet. Det är tillfälligt eftersom det kan tas bort och ersättas utan att det påverkar telefonens totala prestanda. Men när de blir skadade eller föråldrade och systemet fortsätter att använda dem, är det när problem kommer ut och de påverkar vanligtvis enhetens prestanda. De vanligaste tecknen på prestationsrelaterade problem är fördröjningar, frysningar, ofta omstart och till och med slumpmässiga avstängningar.

När dessa saker inträffar måste du bara ta bort cacheminnet så att de kommer att ersättas med nya som inte har problem med systemet. Men eftersom du inte har tillgång till enskilda cacheminne måste du radera alla samtidigt och du kan göra det genom att starta din telefon i återställningsläge och torka av cache-partitionen ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Din Note8 tar lite tid att starta om efter torkning av cache-partitionen eftersom den kommer att bygga om raderade cacheminne. Strax efter att den har blivit aktiv kan du försöka se om de fortfarande kvarstår eftersom i så fall kan nästa procedur kunna hjälpa dig.

Så här utför du Master Reset på din Galaxy Note8

Återställning av Master kommer att föra tillbaka din Note8 till fabriksinställningarna eller konfigurationen. Det är det mest effektiva felsökningsförfarandet som hanterar nästan alla problem med din telefon förutsatt att problemet inte beror på fysisk eller vätskeskada. För användare som har stött på problem som inträffade utan uppenbar orsak kommer en återställning alltid att kunna fixa dem. Men detta kommer alltid i slutet av varje felsökning på grund av besväret med att säkerhetskopiera dina filer och data. Kom ihåg att en återställning kommer att ta bort alla data eller filer i telefonens interna lagring så se till att göra en säkerhetskopia innan du faktiskt återställer enheten.

Vi föreslår också att du noterar ditt Google-ID och lösenord som du använder i den här telefonen så att du inte blir låst ur din enhet efter återställningen. Om du inte är säker på dina inloggningsuppgifter är det bättre att du inaktiverar Factory Reset Protection för din Note8 innan du återställer och här är hur det görs ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

När du är redo att återställa telefonen följer du dessa steg för att föra tillbaka telefonen till standardinställningar ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också återställa din Note8 från menyn Inställningar ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Jag hoppas att denna handledning kan hjälpa dig att lösa problemet med din Samsung Galaxy Note8.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.