Hur man kör Cydia-appar på iPhone utan Jailbreak

Cydia är en populär alternativ app-butik för jailbrutna iOS-enheter. Den innehåller många användbara tweaks, verktyg, emulatorer och andra appar. Med det är det möjligt att anpassa alla iOS-enheter i nästan samma utsträckning som Android-användare kan anpassa sina smartphones och surfplattor.

Men eftersom inte alla är villiga att riskera att göra en dyr iPhone eller iPad till en värdelös tegel får många iOS-användare aldrig prova vad som är möjligt med Cydia-appar.

AiiR, skaparen av iOSEmus, vill ändra det. iOSEmus är en tjänst som gör det möjligt att installera många populära Cydia-appar utan jailbreak. Allt du behöver göra är att installera iOSEmus-appen på din iOS-enhet genom att följa våra instruktioner nedan:

Öppna den webbläsare du väljer och gå till //iosem.us/.

Länken tar dig till den officiella webbplatsen för iOSEmus. Där kan du välja vilken ikon du vill att appen ska använda och starta installationsprocessen.

Följ anvisningarna för att installera iOSEmus-profilen på din enhet. Du kommer att se en varning som säger "Profil är inte signerad." Kom inte ihåg denna varning och tryck bara på Installera-knappen för att fortsätta.

När du har installerat profilen kan du återgå till hemskärmen och starta iOSEmus-appen, som nu ska installeras på din enhet.

Det bör finnas en rad med knappar längst ner på huvudskärmen för iOSEmus. En av knapparna kommer att avbilda en pil som pekar inuti en låda. Den här knappen tar dig till avsnittet Appar, spel och emulatorer. Klicka på den.

Avsnittet Appar, spel och emulatorer är ytterligare uppdelat i flera andra avsnitt. Bland dem finns avsnittet Alla appar och Emus, som innehåller alla appar du kan installera från iOSEmus. Klicka på den.

Navigera genom den långa listan med tillgängliga appar och spel tills du ser något du vill installera. Appar med en grön linje bredvid sin ikon ska fungera på din enhet. Appar med blå linje kanske inte fungerar på din enhet. Välj en app och tryck på Installera-knappen.

Följ anvisningarna för att slutföra installationsprocessen.

Gå tillbaka till hemskärmen och prova den nyinstallerade appen. Om det fungerar behöver du inte göra något annat.

Om det inte fungerar kan du behöva gå till Inställningar > Allmänt > Profil- och enhetshantering . Klicka på alternativet under Enterprise App (det kan finnas flera alternativ, och du måste ta reda på vilken av dem som motsvarar appen du just har installerat) och berätta för din iOS-enhet att du vill lita på appen.

Stänga tankar

Tänk på att vissa saker som du kan ladda ner från iOSEmus kanske inte är helt lagliga. Det kan inkludera emulatorer som, även om de inte är olagliga i sig, gör det möjligt att spela piratkopierade spel, men det kan också innehålla knäckta kopior av betalda titlar från App Store. Var försiktig, dubbelkontrollera allt du klickar på och be om en andra åsikt när du inte är säker.

Med det i åtanke kommer du verkligen att vara försiktig när du rör dig med dessa saker, eftersom du mycket enkelt kan ogiltigförklara din iPhone-garanti. Så om du stöter på ett problem med din iPhone, med programvaran eller hårdvaran, kommer du i princip att sitta kvar med pappersvikt.

Slutligen, om du stöter på problem med iOSEmus, finns det också TutuApp, som erbjuder en mycket liknande funktionalitet, så att du kan ladda ner Cydia-appar och spel utan jailbreak.