Hur man kör Android-spel och appar på Mac eller PC

Mobilappar och spel har utvecklats från triviala distraktioner till en viktig del av vårt dagliga liv. För 2017 förväntas antalet mobiltelefonanvändare uppgå till 4, 77 miljarder, och en allt större andel människor som utgör detta förvånansvärt stora antal spenderar mer tid med sina favoritappar än med deras favoritprogram för Mac och PC.

Det är meningsfullt för företag att utveckla lösningar som skulle passera gränserna för enskilda plattformar och operativsystem. Microsoft driver sin idé om universella appar som kan köras över deras ekosystem, men hur är det med Android? När allt kommer omkring når antalet globala Android-användare stadigt 2 miljarder.

Googles stora plan för att föra de 2, 2 miljoner appar som för närvarande finns i Play Store till andra plattformar kretsar kring Google Chrome. Företaget har skapat ett blomstrande ekosystem med stöd av utmärkta kostnadsfria verktyg som uppmuntrar vanliga människor och skickliga utvecklare att förvandla sin vision till verklighet och hävda sin plats på toppen av det bästsäljande diagrammet. Deras lösning kallas ARC Welder, men flera andra alternativ finns också tillgängliga, varav två förklaras i den här artikeln.

Namnet på detta Google Chrome-tillägg står för App Runtime för Chrome. Projektet lanserades tillbaka i september 2014, och syftet är att låta användare köra sina favorit Android-appar på alla operativsystem som stöder Google Chrome.

Bortsett från det faktum att ARC Welder är ett officiellt verktyg som Google släppt, ligger dess största fördel i dess enkelhet. Eftersom det egentligen bara är ytterligare ett tillägg, känner det direkt bekant för de flesta Google Chrome-användare. När den är installerad kan appen startas från Apps-bokmärket, vanligtvis beläget på vänster sida av bokmärkesfältet.

En av de största fördelarna med ARC Welder är dess kompatibilitet att köra Android-appar på chromebook . Om du är Chromebook-ägare skulle du veta att det är svårt att hitta appar som normalt körs på PC eller MAC. Lösningen är att få köra apk på Chromebook med ARC Welder.

Inrätta

 1. Gå till ARC Welders Chrome Web Store-sida och klicka på knappen "Lägg till Chrome".
 2. Bekräfta installationen av tillägget genom att klicka på knappen "Lägg till".
 3. Öppna ARC Welder genom att klicka på dess ikon i Chrome App-menyn.
 4. Välj katalogen där du vill att ARC Welder ska lagra applikationsdataposter.
 5. Lägg till apk-filen för appen som du vill prova.

Den enda delen av installationsproceduren som du troligtvis har problem med är att få apk-filen. För applikationer som redan är installerade på din enhet är det enklaste sättet att få sin apk-fil genom att säkerhetskopiera dem med en app som Titanium Backup. Du kan också titta online för att se om apk-filen inte är tillgänglig för nedladdning, men genom att göra det utsätter du dig själv för skuggiga webbplatser fyllda med skadlig programvara.

begränsningar

Den största tekniska begränsningen är det faktum att ARC inte längre stöds på 32-bitars x86-plattformar. De flesta Windows- och Mac-användare bör vara okej, men Linux-användare som kör lätta 32-bitars distributioner på äldre hårdvara kan inte köra ARC Welder på sina system.

Det finns inte heller något sätt att köra flera applikationer samtidigt. Varje gång du kör en app måste du välja om du vill att den ska visas i stående eller liggande läge. Även om ARC Welder stöder Google Play-tjänster har inte alla utvecklare uppdaterat sina applikationer för att stödja ARC Welder. Som ett resultat stöter du ibland på runtime-fel eller plötsliga kraschar. Detta händer vanligtvis när du försöker komma åt en funktion som din dator helt enkelt inte har, till exempel en accelerometer eller kamera.

Prestanda är förvånansvärt bra, och mindre krävande spel körs utan problem även på svagare hårdvara. Generellt sett bör alla moderna datorer leverera tillfredsställande prestanda.

Android Emulator är en del av Android Software Development Kit (SDK), som innehåller en omfattande uppsättning utvecklingsverktyg, såsom en felsökare, bibliotek, en handenhetsemulator baserad på QEMU, dokumentation, provkod och handledning.

Med det kan utvecklare testa sina appar och spel direkt på sina datorer. Eftersom det skulle vara nästan omöjligt för en enda utvecklare att ha tillgång till även en liten bråkdel av Android-enheter, stöder emulatorn Android-telefoner, surfplattor, Android Wear och Android TV.

Tangentbordet kan styras med en mus och tangentbord eller med hjälp av virtuella hårdvaruknappar, pekskärmar, riktningsdynor (D-pads), styckbollar, hjul och olika sensorer. Miljön där appar körs på emulatorn är ett fullt Android-operativsystem som du känner till det från din smartphone eller surfplatta. Allt som appen kan göra på din smartphone kan göras i emulatorn, med undantag för virtuellt stöd för Wi-Fi, Bluetooth, NFC, SD-kort, hörlurar och USB.

Inrätta

 1. Ladda ner SDK-paketet från Googles officiella webbplats.
 2. Installera det precis som du skulle göra för någon annan applikation.
 3. Använd AVD Manager (Verktyg> Android> AVD Manager) för att skapa en simulerad virtuell enhet som ska köras i Android Emulator.
  • Om du inte vill skapa en helt ny är det okej att använda ett av de förkonfigurerade alternativen.
 4. Kör emulatorn med den virtuella enheten du har skapat eller valt i föregående steg.
 5. Gå till katalogen android-sdk / tools i kommandotolken och skriv sedan:
  • adb installera filnamn.apk (Windows)
  • ./adb installera filnamn.apk (Linux eller Mac)
  • Detta kommer att ladda och installera apk-filen i den virtuella enheten.

begränsningar

En stor begränsning är frånvaron av Play Store. Detta tvingar dig att hoppa igenom några få bågar och gör denna metod olämplig för daglig användning.

Med stöd av Intel, Samsung, Qualcomm, AMD är BlueStacks App Player en drömlös lösning för alla ivrigaste Android-spelare som vid en tidpunkt undrat hur det skulle vara att spela alla sina favoritspel på PC eller Mac. BlueStacks "Layercake" -teknologi gör att även de mest grafikintensiva spelen kan fungera smidigt på fullskärm. Programvaran översätter mus- och tangentbordskommandon för att leverera en problemfri upplevelse.

Från det ögonblick du besöker den officiella webbplatsen förstår du omedelbart att BlueStacks handlar om spel. Ett team av redaktörer väljer sina favoritspel varje vecka för att ge sina användare en stadig ström av nya saker att prova. Men du kan också installera din favorit Android-meddelanden-app på samma sätt som du kan göra dina favoritspel.

Istället för att emulera hela operativsystemet fungerar BlueStacks mer som ett speciellt kompatibilitetslager som ansluter appar till din PC eller Mac. Nya appar uppför sig mycket som inhemska applikationer, var och en har sin egen skrivbordsikon. Detta gör programvaran lämplig även för avslappnade användare, som annars skulle bli avskräckta av den tekniska komplexiteten hos Android Emulator för Google eller begränsade funktioner i ARC Welder.

Om du har fångat upp Pokemon-fenomenet kan du spela Pokemon Go på PC med BlueStacks, och naturligtvis de flesta andra populära spel också.

Inrätta

 1. Ladda ner BlueStacks från den officiella webbplatsen.
 2. Installera BlueStacks och kör den.
 3. Välj vilken app du vill installera från hemsidan till BlueStacks.
 4. Starta den installerade appen.

begränsningar

BlueStacks är en väloptimerad mjukvara som kan köra de flesta spel utan problem. För en sådan kapabel applikation är hårdvarukraven inte alls dåliga, och du behöver definitivt inte äga en avancerad speldator bara för att spela Angry Birds. Som sagt, dåligt skrivna eller optimerade Android-appar som skulle fungera dåligt även på smartphones och surfplattor kommer att prestera så mycket sämre när de körs med BlueStacks.

Varje metod för att köra Android-spel och appar på Mac eller PC som beskrivs i den här artikeln är lämplig för en lite annan typ av användare. ARC Welder är perfekt om du bara vill ge Android-appar på PC eller Mac utan att slösa bort tid på konfigurering. Men om du har lite tid att göra, gör den officiella Android Emulator allt du någonsin kan behöva. Det är också ett fantastiskt första steg in i världen för Android-utveckling. Sist men inte minst är BlueStacks perfekt för Android-spelare som vill ta sina favoritspel från gränserna till små smarttelefonskärmar.