Hur man kontrollerar hur mycket VRAM har jag i Windows 10

VRAM eller Video Random Access Memory liknar faktiskt ditt normala RAM men är dedikerat till GPU. Det är vanligtvis mycket snabbare än standard RAM eftersom det används för att lagra texturer och bilddata som din dator kommer att visa. Ju mer VRAM din dator har desto mer komplexa bilder den kan ladda. Du undrar kanske hur mycket VRAM jag har i Windows 10? Du har väl kommit till rätt ställe eftersom vi kommer att visa dig hur du får informationen.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man kontrollerar hur mycket VRAM har jag i Windows 10

Kontrollera VRAM från skärminställningar

Du kan kontrollera hur mycket VRAM din dator har från skärminställningarna.

  • Skriv "Displayinställningar" i sökfältet i Windows 10 och klicka på det första resultatet.
  • Rulla ner till botten av Display-sidan och klicka på Advanced Display Settings.
  • Klicka på den markerade texten längst ner som visar egenskaperna för Display-adapter för Display 1.
  • Du ser ditt VRAM eller det dedikerade videominnet på fliken som dyker upp.

Kontrollera VRAM med dxdiag-verktyget

En annan användbar metod för att kontrollera hur mycket VRAM jag har i Windows 10 är att använda dxdiag-verktyget. Detta är särskilt användbart om du har två grafikkort installerade i ditt system.

  • Skriv "Kör": i sökfältet i Windows 10 och öppna appen.
  • Skriv "dxdiag" i fältet och klicka på OK. Om det ger dig en fråga om att ansluta till internet klickar du på Ja.
  • När DirectX Diagnostic Tool öppnas, klicka på Display; du bör se informationen om din GPU. Den VRAM du har kan hittas i Display Memory.

Kontrollera VRAM med CPU-Z

CPU-Z är ett gratis verktyg som kan upptäcka information om ditt datorsystem. Det ger en översikt över vilka hårdvarukomponenter som är installerade i din dator och visar också deras egenskaper.

  • Ladda ner CPU-Z-versionen som passar din dators hårdvara på det språk du föredrar.
  • Installera CPU-Z och kör sedan den.
  • Vänta tills CPU-Z upptäcker datorns grafikkort. När det gör det, navigerar du till fliken Grafik så ser du all information den lyckades hitta om din GPU, inklusive hur mycket dedikerat videominne eller VRAM den har.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.