Hur man installerar Fortnite på Google Pixel 3

Om du använder mobilspelet och har den nya Google Pixel 3, borde du ha hört talas om Epics rörelse för att föra Fortnite till mobila enheter. Nästan alla nya smartphones med genomsnittliga till höga tekniska specifikationer kan spela spelet men till skillnad från andra appar kan Fortnite inte laddas ner från Play Store trots att det är gratis.

Ett råd, om någon skickade dig en länk där du kan ladda ner spelet från, var försiktig, särskilt om länken pekar på andra webbplatser. Ladda ner spelet från Epic Games webbplats bara för att se till att ditt konto inte äventyras. Kom ihåg att spelet inte kan laddas ner från Play Store och andra appbutiker där ute och du behöver inte betala ett öre för att kunna spela spelet eftersom det är gratis att spela.

Nu, innan du går vidare, är här information du kanske behöver veta ...

Fortnite Android Minsta Specifikationer

  • 64-bitars Android 5.0 Lollipop eller högre
  • 3 GB ledigt lagringsutrymme
  • 3 GB RAM-minne
  • GPU Adreno 530 eller bättre, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 eller bättre

I grund och botten kan din Google Pixel 3 köra det här spelet som en bris så du bör inte ha några problem när det har installerats.

Hur man installerar Fortnite på Pixel 3

Som jag sa tidigare vill utvecklarna av Fortnite inte gå igenom det konventionella sättet att distribuera appen så här är vad du ska göra:

  1. Gå till Epic Games webbplats eller följ denna länk.
  2. Du måste skanna QR-koden så att du kan ladda ner filen som också kommer att initiera nedladdningen av datafiler för spelet.
  3. När filen har laddats ner ger du tillstånd så att den kan köras på din telefon. Instruktionerna kommer att visas på skärmen så att du bara måste följa dem.
  4. Filen kommer att installeras och det är den som ska initiera nedladdningen av nödvändiga datafiler så att spelet kan köras. Beroende på din anslutning kan det ta flera minuter att slutföra och du måste använda WiFi istället för mobildata.
  5. Hela processen kommer att vara sömlös men appen kan uppdateras en eller två gånger eftersom det redan har flera uppdateringar släppts av utvecklaren.
  6. När Fortnite väl har installerats på din Pixel 3 kanske du måste registrera dig för ett nytt konto eller om du redan har spelat spelet via andra plattformar, måste du bara logga in med det konto du använde.

När det gäller installationen av Fortnite på Pixel 3 är det allt du behöver veta och göra innan du kan börja spela på din mobila enhet.