Hur man gör en Minecraft-server under 2020

Du kommer ihåg hur hyped och populär Minecraft var när det gick virala år sedan. Det var allas favoritvideospel, och även om du kanske inte hör om det mycket i dag är Minecraft fortfarande extremt populär. I själva verket slutade Microsoft med att förvärva Minecraft när de köpte utvecklaren Mojang 2014 för 2, 5 miljarder dollar. Från idag har över 120 miljoner exemplar av Minecraft sålts över hela världen, vilket gör det till ett av de populäraste videospel i världen.

Spelet kan vara mycket roligt, så att du kan bygga dina egna världar med olika block och material du kan skaffa. Spelet kan bli ännu roligare när du går online och spelar med andra människor - det finns alla typer av anpassade kartor med roliga minispel och häpnadsväckande världar som människor har byggt.

Men vad sägs om du vill skapa din egen online Minecraft-server? Är det till och med möjligt för lekmannen? Kanske har du en idé för en värld, och du vill dela den med online Minecraft community. Tja, du har tur! Det är faktiskt ganska enkelt att skapa din egen Minecraft-server, och det kostar inte heller för mycket pengar.

Ladda ner mjukvaran

För att komma igång med att skapa din egen Minecraft-server måste du först ladda ner den officiella Minecraft-serverprogramvaran. Microsoft gör det faktiskt väldigt enkelt att ladda ner programvaran och hålla den fritt tillgänglig direkt från Minecraft-webbplatsen. Du kan ladda ner den här gratis. När du har laddat ner den flyttar du filerna till disken och mappen som du vill köra Minecraft-servern från - det kan vara något som C: \ MyFirstMinecraftServer. Du vill se till att JAR-filen sitter här, men kör den inte riktigt ännu, eftersom vi inte är redo att starta Minecraft-servern.

Ladda ner den senaste versionen av Java

Minecraft körs främst med Java-programmeringsspråket, och som sådan måste du se till att din dator kör den senaste versionen av Java. De flesta Windows-baserade datorer har Java redan installerat och levererar till och med automatiska uppdateringar, men om du inte har det kan du gå vidare och ladda ner det gratis på www.java.com. Obs: Maskinen som du är värd för servern på måste ha hämtat Java . Det finns inget undantag.

Om du vill kontrollera vilken version av Java du använder, eller till och med om du har Java, öppnar du kommandotolken i Windows. I Windows 10 kan du helt enkelt söka efter i sökfältet genom att skriva in cmd . Eller så kan du prova och trycka på Windows Key + R och sedan skriva cmd i rutan. Kommandotolken visas och du skriver helt enkelt java -version för att se vilken version av Java du kör. Om du ser att din version är inaktuell tar du den senaste versionen från webbplatsen.

Villkor

Därefter måste vi acceptera EULA-licensavtal för Minecraft-serverprogramvaran. Gå till mappen du skapade för dina Minecraft-serverfiler och dubbelklicka på JAR-filen för att starta din första Minecraft-server.

När den körs bör en ny fil skapas i din MyFirstMinecraftServer-mapp som heter eula.txt . Öppna den här filen med önskad textredigering och leta sedan efter raden där det står “ eula = false. ”Ändra den här raden för att säga“ eula = true . ”Spara filen. Detta accepterar villkoren för att använda Mojangs Minecraft-serverprogramvara och gör att du kan köra den.

Nu när licensavtalen accepteras, dubbelklickar du bara på JAR-filerna för att starta Minecraft-servern igen. Ett grundläggande gränssnitt visas där du får serverstatistik, information om spelarens anslutning och sedan en konsollogg.

Slutligen behöver vi bara berätta för servern hur mycket minne som är allokerat till den. Stäng serverfönstret och skapa en ny fil i MyFirstMinecraftServer som heter resources.bat . I filen skriver du följande rad i: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar

Ändra nu värdet på minecraft_server.jar med värdet på servern som du laddade ner eller skapade. Detta allokerar allt rätt minne till servern, och i det här exemplet är det 1 GB minne.

Starta Minecraft-servern genom att dubbelklicka på den JAR-filen. Grattis, du har precis framgångsrikt skapat din första Minecraft-server och utan kostnad för dig!

Dom

Vi beskrev ovan hur du kan skapa din egen Minecraft-server med en hemdator, men kom ihåg att det finns enklare (och dyrare) sätt att göra detta. Till exempel kan du köpa en Minecraft-server från GoDaddy och låta dem komma igång och till och med hantera den åt dig.