Hur man går förbi Google Account Verification FRP (Factory Reset Protection) 2020

På grund av många former av onlinebedömningar nuförtiden kommer stora teknikföretag med säkerhetsskydd för sina kunder och användare. Ett av sådana sätt som Google och dess partners använder för att lägga till säkerhet för Android-enheter kallas Factory Reset Protection eller FRP. För att fungera måste FRP först aktiveras på enheten. Detta görs genom att lägga till ett Google-konto på enheten. De registrerade Google-uppgifterna blir då sättet att låsa upp FRP. När den är aktiverad kommer målenheten att be om dessa referenser efter en fabriksinställning. Detta gör det svårt för tjuvarna att använda enheten eftersom de inte kan låsa upp den. Tyvärr kan detta också vara ett dubbelkantigt svärd eftersom samma säkerhetsskydd kan göra livet svårt för användare som glömmer sina Google-referenser efter en fabriksåterställning, eller för dem som köper förägda enheter med FRP aktiverade på dem.

Den här artikeln är avsedd för dig som letar efter sätt att kringgå Factory Reset Protection. Om du är en av dem, gå vidare och kolla de olika metoderna för att prova nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Hur man går förbi Googles kontoverifieringsfrp med Googles referenser

Detta är det enklaste sättet att ta hand om FRP-blocket på alla Android-enheter är att använda de registrerade Googles referenser. Således ska FRP vara låst upp och det borde vara ditt primära alternativ i denna situation. I grund och botten, vad du vill göra är att ange rätt Googles användarnamn och lösenord och det är det. Glöm inte: FRP var utformad för att avskräcka tjuvar från att använda en stulen enhet såväl som att revalidera åtkomsten till den om du är den legitima användaren. Om du inte kan ange rätt användarnamn och lösenord kan du överväga att återställa ditt lösenord istället.

Den här lösningen fungerar bara om din enhet för närvarande är ansluten till internet. Detta innebär att dess mobildata eller wifi måste vara aktiverade i förväg. Detta händer vanligtvis i fall där en användarfabrik återställer enheten men inte stängde av wifi- eller mobildata innan de gjorde det. Återställning av lösenord för ditt Google-konto måste också göras med en annan telefon eller enhet som en dator. Här är vad du behöver göra exakt:

Återställ ditt lösenord för Google-kontot

  1. Om du har glömt ditt lösenord, gå till //accounts.google.com/signin/recovery. Du blir ombedd att bekräfta om du har rätt konto genom att ange e-postadressen eller telefonnumret som är kopplat till det kontot.
  2. Välj ett lösenord som du inte redan har använt med det här kontot.

Återställ användarnamn

  1. Om du har glömt användarnamnet för ditt Google-konto, gå till //accounts.google.com/signin/usernamerecovery?hl=sv. Precis som när du återställer ditt Google-lösenord måste du ange återställningsmeddelandet för ditt glömda konto. Detta kan vara ett annat e-postmeddelande eller telefonnummer.
  2. I ditt återställnings-e-postmeddelande (det andra e-postmeddelandet som Google skickar återställningsinstruktioner till), hitta e-postmeddelandet från Google och följ stegen.

När du har gjort någon av de två procedurerna ovan, försök att låsa upp FRP igen med det nya lösenordet.

Hur man kontrollerar vilket Google-konto som ska återställas

Om du har flera Google-konton och inte kan ta reda på vilket som användes på enheten går du till //www.google.com/android/devicemanager med en annan enhet. Logga sedan in med ditt Google-användarnamn och lösenord och kontrollera listan över enheter som är kopplade till det kontot. gör samma process för varje Google-konto.

Metod 2: Hur man går förbi Google-kontoverifiering FRP genom att blinka

Om du är en legitim köpare av en förutbyggd enhet och det inte finns något sätt att låsa upp FRP med den första metoden, är det bästa skottet för dig att låta någon flasha programvaran. Detta är inte ett officiellt förslag från Samsung så att du inte kan få hjälp av dem med det här. Blinkande innebär att manuellt installera en ny eller lagerversion av telefonens firmware. Detta kräver en speciell uppsättning programvaruverktyg och viss Android-kunskap för att dra av. Detta var ursprungligen sättet för tillverkare att torka av en enhet men det hittade snart vägen till Android-gemenskapen. Förståeligt nog började ljusa Android-användare sedan använda denna procedur för att ändra aktiefirmware på enheter samt för att tvinga icke-officiell firmware på smartphones. Det finns inget universellt sätt att flasha Android-enheter och variationer i vissa steg finns till och med för samma telefonmodeller. Det är extremt riskabelt även för erfarna Android-användare, så vi föreslår att du låter en tekniker eller någon med erfarenhet göra det åt dig. Att blinka din enhet kan tegla den och i vissa fall till och med leda till permanent skada. Gör det på din egen risk.

Metod 3: Byt förbi Google-kontoverifiering FRP genom att fråga support från OEM

Om du är den ursprungliga ägaren av enheten och ingenting har fungerat hittills rekommenderar vi starkt att du får hjälp från tillverkaren av enheten. Om du till exempel har en Samsung-telefon kan du besöka ditt lokala Samsung Service Center så att de kan blixta programvaran eller låsa upp enheten för dig. När det gäller att låsa upp FRP kräver Samsung att du också visar det ursprungliga kvittot eller inköpsbeviset, så se till att ha det med dig när du besöker dem. Kom ihåg att FRP är en säkerhetsfunktion och de vill se till att bara ägaren till enheten ber dem om hjälp. De kan också be dig om ett giltigt ID för att säkerställa att du är personen som anges i kvittot.

Metod 4: Följ overifierade trick

Tredje part och overifierade sätt att låsa upp FRP finns över hela webben, men du bör vara försiktig med dem. Samsung och andra telefontillverkare har redan gjort stora framsteg för att fixa kryphål för att stärka FRP så det finns ingen garanti för att dessa metoder fortfarande fungerar just nu. Några av sätten att låsa upp Frp, med även vissa av dem som hävdar att de kan göras på distans, är inte gratis. Om pengar inte är en fråga, gå vidare och använd dem. Eftersom de inte officiellt stöds av Google och telefontillverkare, är det också möjligt att de kan äventyra enhetens säkerhet efteråt. Vi har faktiskt inte använt något av dessa inofficiella sätt att låsa upp FRP så vi kan inte rekommendera någon av dem. I allmänhet kommer vi inte att föreslå att du ens försöker men eftersom det är din telefon till att börja med, är det för dig att bedöma om de är värda att ta riskerna eller inte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.