Hur man går förbi Factory Reset Protection på Galaxy S6, andra uppstartsproblem

Ingen användare förväntar sig en dyr smartphone eftersom #Samsung # GalaxyS6 inte kommer att slå på, men sanningen är att det händer ... mycket. I den här artikeln visar vi några fall när en kraftfull gadget som en S6 inte lyckas uppfylla våra förväntningar. För att vara rättvis kan det hända att vissa av dessa problem inte helt är Samsungs fel. Det suger dock att veta hur en S6 lätt kan misslyckas.

Nedan är de specifika ämnen som nämns i detta inlägg idag:

  1. Galaxy S6 snabbladdning fungerar inte
  2. Hur man går förbi Factory Reset Protection på Galaxy S6
  3. Bruten Galaxy S6 USB-kabel orsakar långsam laddning
  4. Galaxy S6 "ÅTERVINNING ÄR INTE SEANDROID FÖRFARANDE" -fel
  5. Alternativ för saknade inställningar på Galaxy s6
  6. Galaxy S6 skärm och strömavbrott

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.


Problem nr 1: Galaxy S6 snabbladdning fungerar inte

Slumpmässigt, häromdagen slutade min snabbladdare ladda enheten i sin normala snabba takt och har återgått till en extremt långsam normal laddningshastighet (3 timmar uppges att få 49% laddning där snabbladdaren skulle ta hand om det på 45 minuter eller så). Jag har inga nya appar eller något jag kan peka på som skulle orsaka detta. Jag har läst andra forum, det vanligaste svaret jag såg var att se till att USB-kabeln sitter hela vägen in i tegelstenen som ansluts till vägguttaget. Jag kan försäkra er att det inte är mitt problem. kabeln kan omöjligt skjutas längre in i tegel ...

En annan udda fråga som jag såg på dessa forum som också inträffade för mig kort efter att snabbladdningen slutade fungera var Samsung Gear VR-appar som i huvudsak förbipasserade telefonen och gjorde min skärm helt svart utom ett litet grått X i det nedre hörnet. Skärmen öppnade sig äntligen och bad mig slutföra en installation av dessa appar och jag avbröt det. Jag har inte haft den svarta skärmen tillbaka igen men jag kan fortfarande inte få en snabb laddning.

Jag försökte öppna i säkert läge, ingenting. Jag försökte torka av cache-partitionen, ingenting. Jag försökte stänga alla appar och använda flygplansläge som föreslog här, fortfarande ingen snabbladdning. Detta är mer besvär än ett problem med funktionalitet, men det är mycket svårt för mig att gå tillbaka till denna löjligt långsamma laddning efter att jag har vant mig till den fantastiska snabbladdningen ... hjälp snälla!

Mitt nästa steg är att göra en fabriksåterställning men jag skulle hellre inte behöva flytta allt från enheten om jag inte behöver. Tack! - Kelsey

Lösning: Hej Kelsey. Vi publicerade en liknande artikel förra veckan om det här problemet så följ våra föreslagna potentiella lösningar. Som nämnts i den artikeln finns det några saker du behöver kontrollera för att begränsa orsakerna. Vi föreslog särskilt att göra en fabriksåterställning eftersom vi har stött på många liknande situationer där nämnda procedur fungerade effektivt. Det är också ett nödvändigt steg innan du fortsätter att leta efter möjliga maskinvarorsaker som felad laddare, defekt USB-kabel, felaktig laddningsport eller ett allmänt maskinvarufel på själva telefonen.

För att lägga till kan du prova att göra de möjliga åtgärder som vi tillhandahåller nedan. Vissa av dem kan fungera beroende på den verkliga orsaken till problemet. De är mer av första hjälpmedel snarare än att bota så om problemet händer då och då kan du säkert anta att du har ett hårdvaruproblem till hands.

Stäng alla appar och rensa RAM-minnet. Även om Android OS är utformat för att hantera RAM-hantering smidigt i dessa dagar, kan du se till att du stänger alla appar medan du laddar och att telefonens RAM-användning sänks kan fungera i ditt fall. Håll bara hemknappen intryckt, tryck på minnesfliken (cirkeldiagramikonen) och tryck sedan på Rensa minne för att rensa RAM-minnet.

Gör en systemdump. Den här proceduren kan vara till hjälp om problemet är kodrelaterat. Här är saker att göra:

  • Öppna din telefonuppringare
  • Typ * # 9900 #
  • Rulla ner till botten och tryck på “Low battery dump”
  • Starta om telefonen.

Kalibrera batteriet igen. Ibland kan omkalibrering av batteriet fungera också. För att göra det, ladda helt enkelt din telefon till 100% och använd den tills den är helt tom. Upprepa denna cykel två gånger och observera.

Stäng av telefonen / skärmen. Samsungs Adaptive Fast Charging-teknik kräver att antingen telefonen eller skärmen är avstängd för att fungera. "Snabbladdning" -fasen sker vanligtvis mellan 1% -80%. Om du bara toppar över 80% kan det hända att din telefon inte längre indikerar att snabbladdning är aktiv.

Om inte något av dessa åtgärder hjälper efter att du har utfört en fabriksåterställning, försök att isolera ytterligare genom att använda en annan snabbladdare och USB-kabel. Annars kan du bara be om en telefonbyte om den fortfarande ligger inom garantiperioden.

Problem nr 2: Hur man går förbi Factory Reset Protection på Galaxy S6

Hej. Jag rotade nyligen min telefon och installerade en anpassad ROM (sjuk som helvete). Allt fungerade bra tills jag stängde av telefonen och försökte sätta på den igen. Jag får två röda meddelanden högst upp på skärmen. en säger "kärnan är inte seandroid verkställer anpassad binär blockerad av FRP-lås." Det är meddelandet jag får efter att ha försökt slå på telefonen via strömbrytaren.

Det andra meddelandet säger "Återställning är inte seandroid att upprätthålla anpassad binär blockerad av FRP-lås." Jag får det meddelandet efter att ha försökt att sätta telefonen i återställningsläge via volym upp, hem och strömbrytaren. Jag kan få telefonen till nedladdningsläge men jag kan inte blixt med något av odin. De misslyckas alla på grund av FRP-låset. - Torrey

Lösning: Hej Torrey. Factory Reset Protection (FRP) är en ny säkerhetsfunktion som läggs till Samsung-enheter som kör Android 5.0 och senare. Det är utformat för att hålla data säkra genom att förhindra obehörig fabriksåterställning via återställningsläge, vilket innebär att om du tappade din telefon genom stöld eller av misstag, kan ingen förmodligen komma åt dina data eller utföra en fabriksinställning på den.

Men vi stöter på några få fall innan där legitima användare inte kunde logga in på sina telefoner på grund av FRP, vilket är intressant med tanke på att användare förmodligen är ansvariga för sina egna Google-konton och allt. Hur som helst, en Samsung-användare med namnet RootJunky upptäckte ett sätt att lösa denna säkerhetsfunktion (som vi inte nödvändigtvis stöder) och han publicerade en video om hur man gör det. Försök se om denna lösning ännu inte har lagts av Samsung just nu.

Problem nr 3: Bruten Galaxy S6 USB-kabel orsakar långsam laddning

Fick telefonen för två veckor sedan. Telefonen fungerade perfekt och när jag installerade Samsung Pay och lämnade min telefon för att ladda blev den varm så jag stängde av den. Efter att ha slagit på det fick det många problem:

1) laddning av nämnda långsamma laddning och att använda originalkabel för snabbladdning och jag använde original.

2) min hemknapp slutade fungera och jag använde skärm av-app för att stänga av min telefon eftersom på min S4 strömbrytare misslyckas så att det håller länge på S6 jag använde skärmen från appen. Så när hemknappen slutade fungera var jag tvungen att säga min vän att ringa mig så att jag kan låsa upp telefonen.

Så då var jag tvungen att återställa telefonen och fortfarande står det långsam laddning men hemknappen fungerar. Så jag använde olika laddare och det sa snabbladdning så det är kabeln. Hur byter jag kabeln och kan jag få fler problem i framtiden? - Kavit

Lösning: Hej Kavit. För att byta ut kabeln, se till att du köper den från en Samsung-butik. Om du inte har tillgång till en Samsung-butik i närheten kan du försöka besöka deras officiella webbplats så att du kan beställa en online.

De inre ledningarna på en USB-kabel är relativt känsliga, så om du vill se till att den andra du har kommer att hålla längre, försök att inte böja eller dra för mycket. Se till att dra försiktigt i USB-kontakten när du är klar med att använda den för att undvika att rippa av några kablar.

Problem nr 4: Galaxy S6 “ÅTERVINNING ÄR INTE SEANDROID FÖRSÖKNING” -fel

Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig. Jag skulle vara villig att betala dig.

Jag kommer från Melbourne, Australien och fick nyligen en Samsung S6 Edge. Jag gjorde fel sak och försökte fängsla mobilen. Ändå är det på logotypskärmen, med ganska lilla röda skrifter som säger "Slutanvändaren, Holly Doufexis är en moron." - Nej, det står "ÅTERVINNING ÄR INTE SEANDROID FÖRSÖKNING".

Jag har försökt alla felsökningstekniker och det är på mitt djup - kan du hjälpa mig snälla?

Vänliga hälsningar. - Holly

Lösning: Hej Holly. Vi erbjuder våra råd gratis så det finns ingen anledning att betala oss för någonting. Nu kan din fråga likna Torrey's ovan. Försök att titta på videon och se om du kan kringgå FRP genom att följa anvisningarna.

Problem nr 5: Alternativ för saknade inställningar på Galaxy s6

Det började med den senaste uppdateringen på min Samsung S6 för två månader sedan ungefär .. Jag försökte gå till Inställningar genom att svepa ner min skärm och jag trycker på inställningar och det går bara tillbaka till startskärmen. Jag har inte inställningsalternativet längre på min skärm. Jag försöker göra en fabriksinställning och jag kommer till den döda lilla roboten och när menyn kommer upp tillåter inte volymknappen mig att gå till alternativen för att återställa min telefon. Skärmen verkar vara frusen.

Det här är huvudfrågan. Jag har inte möjligheterna att gå in i inställningar. När jag försöker få inställningen kommer det upp en mörk skärm där "Tyvärr har com.android.settings slutat." Jag verkar inte ha inställningsalternativ alls. Snälla hjälp jag är redo att kasta den här telefonen i soporna. - Suzanne

Lösning: Hej Suzanne. Försökte du ändra operativsystemet på något sätt innan problemet uppstod? Det är mycket osannolikt att en oproterad eller omodifierad S6 inte kan göra en fabriksåterställning via återställningsläge. Försök att återföra lager firmware till din telefon för att få den tillbaka till dess fungerande skick. Om du inte var den som ändrade telefonen kan du försöka leta efter någon att göra det åt dig.

Problem nr 6: Galaxy S6-skärmfel

Jag tappade den och digitaliseraren sprack. Lyckligtvis säljer och reparerar jag telefoner själv och har många av dessa bara sitter runt. Jag började bara göra en enkel tavlesbyte med telefonen. Jag tog det gamla brädet ur den nya LCD / digitaliseraren och tog mitt styrelse ur den knäckta digitaliseraren.

Tänk på att telefonens LCD-skärm fortfarande skulle tända och visa mitt foto på låsskärmen, så att telefonens ström fungerade.

Jag fick allt byt till det nya LCD / digitaliseringshuset och fortsatte att slå på telefonen och kontrollera att allt var korrekt anslutet. Telefonen startade inte eller vibrerade inte ens. Jag kontrollerade styrelsen för att se om det fanns något som fysiskt kunde ha gått fel med det. Det var helt identiskt med styrelsen som jag just hade tagit ut. Inga brännskador eller något trasigt eller saknas på det. Telefonen har inte heller några tecken på vattenskador.

Jag försökte sätta tillbaka den i sitt ursprungliga spruckna hus och det hade samma problem, skulle inte slå på. Den andra styrelsen arbetade fortfarande i båda telefonerna, så att det utesluter problem med strömbrytaren eller höljet. Jag har gjort massor av tavlesbyten, antagligen nära 500 och har aldrig ens hört talas om ett sådant problem. Har du insikt om vad som kan vara problemet här?

Dessutom lät jag telefonen sitta en dag, försökte sedan ladda den nästa dag och fick faktiskt svar. När den är ansluten till laddaren, vibrerar den en gång då batterikonen dyker upp bara en sekund försvinner sedan och LCD-bakgrundsbelysningen förblir bara på.

Det här är min personliga telefon den här gången och allt jag har är på brädet som inte kommer att slås på, så jag behöver verkligen göra detta utan att återställa styrelsen. - Tchad

Lösning: Hej Tchad. Vår blogg innehåller inte felsökning och diagnostik av hårdvara. Leta efter andra online-resurser eller låt någon kontrollera telefonen för att identifiera maskinvarufel.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.