Hur man fryser upp en frusen Samsung Galaxy S9 (enkla steg)

Även en kraftfull smartphone som Samsung Galaxy S9 kan också stöta på problem då och då. Bland de vanligaste är när det fryser och kan verka som om det aldrig skulle svara igen. Oftare än inte är det en systemkrasch och det kan orsakas av vissa faktorer som kan vara okända för dig.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Samsung Galaxy S9 som är frusen. Det är bara ett litet problem men ändå, väldigt irriterande eftersom du inte vet när det händer och oftare vet du inte vad du ska göra hur du får din telefon att svara igen. Om du är en av ägarna till den här telefonen bör du veta hur du åtgärdar ett mindre problem som det här eftersom du så småningom kommer att stöta på den.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Få din frysta Galaxy S9 att svara igen

Det finns alltid något du kan göra åt det här problemet och det är vad jag kommer att dela med dig i det här inlägget. Så fortsätt att läsa eftersom en av procedurerna nedan kan hjälpa dig på ett eller annat sätt ...

Utför proceduren för tvångsstart

Du måste göra en kombination för att simulera batteriets bortkoppling. Detta kommer att uppdatera telefonens minne, stänga alla appar som körs i bakgrunden och ladda om alla kärnfunktioner och tjänster. Din Galaxy S9, förutsatt att det finns tillräckligt med batteri kvar och att integriteten för hårdvarukomponenterna förblir intakt, kommer att svara på hans lösning eftersom den är hårddiskad till enheten. För att göra detta, håll in volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller tills telefonen startar upp.

Om enheten inte svarar kan du försöka göra det ett par gånger till. Om den fortfarande inte svarar efter det, kan du prova detta:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och släpp den inte.
 2. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Det här är i princip detsamma som det första förfarandet ovan, bara för att vi ser till att du trycker och håller ner volymknappen först innan du gör samma sak för strömbrytaren eftersom det annars inte kommer att simulera batteriets bortkoppling. Om telefonen dock fortfarande inte svarar efter det här förfarandet, bör du prova nästa.

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din Galaxy S9 till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Låt den vara ansluten till laddaren i några minuter.
 4. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på.

Din telefon bör starta upp nu, men om den fortfarande inte svarar, är det dags att ta tillbaka den till butiken så att en tekniker kan kontrollera den för dig. Det är möjligt att orsaken till att detta problem uppstod beror på fysisk eller vätskeskada.

Detta valfria men jag föreslår att du försöker köra telefonen i återställningsläge bara för att veta om den kan göra det. Om det lyckas kan du prova att utföra masteråterställningen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återigen, detta är valfritt, så om du inte är bekväm att göra detta, borde du inte göra det.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fabriksinställs eller återställs din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Facebook Messenger som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)