Hur man fryser upp en frusen Samsung Galaxy Note 8 (enkel fix)

Även en kraftfull smartphone som din Samsung Galaxy Note 8 kan stöta på några hicka då och då. Faktum är att många av våra läsare som äger denna enhet klagade över frysningar och fördröjningar och det fanns också några som rapporterade ha upplevt att ha en frysta enhet. Det betyder att oavsett vad de gör så kommer telefonen inte att svara. Till skillnad från Black Screen of Death där skärmen är frusen på en tom skärm kan det här problemet uppstå även om du använder telefonen och det kan vara fryst på en viss skärm.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att bestämma vad problemet med din telefon är för om vi vet vad det handlar om skulle det vara mycket lättare att fixa den. Det här är inte första gången vi stöter på det här problemet så vi vet redan en sak eller två som kan lösa problemet och det är vad jag vill dela med dig här. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan vara en bra resurs för dig.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på ett annat problem i din anmärkning 8, besök vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man återställer en frysta Galaxy Note 8

Det är bara ett par saker som jag vill att du ska prova med din telefon här eftersom det oftast uppstår problemet på grund av en systemkrasch. Efter att ha gjort de kända lösningarna för detta problem nedan och din telefon fortfarande inte svarar, föreslår jag att du tar med enheten tillbaka till butiken eller till butiken så att en tekniker kan kontrollera den åt dig.

Första lösningen: Gör den tvungna omstarten

Om du är bekant med batteridrivningsförfarandet som vi ofta gör för telefoner med avtagbart batteri när de kraschar, ja, det liknar det bara att vi gör detta med telefoner som har icke-flyttbara batterier. Telefonen är ansluten till den här metoden om kombinationen är korrekt. Det är faktiskt det enda som kan få din enhet att svara om problemet verkligen är en fast programkrasch. Så här gör du det:

 • Tryck och håll ned Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Om kombinationen utförs korrekt startas din Note 8 normalt och startar upp till startskärmen. Du kan sedan fortsätta använda det, men det finns ingen garanti att problemet aldrig skulle hända igen i framtiden.

Å andra sidan, om din Galaxy Note 8 inte svarar på den, kan du försöka göra det ett par gånger till för att se till att du gör det rätt. Eller så kan du prova detta istället:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer för att simulera batteriets bortkoppling.

Det liknar den första proceduren bara att vi ser till att du trycker och håller ner volymknappen innan du trycker på strömbrytaren för det är så det borde vara. Om du trycker och håller ner strömbrytaren först kommer du inte att få samma resultat och Tvångsstart startas inte. Men om din telefon fortfarande inte svarar efter detta måste du gå vidare till nästa procedur.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör man med Samsung Galaxy Note 8 som blev så trög, trög och långsam [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 som håller fast och fryser efter en uppdatering (enkla steg)
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer vid lansering av en app, började köra så långsamt [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 8 som sitter fast i startöglan [Felsökningshandbok]

Den andra lösningen: Försök ladda din telefon och gör tvungen omstart igen

En annan möjlighet vi måste överväga är ett tömt batteri. Naturligtvis kan du omedelbart utesluta detta om din telefon är frusen på en skärm som fortfarande visar en bild. Om du till exempel smsade när telefonen kraschade och skärmen är frusen på skärmen som visar din text. Men återigen, om så är fallet, borde den första lösningen redan ha fixat problemet. Så om din enhet sitter fast på en svart skärm och inte svarar, finns det en möjlighet att batteriet har tömts plus det faktum att systemet kan ha kraschat precis innan batteriet är tomt. För att utesluta detta behöver du bara göra detta ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag och se till att du använder den ursprungliga kabelladdaren.
 2. Anslut din enhet till laddaren med den ursprungliga ström- / datakabeln.
 3. Oavsett om laddningsskyltarna visas eller inte, låt telefonen anslutas till laddaren i 10 minuter.
 4. Håll sedan ner knappen Volym ned och släpp den inte.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer för att simulera batteriets bortkoppling.

Om problemet inträffade på grund av ett tömt batteri och fast programkrasch bör din Note 8 redan starta upp nu. Men om det fortfarande inte svarar, är det dags att ta det tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera det åt dig.

Nu är detta bara valfritt men jag föreslår att du försöker köra din telefon i återställningsläge för att se om den kan göra det. Även om din Note 8 har ett allvarligt firmwareproblem kan det fortfarande kunna starta i det här läget och därifrån kan du prova att göra Master Reset men det är allt upp till dig. Följ de här stegen om du bestämmer dig för att göra det:

 1. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 3. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 4. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 5. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 7. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss ​​kan du kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer, fryser och visar "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 fördröjer vid lansering av en app, började köra så långsamt [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 8 som sitter fast i startöglan [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy Note 8 fastnar på Verizon-skärmen [Felsökningsguide]
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att starta om / starta om [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 Black Screen of Death [Felsökningsguide]
 • Fix Galaxy Note8 som fastnar på Samsung-logotypen [Felsökningsguide]