Hur man fryser upp en frusen Samsung Galaxy J7 Pro (enkla steg)

Frysnings- och fördröjningsproblem är bland de vanligaste prestationsrelaterade problemen som androidanvändare alltid har klagat på. Några av våra läsare som äger Samsung Galaxy J7 Pro rapporterade till oss att de stötte på att deras enheter frys till den punkten att de inte längre svarar. Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med detta problem för att hjälpa våra läsare som misslyckas med liknande problem.

Det finns tid när ett frysproblem lämnar telefonen svarsfri och det finns också fall där enheten bara fryser i ett par sekunder. Det förstnämnda är uppenbarligen mer komplicerat än det senare och det är vad jag vill ta itu med här. Jag delar med dig de lösningar som vi alltid har använt för att lösa problemet och få din enhet att svara igen.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fryser upp en frusen Galaxy J7 Pro

Jag kommer att dela med dig lösningen på det här problemet med antagandet att den fasta programvaran i din ändå inte har ändrats för att om det är det, så kan problemet åtgärdas genom att bara blinka tillbaka den aktuella firmware. Men om din enhet bara slutade svara på ett sätt utan något uppenbart skäl, här är vad du bör göra åt det.

Första lösningen: Tvungen omstart

Om du är bekant med batteridrag gör vi ofta till telefoner med flyttbara batterier, det här är motsvarigheten till det. De flesta frysproblemen, särskilt de som resulterar i telefoner som inte svarar längre, beror på en firmwarekrasch. Det kan hanteras genom att göra Forced Reboot och det kan vara det enda du behöver göra för att din Galaxy J7 Pro ska svara igen. Så här gör du:

 • Tryck och håll ner volym- och strömtangenterna i 10 sekunder eller mer.

Om din telefon startar upp efter att ha gjort detta kan du betrakta problemet som fixat vid denna tidpunkt. När allt kommer omkring är det största problemet att telefonen inte svarar. Men om den inte svarar på detta kan du prova att göra samma procedur ett par gånger till, eller så kan du prova detta:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp inte den.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Det liknar i grunden den första bara att vi ser till att strömknappen hålls intryckt efter volymknappen för att annars inte ger samma resultat. Om telefonen fortfarande inte svarar efter detta bör du prova nästa lösning.

Den andra lösningen: Ladda din telefon och starta om den

Det är möjligt att din enhet slutade på batteriet. Saken är att om telefonen plötsligt tappar ström, kanske vissa av hårdvarukomponenterna och tjänsterna inte stängs av ordentligt och det kan leda till en systemkrasch. Vi vet redan att om firmware kraschar svarar din telefon inte längre och lägger inte till det tomma batteriet i ekvationen och du kommer att få ett allvarligare problem. Men du kan fixa det genom att göra detta:

 1. Anslut laddaren till ett fungerande nätuttag.
 2. Anslut din telefon till laddaren med original- / strömkabeln.
 3. Oavsett om din J7 Pro visar laddningsskyltarna eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
 4. Tryck och håll ner volymknappen och släpp inte den.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

När du har gjort detta och din telefon fortfarande är frusen eller inte svarar, kan du försöka starta upp den i återställningsläge, även om den har ett allvarligt firmwareproblem kan det fortfarande kunna startas upp i Android-systemets återställningsmeny. Om det lyckas kan du fortsätta med en masteråterställning och här gör du så:

 1. Stäng av din Galaxy J7 Pro.
 2. Tryck och håll ned Volym upp-knappen och Hem-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om allt annat misslyckas, bör du ta med enheten till butiken eller butiken så att en tekniker kan kontrollera den åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om på egen hand efter rotprocessen [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 började dyka upp "Tyvärr har Inställningar stannat" -fel efter en uppdatering [Felsökningsguide]