Hur man fryser upp en frusen Samsung Galaxy A3 (enkla steg)

Det finns två typer av frysproblem. Den första är när din telefon fryser i några sekunder men sedan skulle du kunna återfå kontrollen över den efter händelsen. Det andra är när din telefon är frusen på en viss skärm och inte längre skulle svara oavsett vad du gör och det är detta jag kommer att adressera i det här inlägget eftersom många av våra läsare som äger Samsung Galaxy A3 har klagat på deras enheter som inte längre svarar.

Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du löser problemet så att din enhet fungerar normalt igen. Jag kommer att dela med dig den lösning vi har använt för att få frysta enheter att svara. Det här är inte första gången vi stöter på det här problemet så vi vet redan en sak eller två som kommer att lösa det. Jag antar emellertid att din telefon inte har några tecken på fysisk och vätskeskada eftersom om det finns det måste det vara ett hårdvarorelaterat problem och du behöver en tekniker för att fixa det åt dig. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av en liknande fråga, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på något sätt.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt Android-frågeformulär.

Hur man får frysta Galaxy A3 att svara igen

Saken med detta problem är att det ofta lämnar intryck av att enheten har något slags allvarligt hårdvaruproblem eftersom det inte längre skulle svara och inte ens laddar. Men i verkligheten är det mer ett firmwareproblem och det är ganska mindre att du kan fixa det på egen hand så länge du vet vad du gör. Så, med det sagt, här är vad du bör göra för att din Galaxy A3 ska svara igen.

Första lösningen: Tvungen omstart

Om du känner till det batteridrag som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier, ja, är Forced Reboot motsvarande, men vi gör det för telefoner med icke-flyttbara batterier. Vad den gör är att uppdatera telefonens minne genom att ladda om alla appar, tjänster och kärnfunktioner. För firmware eller systemkraschar är detta den ultimata lösningen eftersom även om din enhet inte svarar, kan den fortfarande kunna svara på den här metoden eftersom din telefon är hårt ansluten för att svara på det. Återigen simulerar det batteriets bortkoppling och när en sådan metod är klar kan din Galaxy A3 starta upp med framgång. För att göra detta, håll ner volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Om telefonen slutade svara på grund av en fast programkrasch, borde den starta upp redan nu så länge du gjorde kombinationen korrekt. Om telefonen fortfarande inte svarar efter första försöket kan du försöka göra det ett par gånger till, eller så kan du prova detta istället:

 1. Tryck och håll ner volymknappen först och släpp den inte.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip detsamma som den första proceduren bara att vi ser till att strömknappen hålls intryckt efter volymknappen för att göra det annars får du inte resultatet.

Om din telefon fortfarande inte svarar även efter att du har utfört den andra proceduren, kan det hända att batteriet har tömts helt.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A3 som fastnar i startlopen, kommer inte att fortsätta starta upp [Felsökningsguide]
 • "Tyvärr har Google Play Services slutat" dyker upp Samsung Galaxy A3 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A3 som har en svart skärm och inte svarar men mjuka knappar lyser [Felsökningsguide]

Andra lösningen: Ladda din telefon och starta om den igen

Även om ett urladdat batteri i allmänhet inte är ett problem eftersom du kan ladda din telefon igen, finns det tillfällen då det orsakar en fast programkrasch eftersom vissa av tjänsterna och hårdvarukomponenterna kanske inte stängs av ordentligt. I så fall hanterar du redan ett par problem som båda leder till en svarsfri telefon. För att ta itu med detta, här är vad du måste göra:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag. Det är viktigt att du använder den trådbundna laddaren för den här proceduren.
 2. Anslut enheten till laddaren med den ursprungliga ström- / datakabeln.
 3. Oavsett om enheten visar laddningsskyltarna eller inte, låt telefonen anslutas till laddaren i minst 10 minuter.
 4. Tryck sedan på och håll ned volymknappen först och släpp den inte.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer medan telefonen fortfarande är ansluten till laddaren.

Om problemet beror på en fast programkrasch och ett urladdat batteri bör din telefon redan starta nu. Men om enheten fortfarande inte svarar, är det möjligt att problemet är med hårdvaran eller det kan vara en ganska allvarlig firmwareproblem. Du bör ta den tillbaka till butiken eller till affären så att en tekniker kan titta på den.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • "Tyvärr har kontakter stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy A3 [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) med fel "Tyvärr har kameran stannat" [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • "Tyvärr har kontakter stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy A3 [Felsökningshandbok]