Hur man fryser upp en frusen Google Pixel 2 (enkel fix)

Det finns tillfällen då din telefon fryser i några sekunder och går tillbaka till sin normala funktion. Sådant problem kan vara normalt för vissa telefoner, särskilt om du använder intensiva appar eller spel. Det finns ett frysande problem där den lämnar telefonen svarsfri och det verkar vara fallet med några av våra läsare som äger Google Pixel 2-enheter som rapporterade att deras enheter inte längre svarar oavsett vad de gör. Vissa sitter fast på en viss skärm eller app som de använde när telefonen slutade svara medan andra bara ser svart på skärmen.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Google Pixel 2 som är frusen och inte längre svarar. Och eftersom det inte är första gången jag stöter på det här problemet kommer jag att dela med dig lösningen jag har använt för att hantera liknande problem tidigare. Jag förstår om vissa ägare kanske tror att det är ett hårdvaruproblem men fortsätter att läsa nedan för att veta mer om det här problemet och hur man hanterar det. Jag tror att den här artikeln kan kasta lite ljus på dina frågor.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du får din svarande Google Pixel 2 att svara igen

Även om det här problemet kan ge dig ett intryck av att det finns ett allvarligt problem med hårdvaran eftersom din telefon inte längre svarar oavsett vad du gör, i själva verket är det ett ganska mindre problem. Det är om det inte finns några tydliga tecken på hårdvara och / eller vätskeskada eftersom om det så hände att din telefon tappades på en hård yta innan problemet, skulle felsökning av det själv vara värdelöst. Så, förutsatt att problemet började utan uppenbar anledning, här är vad du bör göra för att åtgärda det:

Första lösningen: Tvingad omstart eller mjuk återställning

Om du känner till metoden för att dra batterier som vi gör till telefoner med flyttbara batterier, är detta likvärdigt med det. Din Pixel 2 har inte ett batteri som kan tas bort av användaren så att du inte kan dra ut det. Det är emellertid hårddisk att simulera batteriets bortkoppling om rätt kombination av tangenter utförs. I det här fallet måste du göra detta:

 • Tryck på både volymen nedåt och strömbrytarna samtidigt och håll dem intryckta i 8 till 10 sekunder.

Majoriteten av problemen vi har stött på tidigare svarade på den här metoden. Det är enkelt men mycket effektivt för att hantera firmware-kraschar, vilket kan vara fallet med din telefon. Men om den inte svarar på det, kan du prova detta istället:

 1. Tryck på knappen Volym ned och håll den intryckt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 8 sekunder eller mer.

Det här är faktiskt detsamma som den första proceduren bara för att vi ser till att strömknappen hålls intryckt efter volymknappen för att göra det annars kommer inte att ge dig liknande resultat.

Om din Pixel 2 fortfarande inte svarar efter detta, kan nästa procedur hjälpa dig.

Den andra lösningen: Ladda din telefon och gör tvungen omstart

En annan möjlighet vi måste överväga är ett tömt batteri. Naturligtvis kan du omedelbart utesluta detta om din telefon är frusen på en skärm som fortfarande visar en bild. Om du till exempel smsade när telefonen kraschade och skärmen är frusen på skärmen som visar din text. Men återigen, om så är fallet, borde den första lösningen redan ha fixat problemet. Så om din enhet sitter fast på en svart skärm och inte svarar, finns det en möjlighet att batteriet har tömts plus det faktum att systemet kan ha kraschat precis innan batteriet är tomt. För att utesluta detta behöver du bara göra detta ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag och se till att du använder den ursprungliga kabelladdaren.
 2. Anslut din enhet till laddaren med den ursprungliga ström- / datakabeln.
 3. Oavsett om laddningsskyltarna visas eller inte, låt telefonen anslutas till laddaren i 10 minuter.
 4. Håll sedan ner knappen Volym ned och släpp den inte.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer för att simulera batteriets bortkoppling.

Om problemet inträffade på grund av ett tömt batteri och firmware krasch, bör Pixel 2 redan starta upp nu. Men om det fortfarande inte svarar, är det dags att ta det tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera det åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också kan vara till hjälp:

 • Hur hanterar du problemet med snabbt tömning av batterier på din Google Pixel 2-smartphone? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du Google Pixel 2 som inte kommer att ansluta till eller kopplas ihop med Bluetooth-tillbehör? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Google Pixel 2 som inte kan ansluta till Wi-Fi? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kommer att hålla kontakten med internet efter en uppdatering, meddelanden skickas inte
 • Hur fixar jag Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden? [Felsökningsguide]