Hur man flyttar bilder till SD-kort

Om din Android-telefon bara har ett 16 GB internt minne, är det troligt att du får slut på utrymmet efter några månader med användning, särskilt om enheten har bra kameror och att du är förtjust i att ta bilder av allt du möter varje dag. Telefoner med låg lagringskapacitet har ofta ett microSD-kortplats för utbyggbart minne.

Även om du kanske inte kan flytta alla dina appar till en extern lagringsenhet, kan du säkert flytta dina filer, bilder och videor. Om du letar efter sätt att frigöra lite utrymme för andra appar måste dessa filer sparas på SD-kortet. I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du flyttar dina bilder till ditt SD-kort. Så läs vidare eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Hur du flyttar dina bilder från Intern lagring till SD-kort

Jag rekommenderar alltid den här metoden eftersom du inte behöver använda någon enhet eller dator för att utföra detta förutom för din telefon. Alla Android-enheter har sin egen filhanterare och du kommer att använda den appen för att få åtkomst till de bilder du vill flytta. Jag antar att du redan har monterat ditt microSD-kort och formaterat det för att bli användbart. Så här görs ...

 1. Navigera från en hemskärm: Appar> Verktyg> Filhanterare.
 2. Knacka på bilder.
 3. Tryck och håll in en av bilderna tills kryssrutorna visas på vänster sida av varje objekt.
 4. Välj nu en bild som du vill flytta genom att kryssa i rutan bredvid eller om du vill flytta dem alla, markera kryssrutan längst upp.
 5. När du redan har valt bilderna trycker du på Mer i det övre högra hörnet.
 6. Välj nu mellan Flytta eller Kopiera. Om du väljer Flytta kommer alla bilder att klippas från den aktuella platsen och flyttas till en ny plats du väljer. Om du väljer Kopiera skapar Android dock en kopia av varje bild till den plats du anger.
 7. Välj SD-kort.
 8. Navigera till en mapp som du vill att bilderna ska flyttas eller kopieras eller så kan du skapa en.
 9. Vänta tills telefonen är klar med att flytta bilderna och beroende på antalet bilder kan det ta några minuter att slutföra.

Hur man flyttar bilder till SD-kort med hjälp av en dator

Om du inte är van vid att komma åt filer med filhanteraren på din telefon kan du behöva ansluta din enhet till en dator. På så sätt har du också tillgång till dina bilder och du kan helt enkelt dra och släppa dem till en ny plats. Så här görs ...

 1. Anslut din telefon till din dator med den ursprungliga kabeln. För det mesta kan Android-enheter upptäckas och identifieras av en dator utan att installera drivrutinerna.
 2. När du uppmanas att välja en anslutningstyp klickar du på Media-enhet (MTP).
 3. Öppna File Explorer på din dator.
 4. Klicka på din Android-telefons namn. Om du inte hittar den kan du försöka klicka på Den här datorn i den vänstra sidofältet.
 5. Dubbelklicka på mappen “Intern lagring”.
 6. Dubbelklicka på mappen “DCIM”. Det här är standardmappen där alla foton och videoklipp som tas av telefonens kamera sparas.
 7. Dubbelklicka på mappen “Camera”.
 8. Välj de foton du vill överföra och högerklicka sedan på valda foton och välj Kopiera.
 9. Klicka på din Android-telefons namn igen och klicka här på SD-kortet.
 10. Navigera till mappen där du vill flytta bilderna eller skapa en.
 11. Högerklicka på mappen och klicka på klistra in eller tryck på CTRL + V.
 12. Vänta tills din dator är klar med att flytta filerna.
 13. När överföringen är klar kopplar du bort telefonen från datorn. Du kan sedan komma åt dina bilder från ditt SD-kort med Galleri eller Foton.

När det gäller att flytta bilder till SD-kort är dessa två metoder de enklaste att göra. Jag hoppas att den här guiden har hjälpt dig att utföra denna uppgift på din telefon.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.