Hur man flyttar appar till SD-kort

Att flytta program från telefonens interna lagring till ett microSD-kort är bara enkelt att göra. Faktum är att du kanske bara behöver knacka på skärmen några gånger för att flytta en app till en extern lagring. Men saken är att inte alla telefoner och appar stöder den här funktionen. Naturligtvis bör bara smartphones med ett microSD-kortplats kunna göra detta och som för vissa appar kan bara en del av deras datafiler flyttas till en extern lagring och bland de vanligaste orsakerna är att vissa SD-kort är faktiskt långsamt och kan påverka appens prestanda.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att flytta applikationer till ett SD-kort förutsatt att din telefon stöder denna funktion. Fortsätt läsa eftersom den här korta artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Flytta appar till SD-kort via Application Manager

Innan något annat ska du se till att du har monterat SD-kortet på din telefon och formatera det så att det skulle bli användbart. Om du använder ett begagnat kort, se till att säkerhetskopiera filer i det eftersom du kanske aldrig kan hämta dem när de har tagits bort. Efter att ha gjort dessa förberedelser är det dags att flytta några appar.

 1. Navigera till Inställningar på din telefon.
 2. Tryck på appar eller applikationer.
 3. Välj nu en app du vill flytta till microSD-kortet.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Tryck på Ändra om du kan se en knapp med det namnet. Om det inte finns något betyder det att appen inte kan flyttas till microSD-kortet. Ett av de bästa exemplen är Spotify som kräver att vara i telefonens interna lagring men du har ett alternativ i appen för att ändra platsen för nedladdade spår.
 6. Tryck till slut på Flytta.

Beroende på appens storlek och antalet filer som ska flyttas kan det ta en minut eller två, så vänta bara tills processen är klar. Om du vill flytta appen tillbaka till den interna lagringen, följ samma procedur och tryck på Ändra för att ändra plats.

Flytta appar till antagbar lagring

Adaptable eller Flex-lagring introducerades först i Android Marshmallow men inte alla tillverkare var nöjda med det eftersom det besegrar syftet med att bygga telefoner med högre lagringskapacitet som ofta erbjuds till högre priser än de med bara 16 eller 32 GB telefoner. Medan majoriteten av telefontillverkarna inkluderar denna funktion i sina enheter, tog populära märken som Samsung och LG bort den från sina flaggskeppsenheter.

Med den här funktionen kommer ditt microSD-kort verkligen att bli en utbyggbar lagring eftersom telefonen ser det som en förlängning av den interna lagringen efter att ha gjort stegen nedan. Så din telefon med bara 16 GB lagring kanske kan installera applikationer långt utöver det om du monterade en extern lagringsenhet med hög kapacitet. Så här görs ...

 1. Navigera till Inställningar på din telefon.
 2. Knacka på Lagring.
 3. Välj ditt SD-kort.
 4. Klicka på menyknappen i det övre högra hörnet.
 5. Välj Lagringsinställningar.
 6. Klicka på Format som internt.
 7. Tryck på Radera och formatera. Om du någonsin sparat några filer på ditt SD-kort, kopiera eller flytta dem till din dator eller telefon innan du gör den här proceduren eftersom du inte kommer att kunna hämta dem efter den här proceduren.
 8. Du blir ombedd att flytta några filer till det utökade lagringsutrymmet och om du vill göra det, tryck på Flytta nu.
 9. Din enhet kommer att berätta hur lång tid processen kommer att ta och tryck på Klar när du är klar.

Systemet kommer sedan att använda kortet som en intern lagring efter denna procedur. Och det är ganska mycket det! Jag hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.