Hur man fixar YouTube-appen som fortsätter kraschar på iPad Pro 2020

Du har ingenting att göra så du har bestämt dig för att underhålla dig genom att titta på intressanta videor på YouTube-appen. Men av någon anledning blir den tänkta att vara rolig videoströmningsupplevelse en huvudvärk eftersom appen inte fungerar som den ska. Av någon anledning triggar något YouTube-appen att plötsligt krascha och sluta fungera. Om du är här på grund av det här problemet, kan det här inlägget hjälpa dig. Läs vidare och få hjälp.

YouTube är den överlägset mest populära plattformsströmningsplattformen online. Både Android- och iOS-enhetsanvändare kan njuta av strömmande YouTube-videor så länge deras enhet har YouTube-appen installerad med en stabil internetanslutning. Det faktum att YouTube underhålls av Internetgiganten själv, anses YouTube vara bland de mest robusta och pålitliga applikationerna. Detta är dock inte en garanti för att YouTube kommer att vara helt problemfritt. Precis som alla andra robusta appar möter YouTube också slumpmässiga brister och problem. Tillväxten bland de mest utbredda problemen som iOS-ägare stöter på när man använder YouTube är på slumpmässiga appkrasch och laddningsfel. Och för att ta itu med denna oro har jag kartlagt några av de mest effektiva lösningarna och potentiella lösningarna du kan prova på. Läs vidare och lära dig vad du ska göra om YouTube-appen fortsätter att krascha eller inte laddas ordentligt på din iPad Pro 2020-surfplatta.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPad-frågor.

Fixa iPad Pro med Youtube-appen som fortsätter att krascha

Innan du felsöker, kontrollera din internetanslutning. Observera att YouTube är en online-applikation och det kräver därför en stabil internetanslutning för att fungera som avsett. Om din enhet upplever slumpmässiga internetuppkopplingsproblem som långsam surfning, intermittent anslutning eller ingen Internetanslutning alls, är det troligtvis det främsta skälet till varför YouTube och andra online-appar inte kan fungera korrekt. För att eliminera slumpmässiga programfel som kan ha orsakat något av ovanstående symtom, uppdatera din Internet-anslutning.

Det finns många sätt att uppdatera din Internet-anslutning. Du kan börja med att starta om din trådlösa router eller modem. Om du gör det elimineras slumpmässiga symtom som orsakas av mindre firmwarekrascher på modemet eller routern som används. Ett annat sätt att uppdatera Internet-anslutningen är genom att slå på och slå på Wi-Fi-omkopplaren på din iPad Pro. Eller så kan du också utföra Airplane Mode-tricket, som fungerar genom att slå på Airplane Mode-strömbrytaren i några sekunder och sedan slå på den igen.

Om ingenting har ändrats efter att du har utfört ovanstående krav kan du fortsätta med att eliminera programvarurelaterade triggers med någon av dessa efterföljande korrigeringar.

Första lösningen: Avsluta och starta sedan om appen.

Appar som plötsligt kraschar är ofta uthärda några mindre problem. När detta händer inträffar olika symtom inklusive slumpmässiga kraschar. Vissa appar kan inte ens ladda upp förrän de har startats om. Avsluta och starta om kommer följaktligen också att kunna lösa problemet med din YouTube-app. Så här är vad du bör försöka göra först:

 1. Gå vidare till startskärmen för att komma igång.
 2. Dra sedan upp från botten av skärmen och pausa något i mitten av skärmen.
 3. Dra åt höger eller vänster för att hitta förhandsgranskningen av YouTube-appen.
 4. Dra sedan upp på appens förhandsvisning för att stänga den.
 5. Följ samma steg för att stänga eller avsluta alla övriga bakgrundsappar.

Efter att ha rensat bort alla bakgrundsappar kan du prova att starta YouTube-appen och se om problemet är borta.

LÄS Också: Fixa en iPad Pro 2020 som inte laddar ner nya appar från App Store

Andra lösningen: Återställ din iPad Pro.

App-kraschar kan också utlösas av slumpmässiga firmware-kraschar på enheten. Varje enhet kan stöta på samma problem vid någon tidpunkt, särskilt när vissa systemdata skadas. Och det enklaste sättet att lösa problemet är att starta om enheten, även känd som mjuk återställning på din iPad Pro. Om du inte har gjort det ännu så här gör du det:

 1. Tryck och håll ner Top-knappen och endera Volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Tryck och håll ner Top-knappen igen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen visas.

Låt din iPad avsluta uppstartssekvensen och försök sedan starta YouTube för att se om den redan fungerar smidigt igen.

Tredje lösningen: Uppdatera YouTube-appen till den senaste versionen.

Att hålla appar uppdaterade rekommenderas för att säkerställa optimal prestanda och stabilitet. Aktieappar eller förinstallerade applikationer uppdateras vanligtvis genom implementering av iOS-uppdateringar medan appar från tredje part eller nedladdade kräver separata uppdateringar från respektive apputvecklare. Om du inte har konfigurerat dina appar för att automatiskt uppdatera, måste du manuellt aktivera dina appar för att uppdatera när nya appar är tillgängliga. Om du inte har ställt in din iPad Pro YouTube-app för att automatiskt uppdatera, gå vidare och leta efter väntande uppdateringar via App Store. Om du vill leta efter nya uppdateringar för YouTube och andra appar på din iPad Pro hänvisar du till dessa steg:

 1. Tryck på App Store från hemskärmen. På så sätt startar App Store-appen på din iPad Pro.
 2. Bläddra sedan ner till botten av App Store-skärmen och tryck på Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar visas på nästa skärm.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid YouTube- appen.
 4. Klicka på Uppdatera alla på den övre högra sidan av skärmen för att uppdatera alla appar på en gång.

Låt dina appar avsluta uppdateringen och starta om din iPad Pro när de är klar för att implementera de senaste programvaruändringarna.

Fjärde lösningen: Ta bort begränsningar för YouTube-appen på din iPad Pro.

Appar som är begränsade kanske inte fungerar helt eller kanske fortfarande kan fungera men på begränsad basis. Det här är vad som troligtvis händer om begränsningar är aktiverade på din iPad Pro, särskilt för YouTube-appen. Kontrollera och hantera begränsningarna för din iPad Pro för att kontrollera om detta hindrar YouTube-appen från att fungera eller laddas korrekt. Följ bara dessa steg för att fortsätta:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj skärmtid.
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar.
 4. Navigera till tillåtna appar och se till att YouTube är listat.

Om Begränsningar för YouTube-appar redan är avstängda men appen fortfarande inte laddas ordentligt eller fortsätter att krascha på din iPad Pro, inaktiverar du Begränsningar helt. Detta upphäver alla appbegränsningar som kan ha orsakat konflikter till YouTube-appen.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro som inte har ljud eller ljudutgång

Femte lösningen: Avinstallera och installera sedan YouTube-appen igen.

Problemet kan fortsätta om själva appen är fel. Det är möjligt att YouTube-appen på din iPad Pro har skadats och därför måste installeras om. Innan du kan göra det måste du ta bort eller avinstallera den problematiska versionen av appen från din iPad Pro. Se bara dessa steg:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen tills alla appikoner vrikar.
 2. Tryck på X i det övre vänstra hörnet av YouTube- appikonen.
 3. Klicka sedan på Radera om du uppmanas att bekräfta att du vill ta bort appen.

Du kan också komma åt din iPad-lagring för att ta bort YouTube direkt från apparkatalogen på din enhet. Följ bara dessa steg för att fortsätta:

 1. Tryck på Inställningar för att starta inställningsappen på din iPad.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på [Enhet] Lagring.
 4. Välj YouTube-appen från listan.
 5. Klicka sedan på Radera app för att fortsätta.
 6. Om du uppmanas att trycka på Ta bort för att bekräfta borttagning av appen.

När du har tagit bort YouTube startar du om iPad Pro för att rensa cache och uppdatera dess interna minne. Starta sedan App Store för att söka efter, ladda ner och installera den senaste versionen av YouTube-appen för din iOS-enhet.

Ge din iPad Pro en ny omstart efter installation av YouTube och starta sedan appen för att se om den redan fungerar korrekt.

Sjätte lösningen: Uppdatera din iPad Pro-programvara, om tillgänglig.

Att installera den senaste iOS-uppdateringen för din iPad Pro kan också kunna lösa problemet om malwares och programvarufel är huvudutlösaren. För att kunna leta efter ny iOS-uppdatering på din iPad Pro trådlöst måste din enhet ha en stabil internetanslutning, tillräckligt med lagringsutrymme och minst 50 procent av batteriets livslängd. Fortsätt sedan till dessa steg när du är redo:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Klicka sedan på alternativet för att ladda ner och installera om en uppdatering är tillgänglig för din iPad Pro.

När uppdateringen är helt installerad, starta om din iPad för att implementera de senaste systemändringarna och för att uppdatera operativsystemet. Omstart av enheten hjälper också till att förhindra att appar fungerar efter den senaste systemövergången.

Sista utväg: Återställ nätverksinställningar på din iPad Pro.

Nätverksrelaterade fel som kan ha orsakat konflikter med YouTube-appen måste också uteslutas, särskilt om problemet fortsätter efter att ha utfört ovanstående procedurer. Internet / online-appar är vanligtvis de som påverkas när nätverksproblem uppstår. För att lösa problemet måste du ta itu med nätverksproblem först. När dessa problem har korrigerats bör relevanta appar och tjänster på din iPad Pro fungera korrekt igen. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna på din iPad Pro.

Din enhet bör starta om automatiskt när återställningen är klar och laddar sedan upp standardnätverkets värden och alternativ. För att gå tillbaka online måste du ställa in ditt Wi-Fi-nätverk som första gången du gjorde så att du kan ansluta igen.

Testa din Internet-anslutning när du är ansluten till ditt Wi-Fi-nätverk och när du har bekräftat att Internet fungerar perfekt, försök igen att starta YouTube-appen för att se om problemet är borta.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro (2020) som sitter fast på Apple-logotypen

Kan du fortfarande inte få YouTube-appen att fungera korrekt på din iPad Pro?

Kontrollera huvudsakliga YouTube-servern genom att navigera till YouTube-webbplatsen i din webbläsarapp. Om YouTube-webbplatsen inte är tillgänglig är det troligtvis ett serverproblem och inte på din iPad Pro. I det här fallet är det inte mycket du kan göra i slutet men att vänta tålmodigt tills YouTube-servern är tillgänglig igen.

Om YouTube-appen bara kraschar eller fungerar när du försöker spela upp vissa videor, kan det vara ett isolerat problem för den videon eller YouTube-kanalen du försöker visa. Du kan rapportera dessa typer av problem direkt till YouTube-kanaladministratören för snabb åtgärd eller lösning.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.