Hur man fixar Xiaomi Mi 6 som inte kommer att slås på, andra strömproblem [Felsökningshandbok]

När det gäller prisvärda smartphones med avancerade specifikationer är Xiaomi Mi 6 bland de mycket föredragna varumärkena. Denna bra prissatta smartphone har en imponerande batteritid på 3350 mAh, 350 mAh mer än Galaxy S8. Men trots denna strömfördel fångades vissa användare fortfarande i ett dilemma där deras enhet plötsligt vägrar att slå på. Vad får den att möta denna kraft och hur fixas den? Läs vidare för att ta reda på svaren på dessa frågor.

Men innan vi går till vår felsökning, om du råkar leta efter en lösning på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Xiaomi Mi 6 för vi kanske redan har tagit upp problem som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka.

Vanliga faktorer som kan förhindra att din Xiaomi Mi 6 slår på

Det finns två möjliga huvudskäl till varför din telefon inte slås på. Det kan bero på ett hårdvaruproblem som förhindrar din enhet från att utföra uppstartsfunktioner eller det kan vara programvaran som kraschat och måste återställas eller återställas. Många fall av smartphones som inte slås på har dock varit bundna till ett dåligt eller dött batteri. Men det finns också andra som har stött på samma problem men senare fick reda på att programvaran är fel. För att ge dig några ledtrådar om vilka faktorer du ska undersöka, här är en mer detaljerad lista över möjliga orsaker:

 • Telefonen är fryst eller fast i viloläge eller stängs av.
 • Operativsystemet (mjukvaruuppdateringen) installerat är skadat, vilket leder till att din telefon fryser, kraschar och stängs av helt.
 • Enheten är igensatt med damm och ludd vilket gör att hårdvaran inte fungerar korrekt
 • Strömbrytaren är skadad eller trasig, vilket gör att den inte kan utföra sin funktion.
 • Telefonens batteri är urladdat eller helt tömt.

Försök så mycket som möjligt att avgöra om det beror på ett hårdvaru- eller programvaruproblem. Om det är programvaran bör du överväga följande lösningar om du vill felsöka och fixa det själv. Annars kan du överväga att välja att betala för teknisk tjänst.

Rekommenderade lösningar och lösningar för att hantera en Xiaomi Mi 6 som inte startar

Nedan markeras generiska lösningar och rekommenderade lösningar för att hantera Xiaomi Mi 6 som inte kommer att slås på. Dessa metoder är emellertid endast tillämpliga för programvarurelaterade fall.

Första lösningen: Prova en hård återställning Xiaomi Mi 6 med hårdvaruknapparna för att gå in i återställningsläge

En hård återställning, även känd som huvudåterställning eller fabriksåterställning, raderar all data på enhetens lagring och återställer den till fabriksinställningar. Om möjligt kan du försöka säkerhetskopiera din enhet genom att ansluta den till en dator innan du försöker återställa den. Även om det inte finns någon garanti för att den här metoden kommer att få din telefon tillbaka till livet kommer det inte att göra ont att försöka. Så här återställer du hårt Xiaomi Mi 6:

För att komma igång måste din enhet vara avstängd. Antag att det redan är avstängt (eftersom du har problem med att slå på det), fortsätt med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym upp-knappen samtidigt i cirka 10 sekunder.
 2. Släpp strömbrytaren när Mi-logotypen visas, men fortsätt att hålla ner Volym upp-knappen.
 3. När skärmen för återställningsläge visas släpper du knappen Volym upp.
 4. På skärmen Återställningsläge använder du Volym ned-knappen för att välja Wipe & Reset- alternativet och tryck sedan på Power- knappen för att bekräfta valet.
 5. Använd knappen Volym ned för att välja Torka alla data och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta.
 6. Använd knappen Volym ned för att välja Ja och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills enheten har slutfört hela återställningsprocessen. Om en hård återställning kan fixa telefonen, betyder det att enheten faktiskt var på hela tiden. Det som troligtvis händer är att något i enhetssystemet har gått fel och tvingat det att fastna på svart skärm. Det kan vara en programvarukrasch, skadad app eller felaktig uppdatering är den skyldige.

Den andra lösningen: Använd Android Data Extracting / Recovery-verktyg.

Ser det ökande antalet komplexa mjukvaruproblem som visas i olika Android-enheter, gör utvecklarna sitt bästa för att tillgodose behoven och erbjuda stöd till slutanvändare för att hantera relevanta problem. Dessa lösningar finns vanligtvis i form av dedicerad programvara eller Android Data Recovery eller Restore-app för användare att ladda ner och installera på datorn vid behov. Du kan ge någon av dessa lösningar ett skott i ett försök att få din telefon tillbaka till livet.

Om du har en dator tillgänglig kan du försöka söka efter bästa möjliga Android Recovery-programvara online. Ladda ner och installera programvaran och följ sedan instruktionerna på skärmen för att återställa data från din Xiaomi Mi 6 eller om möjligt, få tillbaka den igen. I princip innebär hela processen att ansluta din Xiaomi Mi 6 till datorn med en kompatibel USB-kabel. Så här kommer du igång:

 1. Ladda ner och installera Android Recovery- programvaran på din dator. Se till att ladda ner programvaran som uppfyller minimikraven för system och som är kompatibel med datorns operativsystem som används. Om du använder en Windows-PC väljer du Windows-versionen av appen, annars väljer du den kompatibla versionen för Mac-datorer.
 2. Anslut din Xiaomi Mi 6 till datorn med den medföljande eller kompatibla USB-kabeln.
 3. Öppna Android-återställningsprogramvaran på datorn och vänta på att den känner igen din enhet.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra hela processen för att återställa eller återställa din Android-telefon.

Fler användbara förslag

 • Kontrollera laddaren, laddningsportarna och andra laddningsartiklar.
 • Kontrollera för fysisk eller vätskeskada.
 • Försök ansluta din telefon till en dator. Om datorn kan identifiera din telefon kan du försöka säkerhetskopiera dina data. Det här kan vara din enda chans att återhämta information om reparation någonsin behövs.
 • Försök ladda din enhet till din bärbara dator eller en elbank. Vissa användare kunde få tillfällig fix genom att ladda telefonen till en annan strömkälla. Det visar sig att laddning av telefonen med högre eller lägre spänning eller uteffekt på något sätt kan rätta till problemet.
 • Om det finns någon ansluten hårdvara, t.ex. SD-kort, tar du bort dem från enheten. Ett liknande problem kan utlösas av ett dåligt eller skadat SD-kort som är isatt i enheten.
 • Starta din Android-telefon i felsäkert läge genom att hålla ned meny- eller volymknappen på enheten.

Om de föregående stegen inte fungerar för dig, kan du överväga att skicka din Android-enhet till en auktoriserad verkstad och låta en skicklig tekniker utföra nödvändig hårdvarubedömning och fixa i telefonen.

Sök ytterligare hjälp

Uppgradera problemet till din enhetsoperatör om din Xiaomi Mi 6 fortfarande inte kommer att slås på efter att ha utfört alla tidigare felsökningsmetoder och lösningar. Vid denna tidpunkt kan du också överväga möjligheten till ett hårdvaruproblem som kan ha hindrat enheten från att slå på. Att utnyttja garantin är också en annan sak att tänka på om det är berättigat.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.