Hur man fixar Xiaomi Mi 6 som inte kan skicka textmeddelanden (SMS) [Felsökningshandbok]

Förutom mobilunderhållning är smartphones taggade bland andra dagliga krav av många människor, särskilt när det gäller kommunikationens syfte. Med smartphones kan vem som helst göra affärer och andra personliga transaktioner när som helst och var som helst så länge nätverkssignalen är tillgänglig. Men än en gång, oavsett hur avancerad mobil kommunikationsteknik det är, är systemet fortfarande känsligt för problem.

I själva verket har relevanta klagomål tagits upp av ett antal smarttelefonanvändare inklusive Xiaomi Mi 6 om ett problem där telefonen inte kan skicka textmeddelanden eller SMS. Av vissa skäl uppmanar enheten dem med vissa fel och kan inte skicka SMS. Vad får problemet att uppstå och hur åtgärdas det? Läs vidare för att lära dig svaren på dessa frågor.

Men innan vi går till vår felsökning, om du råkar leta efter en lösning på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Xiaomi Mi 6 för vi kanske redan har tagit upp problem som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka.

Möjliga orsaker till att din Xiaomi Mi 6 inte kan skicka textmeddelanden eller SMS

Merparten av textfrågor i mobila enheter är mjukvarorelaterade. I vissa fall är problemet isolerat till en applikation som meddelanden app som används skadas eller fungerar konstigt efter att ha installerat en uppdatering. Det finns också andra fall där problemet ligger i nätverkssystemet som när nätverket för närvarande inte är tillgängligt och andra signalproblem. Observera att meddelandetjänster förlitar sig på nätverkssystemet, så om något går fel med nätverket påverkas även utgående tjänster inklusive SMS och MMS-meddelanden. Kontofrågor är också bland andra faktorer att tänka på när du hanterar liknande problem. Tjänsteleverantörer implementerar vanligtvis en mjuk bortkoppling till problematiska eller kriminella konton. Under detta tillstånd blir utgående tjänster som samtal och sms tillfälligt otillgängliga. Inkommande tjänster påverkas dock inte så att du fortfarande kan ta emot inkommande samtal och textmeddelanden på din enhet. För att utgående tjänster ska återupptas måste du kontakta din tjänsteleverantör och lösa alla kontoproblem du har.

Om inte problemet började efter att din telefon blötades eller tappats kan du utesluta risken för hårdvaruskada som orsakar textproblem på din Xiaomi Mi 6. Annars kan fysiska eller vätskeskador anses vara de skyldiga.

Potentiella lösningar och lösningar för att hantera SMS-problem på Xiaomi Mi 6

Nedan beskrivs generiska lösningar på problem med att skicka textmeddelanden på en Xiaomi Mi 6-enhet. Dessa metoder är baserade på troliga orsaker. Försök så mycket som möjligt att fastställa orsaken till problemet för att spara tid och ansträngning för att göra onödiga felsökningsmetoder.

Se till att testa din enhet efter att ha slutfört varje metod för att avgöra om problemet redan har åtgärdats och att din Xiaomi Mi 6 kan skicka textmeddelande eller SMS.

Steg 1: Utför en mjuk återställning (starta om) på din Xiaomi Mi 6.

Om du startar om en enhet kan det hjälpa till att korrigera mindre programfel eller fel i appar. Så se till att inte missa att göra det när något går fel med någon av din enhets funktioner som textfel. En mjuk återställning görs genom att stänga av telefonen på vanligt sätt som du gör, låt den vara av i minst 30 sekunder och slå sedan på den igen. Det är en enkel men effektiv process när du hanterar mindre programvaruproblem i mobila enheter. Ingen information kommer att påverkas i processen, så det är säkert.

Steg 2: Kontrollera din nätverksstatus.

Nätverksavbrott är bland de faktorer som kan avbryta sms, samtal och andra nätverksfunktioner på alla enheter. Om nätverket inte är tillgängligt fungerar inte heller någon av dessa tjänster. Kontrollera din telefon och se till att den har aktiv nätverksanslutning och får god signal. Signalstängerna eller nätverksindikatorn på enhetens status fungerar som led i detta fall. Om du inte får någon tjänst, ingen signal eller andra nätverksproblem måste du ta itu med nätverksproblem först för att få telefonens textfunktioner tillbaka till att fungera normalt som avsett.

Steg 3: Kontrollera och se till att meddelandecenternumret (SMSC-nummer) är korrekt.

Många är inte medvetna om att dessa siffror existerar. Meddelandecenternumret består av en speciell uppsättning nummer tilldelade din enhet för att kunna skicka eller ta emot textmeddelanden via ditt nätverk. Om detta nummer raderas eller ändras på din enhet har du troligtvis problem med att skicka eller ta emot textmeddelanden. Uppdatering installation kan ändra dessa nummer o din enhet utan att du ens veta. Detta är en av orsakerna till att textfel dykte upp bland andra problem efter uppdatering i smartphones. Dessa siffror kan på samma sätt ändras efter en fabriksåterställning. Du måste ringa din tjänsteleverantör för att verifiera denna information.

Steg 4: Rensa cache och data från meddelanden app

Med tanke på möjligheten att problemet är isolerat till meddelanden-appen som du använder kan rensa appens cache och data hjälpa till att korrigera felet, ta bort skadat innehåll eller trasiga filer och få appen tillbaka till att fungera normalt igen. Du kan rensa data och cache för dina appar via Application Manager på din enhet. Här är hur:

 1. Navigera till telefoninställningarna .
 2. Klicka på Installerade appar.
 3. Tryck på fliken Alla .
 4. Hitta meddelanden-appen du vill rensa dess cache och data.
 5. Tryck på önskad app.
 6. Klicka på alternativet för att rensa data / rensa cache på appinfo- skärmen .

Viktig notering:

Om du rensar appens data raderas dina data från appen inklusive inloggningsuppgifter som användarnamn och lösenord. Var noga med att notera denna information innan du fortsätter.

Steg 5: Starta i säkert läge och diagnostisera app från tredje part.

Om du startar i säkert läge kan du isolera problemet och avgöra om det utlöses av appar eller tjänster från tredje part. Tjänster från tredje part är tillfälligt inaktiverade i det här läget så det blir lättare för dig att göra det. Skapa ett testmeddelande för att skicka till ditt eget nummer i säkert läge. Om du kan skicka och ta emot meddelandet utlöses problemet av en tredjepartsapplikation. Så här går du till Safe Mode på din Xiaomi Mi 6:

 1. Slå på telefonen.
 2. Tryck på strömbrytaren i några sekunder och släpp sedan knappen när menyskärmen visas.
 3. Tryck och håll ner Power Off- alternativet på skärmen tills Android Safe Mode-etiketten visas.
 4. Välj alternativet för att starta om till Android Safe Mode.
 5. När du är klar kommer du att märka ett dedikerat vattenstämpel på din skärm och låta dig veta i vilken miljö du befinner dig nu.

Om ovanstående metod inte fungerar för dig, kan du överväga den här alternativa metoden för att starta upp din Xiaomi Mi 6 i Safe Mode:

 1. Starta om din Xiaomi Mi 6.
 2. När den startar omstartssekvensen börjar du knacka på menyknappen tills låsskärmen visas.
 3. Om du ser etiketten för säkert läge betyder det att din enhet redan körs i säkert läge.

Skapa ett testmeddelande (SMS) och försök sedan se om du kan skicka och ta emot meddelandet i säkert läge. Om du kan, kan du behöva avinstallera den senaste appen du har laddat ner eftersom det troligtvis är den som orsakar konflikt.

Sista utväg: fabriksåterställning.

Om ingen av de ovannämnda procedurerna kan lösa problemet och att din Xiaomi Mi 6 fortfarande inte kan skicka SMS eller textmeddelanden, kan du överväga att använda en fabriksåterställning vid denna tidpunkt. Det är möjligt att problemet orsakas av några allvarliga buggar eller systemfel som bara kan åtgärdas genom att torka av enheten. Om du gör det kommer du dock att ta bort all personlig information som lagras på din telefon så se till att säkerhetskopiera din enhet i förväg. Så här gör du en fabriksåterställning på din Xiaomi Mi 6-enhet:

 1. Slå på telefonen på vanligt sätt som du gör.
 2. Navigera till huvudmenyn
 3. Välj Inställningar.
 4. Gå till avsnittet Säkerhetskopiering och återställning .
 5. Välj fabriksdata återställning.
 6. Klicka på Återställ telefon. Om du gör det öppnas en popup-meny som innehåller en återställningsvarning.
 7. Läs och granska meddelandet och välj sedan alternativet Radera allt.

Alternativt kan du göra hårdvaruknappkombinationen för att återställa din Xiaomi-enhet. Så här fungerar det:

 1. Tryck på strömbrytaren för att stänga av enheten helt.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömbrytaren samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp båda knapparna när Mi-logotypen visas.
 4. Använd knappen Volym ned för att bläddra och välj eller markera alternativet Wipe Reset .
 5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Använd Volym ned- knappen för att välja Torka av alla data och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Välj Ja för att bekräfta och starta fabriksinställning på enheten.

Efter återställningen kan du försöka se om din telefon nu kan skicka SMS eller textmeddelanden.

Andra användbara förslag

 • Ta bort meddelanden eller meddelandetrådar från din telefon eller SIM-minne och skapa sedan ett testmeddelande.
 • Om meddelandet du försöker skicka har bifogat försök att skicka meddelandet utan den bifogade filen. Detta för att utesluta möjligheten att den bifogade filen är skadad och orsakar fel vid sändningen.
 • Om du uppmanas med ett varningsmeddelande som säger att “ Mottagarnumret inte kan ta emot meddelandet. Meddelandeblockering aktiv, ”detta betyder att mottagaren av textmeddelandet har blockering aktiverad på sin enhet. Det måste inaktiveras vid mottagarens slut.
 • Om du inte kan skicka SMS eller textmeddelande till ett internationellt nummer, se till att du använder ett + -tecken eller 011 före mottagarens landskod och telefonnummer. Använd inte heller några symboler, signaturer eller bifogade filer.
 • Kontrollera och se till att datum och tid på din telefon är korrekta.

Sök ytterligare hjälp

Kontakta din operatör för att öka problemet om du fortfarande inte kan skicka textmeddelanden eller SMS på din Xiaomi Mi 6 efter att du har utfört tidigare metoder. Det är möjligt att det du har att göra med är en mer komplex fråga som bara kan lösas med ett speciellt verktyg i tjänsteleverantörens slut. Att ställa in ett serviceavtal med en auktoriserad tekniker är också ett alternativ, särskilt om du misstänker att en fysisk eller vätskeskada på telefonen orsakar dig detta problem. Det senare alternativet rekommenderas särskilt om det fanns tidigare fall av dropp eller exponering av vätska på din enhet som kan ha skadat vissa komponenter, vilket gör att din Xiaomi Mi 6 inte kan skicka textmeddelanden på något sätt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.