Hur man fixar Windows 10 Mail-app som inte synkroniserar automatiskt

Varje installation av operativsystemet Windows 10 kommer med en e-postklient som heter Mail-appen. Det är ganska enkelt att ställa in din e-post med den här appen och det stöder de flesta av de populära webmailtjänsterna som Gmail, Yahoo och iCloud för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande-app finns det tillfällen när vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Windows 10 Mail-appen som inte synkroniseras automatiskt.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Windows 10 Mail-app som inte synkroniserar automatiskt

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera faktorer som kan orsaka just detta problem, t.ex. en föråldrad e-postapp till ett inställningsproblem. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du behöver göra för att åtgärda problemet.

Uppdatera Windows Mail-appen

Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att din Mail-app uppdateras eftersom en föråldrad version har en möjlighet att orsaka problemet.

 • Öppna Microsoft Store via Aktivitetsfältikonen eller genom att öppna Start-menyn och söka efter “store”.
 • Klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj sedan Nedladdningar och uppdateringar.
 • Klicka på E-post och kalender i avsnittet Nedladdningar och uppdateringar och vänta tills uppdateringen är klar. Du kan också klicka på Hämta uppdateringar och vänta på att hela paketet med appar ska uppdateras.
 • När nedladdningen är klar trycker du på Get-knappen om installationen inte påbörjas automatiskt
 • När Windows Mail-appen har uppdaterats stänger du Store och startar om datorn.

Kontrollera om Windows 10 Mail-appen som inte synkroniserar automatiskt problemet fortfarande inträffar.

Ändra frekvensen för synkronisering av e-post

Det finns en möjlighet att problemet beror på ett problem med synkroniseringsfrekvensinställningen. Försök ändra detta och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

 • Öppna Windows Mail-appen via Aktivitetsfältet eller via Start-menyn.
 • I Windows Mail-appen går du till Konton i den vänstra rutan, högerklickar på e-postmeddelandet som upplever problemet och välj sedan Kontoinställningar.
 • Klicka på Ändra inställningar för synkronisering av postlådan och se till att listrutan under Ladda ner ny e-post är inställd på Var 15: e minut. Du kan sänka frekvensen, men ställa inte in den manuellt eller baserat på min användning.
 • Ändra rullgardinsmenyn som är kopplad till Hämta e-post från när som helst.
 • Rulla ner till Synkroniseringsalternativ och se till att växeln som är kopplad till e-post är aktiverad och klicka på Klar.
 • Stäng Windows Mail och starta om datorn.

Kontrollera om Windows 10 Mail-appen som inte synkroniserar automatiskt problemet fortfarande inträffar.

Återställ inställningarna för brandvägg och nätverk

Det är troligt att en inställning i din brandvägg orsakar problemet. För att kontrollera om detta är den skyldige måste du återställa din brandvägg.

 • Öppna en Run-ruta genom att trycka på Windows-tangenten + R. Skriv sedan "ms-inställningar: windowsdefender" och tryck på Enter för att öppna Windows-säkerhetsfliken i menyn Inställningar.
 • Klicka på Öppna Windows Defender Security Center.
 • Inuti Windows Defender Security Center klickar du på brandvägg och nätverksskydd.
 • På fliken Brandvägg och nätverksskydd bläddrar du ner och klickar på Återställ brandväggar till standard.
 • Klicka på knappen Återställ standardvärden för att bekräfta åtgärden.
 • Starta om datorn

Kontrollera om Windows 10 Mail-appen som inte synkroniserar automatiskt problemet fortfarande inträffar.

Låt Mail få åtkomst till kalendern

Du måste se till att Mail har åtkomst till kalendern för att synkroniseringen ska fungera korrekt.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna Run-rutan.
 • Skriv "ms-inställningar: sekretess-kalender" och tryck på Enter för att öppna fliken Kalender på menyn Inställningar.
 • Kontrollera att kalendern som är kopplad till post och kalender är aktiverad på kalendermenyn.
 • Starta om datorn.

Kontrollera om Windows 10 Mail-appen som inte synkroniserar automatiskt problemet fortfarande inträffar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.