Hur man fixar Wi-Fi som inte fungerar på iPhone efter uppdatering av iOS 13

Allt du gjorde uppdaterade din iPhone till iOS 13 men av någon anledning fungerar Wi-Fi inte längre på din iPhone. Det är verkligen en bummer, med tanke på att de flesta av dina iPhone-funktioner och appar kräver Wi-Fi-internetuppkoppling för att fungera som avsett. Tydligen är detta ett problem som behöver snabb lösning. För att ge dig lite input har jag kartlagt några möjliga lösningar som du kan hänvisa till. Läs vidare och få hjälp.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av Apple iPhone med Wi-Fi-problem efter iOS 13

Ett av de många problem som uppdateras efter iOS uppdateras via Wi-Fi-anslutning. Bland de vanliga symtomen är Wi-Fi-droppar, inaktiverad Wi-Fi, långsam surfning på Internet och ingen Internetanslutning alls. Problem som dessa måste vanligtvis tas upp snabbt eftersom många funktioner och appar påverkas. Och som förväntat uppstår samma problem fortfarande bland symptomen efter uppdateringen från den nyligen utrullade iOS 13-programvaran. Om du är en av de iPhone-användare som har problem med samma problem på Wi-Fi som plötsligt slutar fungera efter installation av iOS 13-uppdateringen, är det här inlägget åt dig. Fortsätt läsa för att ha några extra ingångar för hur du felsöker och hanterar iOS 13 Wi-Fi-problemet.

Glöm inte att göra testbläddring efter att ha utfört var och en av följande lösningar för att avgöra om problemet är löst eller inte. Du kan börja när du är redo.

Första lösningen: Strömcykla nätverksutrustningen.

Själva källan till din internetanslutning hemma är nätverksutrustningen - antingen en trådlös router eller ett modem. Med det sagt, om något är fel med nätverksutrustningen, kommer alla enheter som är anslutna till den också att uppleva internetproblem från långsam surfning till intermittent eller ingen internetanslutning alls. Om alla dina enheter har samma problem kan nätverksutrustningen sannolikt skylla. Ofta orsakas de nya symtomen av mindre firmwarekrascher på nätverksutrustningen. Och den enklaste men ändå mycket effektiva lösningen på dessa är den så kallade modem / routerns kraftcykel. Om du kan komma åt routern / modemet just nu, kan du prova den här finjusteringen först. Så här fungerar det:

 1. Stäng av nätverksutrustningen genom att trycka på strömbrytaren / omkopplaren tills den stängs av.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan under cirka 30 sekunder till 1 minut medan den är avstängd. Det borde vara tillräckligt bra för nätutrustningen.
 3. Efter den förflutna tiden kopplar du tillbaka nätadaptern till strömkällan.
 4. Tryck sedan på strömbrytaren tills nätverksutrustningen slås på igen.
 5. Vänta tills Wi-Fi-signalindikatorn blir stabil.

Några ögonblick senare bör du se att Wi-Fi-signalindikatorn på din iPhone återvinner signalfält. Om du inte har konfigurerat din iPhone för att ansluta till Wi-Fi-nätverket automatiskt, måste du ansluta till Wi-Fi på samma sätt som du gjorde tidigare.

Vänta och se om din iPhone lyckas ansluta till Wi-Fi och om den gör det, öppna en webbläsarapp för att testa surfning. Försök att navigera på så många webbplatser som möjligt för att avgöra om internetanslutningen är säkerhetskopierad och körs igen. Du kan också prova att ladda internetbaserade applikationer för ytterligare tester. Om onlineappar kan ladda upp och fungera som avsett, betyder det att problemet är fixat. I annat fall fortsätt till nästa möjliga lösning.

LÄS OGSÅ: Hur man fixar iOS 13 “Stuck on Verifying Update” -felet på iPhone eller iPad

Den andra lösningen: Stäng av Wi-Fi och starta sedan om iPhone (mjuk återställning).

Din iPhone: s Wi-Fi-funktioner behöver troligen en omstart från uppdateringen. Det är en vanlig eftersläpning för många appar och funktioner att plötsligt sluta fungera eller misslyckas efter en ny uppdatering. Som ett resultat dyker upp olika typer av biverkningar. I det fall där Wi-Fi visar liknande symtom kommer troligen att starta om iPhone: s Wi-Fi-funktion att lösa det. Så här är vad du bör försöka göra härnäst:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Vrid sedan på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen.

När Wi-Fi är avstängt, återställer eller startar du om din iPhone. Detta är absolut nödvändigt för att rensa skräpfiler och eventuella skadade tillfälliga Wi-Fi-uppgifter. Det uppdaterar också telefonens interna minne och operativsystem. Stegen för att utföra en mjuk återställning varierar beroende på vilken typ av iPhone som används.

Om du använder en iPhone X eller senare variant utförs en mjuk återställning genom följande steg:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare iPhones med en Home-knapp görs en mjuk återställning på detta sätt:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

Låt din iPhone avsluta sin uppstartssekvens och gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att slå på Wi-Fi igen. Anslut igen till ditt Wi-Fi-nätverk och se om allt går tillbaka till det normala.

Tredje lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk och lägg sedan tillbaka det (iOS 13)

Det är möjligt att ditt Wi-Fi-nätverk har skadats efter att den nya iOS-versionen installerades. Som ett resultat har din iPhone: s trådlösa funktioner plötsligt slutat fungera och så som de relevanta tjänsterna. Om så är fallet måste det skadade Wi-Fi-nätverket raderas för att ställa in ett nytt. Så här görs:

 1. Gå till Startskärmen genom att navigera till Inställningar-> Wi-Fi- meny.
 2. Se till att Wi-Fi-omkopplaren är på så att du kan se listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk.
 3. Tryck på namnet på ditt Wi-Fi-nätverk (SSID).
 4. Tryck sedan på informationsikonen bredvid namnet på ditt Wi-Fi-nätverk.
 5. Välj Glöm det här nätverket . Detta är kommandot för att ta bort det valda Wi-Fi-nätverket.
 6. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden och fortsätta.

Du kan också ta bort alla andra Wi-Fi-nätverk som är sparade på telefonen så att ingen av dem skulle orsaka konflikt med det Wi-Fi-nätverk du använder. När du är klar med att glömma alla sparade Wi-Fi-nätverk, starta om / mjuk återställ din iPhone för att rensa nätverkscachen. Låt den återupprätta Wi-Fi-signal efter att den har startats upp. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- menyn och slå på Wi-Fi-omkopplaren och slå på den igen. Vänta tills listan över Wi-Fi-nätverk fylls på skärmen. Välj sedan det Wi-Fi-nätverk som du vill ansluta till. Var noga med att ange rätt Wi-Fi-lösenord om du uppmanas.

Fjärde lösningen: Växla och stänga av flygläge igen.

Ett annat enkelt gammalt trick som har gjort underverk för många iPhone-ägare som har hanterat olika typer av problem med trådlös anslutning är det så kallade Airplane Mode-tricket. Det fungerar genom att samtidigt starta om och uppdatera trådlösa funktioner på iPhone. Om du inte har gjort det ännu, skulle det inte skada om du skulle ta det och se hur det går. Hänvisa bara till de här stegen när du är klar att börja utföra Airplane Mode-trick på din iPhone:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att slå på funktionen. Din iPhone: s trådlösa radioapparater och relevanta funktioner inaktiveras sedan samtidigt.
 4. Medan flygplansläget är på, startar du om din iPhone (mjuk återställning) för att rensa cachen och uppdatera dess interna minne.
 5. När telefonen har startat om startar du tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplansläge .
 6. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Detta bör utlösa din iPhone: s trådlösa radioapparater och funktioner att återaktivera. För att komma tillbaka online, slå på Wi-Fi från Inställningar och anslut sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk. Om din iPhone lyckas ansluta öppnar du en webbläsare eller internetbaserade appar för att testa om din Internet-anslutning redan fungerar korrekt eller inte.

LÄS Också: Apple iPhone iOS 13-uppdatering fastnar vid Resume Download

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på iPhone.

Nätverksrelaterade problem som inte löses med de första procedurerna beror vanligtvis på komplexa fel. Det som troligen hände var att dina tidigare nätverksinställningar har åsidosatts av den nyligen installerade plattformen och så småningom resulterat i vissa konflikter. För att rensa detta kan det hjälpa att utföra återställning av nätverksinställningar. Denna återställning raderar dina senaste nätverksinställningar och återställer de ursprungliga nätverksalternativen och värdena. Eventuella problem kopplade till nätverksinställningsfel kommer därför att lösas. Detta kommer inte att påverka någon sparad information i det interna minnet, vilket innebär att du inte behöver skapa säkerhetskopior. Så här görs:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone.

När återställningen är klar bör din iPhone starta om på egen hand och laddar sedan upp de ursprungliga nätverkskonfigurationerna. Glöm inte att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och använda onlinetjänster.

Sjätte lösningen: Återställ alla inställningar på iPhone.

Om den tidigare återställningen inte löser problemet kan du prova den här nästa återställning för att hantera symtom efter uppdatering som tillskrivs felaktiga systeminställningar. Så här fungerar det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Alla dina anpassade inställningar raderas efter återställningen som standardkonfigurationer och inställningsvärden återställs. Detta betyder att du måste aktivera funktioner som är inaktiverade som standard (inklusive) så att du kan använda dem igen på din telefon. Denna återställning leder inte till permanent dataförlust eftersom den inte påverkar interna data som sparats i telefonminnet.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone-batteriets tömning snabbare efter uppdatering av iOS 13

Kan du fortfarande inte få Wi-Fi att fungera på din iPhone efter uppdatering av iOS 13?

Kanske är det dags för dig att eskalera problemet till din Internetleverantör eller Apple Support. Det faktum att du fortfarande står inför samma dilemma efter att ha genomfört alla ovannämnda förfaranden är en indikation på att problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Det kan vara tillfälligt avbrott som påverkar trådlösa nätverkstjänster på din plats. Du kan be din Internetleverantör om du vill kontrollera deras strömavbrott. Om du misstänker att problemet är nätverksutrustningen (modem / router) kan du be din tjänsteleverantör att felsöka problem med modem / router. Vid behov kan de återställa nätverksutrustningen på distans.

Eller så kan du bara rapportera problemet direkt till Apple Support så att de kan göra ytterligare bedömningar för att avgöra om detta problem verkligen orsakas av ett iOS 13-fel. Om det bekräftas att det är ett fel efter uppdateringen är Apple skyldigt att utveckla den nödvändiga fixfixen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.