Hur man fixar Wi-Fi-signalfall på Apple iPad Air 2020, fortsätter att koppla bort från Wi-Fi-nätverket

Att ha svag eller instabil Wi-Fi-signal kan ge olika nätverksproblem på din mobila enhet, från långsam surfning till intermittent eller ingen Internet-åtkomst. Vad som är mer besvärande är att många av dina appar påverkas och inte kan arbeta. Detta kräver därför omedelbar lösning. För att ge dig några poäng har jag kartlagt några av de mest effektiva lösningarna på en relevant fråga på den nyligen släppta tredje generationens iPad Air av Apple. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPad Air (2020) fortsätter att koppla bort från Wi-Fi-nätverket från ofta fallande Wi-Fi-signal.

Instabil signal hänförs ofta till avståndsproblem mellan enheten och signalkällan. Således är det möjligt att din iPad Air är för långt från Wi-Fi-källan, som är den trådlösa routern eller modemet. Som upplösning kan du försöka gå närmare nätverksutrustningen och se om din Wi-Fi-signal fortsätter att uppstå på din iPad Air. Förutom avstånd är störningar också en annan sak att tänka på. Apparater som trådlösa videokameror, lysrör, trådlösa telefoner, vissa trådlösa skärmar och mikrovågsugnar som använder 2, 4 GHz-bandet kan också störa Wi-Fi. För att se till att dessa inte är orsaken till problemet, undvik att använda din iPad Air nära vanliga störningskällor.

Om varken avstånd eller trådlös interferens är fel kan du sedan börja utesluta andra faktorer eller möjliga triggers med någon av följande metoder.

Första lösningen: Power modemet / routern.

Källan till din Wi-Fi-internetanslutning är din router eller modem, beroende på hur ditt nätverk är konfigurerat. När du hanterar problem med trådlös anslutning inklusive Wi-Fi-droppar kan arbetet med din router eller modem alltså betraktas som den första felsökningsmetoden. Den enklaste men ändå mycket effektiva lösningen du kan utföra är den så kallade "strömcykeln" på den trådlösa routern eller modemet du använder. Det fungerar genom att låta din router / modem stängas av och vila på minst 30 sekunder innan du startar om. Firmware kraschar som orsakade fel i nätverksanslutningen åtgärdas av denna process. Så här fungerar det:

 1. Hitta strömbrytaren på din trådlösa router eller modem och tryck sedan på den tills enheten slås av.
 2. Medan modemet / routern är avstängd, kopplar du bort den från strömkällan och håller den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Koppla tillbaka den till strömkällan efter förflutningstiden och tryck sedan på strömbrytaren för att slå på den igen.
 4. Vänta tills signalindikatorn blir stabil.

När signalen stabiliserats ansluter din iPad Air och andra trådlösa enheter automatiskt igen. Sedan kan du testa din enhet för att se om det löser problemet eller inte.

Den andra lösningen: Starta om din iPad Air (mjuk återställning).

Om den första metoden inte ger ett positivt resultat, betyder det att problemet inte finns på nätverksutrustningen. Så nästa sak du bör utesluta är slumpmässiga mjukvaruprogram på iPad Air som orsakade fel i det trådlösa systemet. Och detta är när en mjuk återställning behövs. Genom att utföra en mjuk återställning rensas slumpmässiga symtom som orsakas av mindre app-fel och firmwarekrascher utan att påverka den interna informationen. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills skjutreglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPad helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas.

Låt din iPad slutföra omstart och återupprätta anslutningen till Wi-Fi-nätverk.

Tredje lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverk och lägg sedan tillbaka det.

Problemet kan vara i själva Wi-Fi-nätverket. Symptom som Wi-Fi-droppar som inte kunde åtgärdas genom systemstart beror ofta på ett skadat Wi-Fi-nätverk. Om det här är vad som händer på din iPad Air, måste du ta bort det skadade nätverket och sedan konfigurera det igen. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Wi-Fi. Se till att Wi-Fi-omkopplaren är aktiverad.
 3. Hitta och välj ditt Wi-Fi-nätverk i den här listan.
 4. Klicka sedan på informationsikonen (i) bredvid namnet på Wi-Fi-nätverket där din iPad är ansluten till.
 5. Tryck på Glöm det här nätverket för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Glöm nätverk när du blir ombedd att bekräfta.

Följ samma steg för att radera eller glömma alla andra trådlösa nätverk i listan. Detta är viktigt för att förhindra att andra nätverk stör ditt valda Wi-Fi-nätverk.

Starta om din iPad när du är klar med att radera alla trådlösa nätverk. Så fort den startar upp går du tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny, aktiverar funktionen och ansluter sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk. Var noga med att ange rätt Wi-Fi-lösenord för att lyckas ansluta till nätverket.

Fjärde lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Ett annat trick som har gjort underverk för många iOS-enhetsägare som har hanterat olika typer av trådlösa problem är det så kallade Airplane-läget. Det fungerar genom att abrupt starta om trådlösa radioer och tillhörande funktioner på enheten. Så här gör du justeringen av flygplansläget på en iPad Air:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj flygläge.
 3. Växla omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar du trådlösa radioapparater på iPad. Detta innebär att Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar är inaktiverade.
 4. Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPad Air.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplansläge- menyn och knacka på flygplansbrytaren igen för att stänga av funktionen.

Trådlösa funktioner är nu aktiverade. Om din enhet inte ansluter till Wi-Fi automatiskt måste du göra det manuellt.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Nätverksproblem som inte kunde lösas med tidigare metoder beror vanligtvis på komplexa nätverkssystemfel som ofta kräver återställningar. Eftersom problemet du hanterar är på Wi-Fi sjunker kommer återställning av nätverksinställningar på iPad Air troligen att åtgärda det. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen. Nätverksinställningar, sparade Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar, APN-inställningar och annan relevant information kommer att raderas.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPad Air ska starta om automatiskt efter återställningen och laddar sedan standardnätverksalternativ och värden. Om du vill ansluta till Internet igen måste du aktivera Wi-Fi och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som första gången.

Att installera den senaste tillgängliga iOS-versionen för din iPad Air kan också hjälpa om problemet är kopplat till nätverksfel och malwares. Den nya iPad har en standardversion av iOS 12.1.3 och kan därför uppgraderas till iOS 12.2. Men eftersom din Wi-Fi-anslutning är instabil måste du använda iTunes för att manuellt leta efter och uppdatera din iPad Air på en dator istället.

Upplever din iPad Air fortfarande Wi-Fi-signalfall?

Om din iPad Airs Wi-Fi-signal fortsätter att koppla bort även efter att du har använt ovanstående lösningar, kontakta din Internetleverantör. Problemet kan bero på vissa tillfälliga problem på nätverksbasen, som schemalagt systemunderhåll och oväntade avbrott. I så fall är allt du behöver göra att vänta tills nätverket är säkerhetskopierat och fungerar stabilt igen.

Alternativt kan du eskalera problemet till Apple Support, särskilt om det startades från den senaste iOS-uppdateringsinstallationen. Om det visar sig att detta tillskrivs iOS-buggar kommer Apple att tvingas utveckla en dedikerad fix-patch.

Om du misstänker att felaktig nätverksutrustning är skyldig, till exempel när din trådlösa router eller modem fortsätter att förlora signal, kontakta din Internetleverantör eller operatör för att hjälpa dig utföra avancerade felsökningsförfaranden för att rensa firmwareproblem i den trådlösa routern eller modemet. Du kan också be dem återställa modemet eller routern från slutet med ett fjärrsystem.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!